Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łukasz 26 wawa

zimno na ustach pomocy!!

Polecane posty

Jak już raz złapiesz to dziadostwo to do końca życia będziesz się z tym co jakiś czas męczyć...nigdy tego nie miałam i obym nie złapała

"pseudonim dobrze jest też smarować maścią tribiotic(?), przeciwbakteryjna jest wprawdzie ale też pomaga" Kto ci takich głupot naopowiadać ?! Maść przeciwbakteryjna nie pomaga na wirusy...

Gość trewka
Na opryche to talbetki przeciwwirusowe! Nic nie działa jak one, żadne maści, kremy czy inne witaminy c. Po prostu nie pozwalają opryszczce wyłazić na usta więc nie trzeba się z nią potem męczyć!

Gość moniqq
Maści tak zgadzam się nie zniszczą wirusa tylko łagodzą objawy, jego trzeba potraktować tabletkami antywirusowymi co by nie atakował zbyt często

Gość livian
Jak potraktujesz go lekami to może nie pojawić się wcale, a jeśli już to słabiutki będzie.

Gość zimna laska
hej:) a ja mam dla was dosyć nietypową rade..Najlepszym lekarstwem na zimno jest mocz(oczywiście własny) Posmarujcie zimo a po kilku dniach ani śladu...szybko sie goi i nie ma nowych bąbelków!!!

mi Vratizolin nic a nic nie pomagał, dopiero smarowanie Hascovirem w początkowym stadium rozwoju zimna (czyli jak już czuję, że mi puchnie) pozwala nie dopuścić do powstania paskudnych bąbli i krwawego strupa. :)

Najlepiej to tabletki przeciwwirusowe wziąć jak się chce tego wirusa ujarzmić. No bo opryszczka to przecież wirus, a w dodatku wredny i ukryty. Sposób z moczem paskudny... i chyba nieskuteczny - w końcu działa po kilku dniach, a po kilku dniach to oprycha może sama spokojnie się wyleczyć :P

Gość Tak, to niestety łamanie prawa
Hascovir, antivir, tribiotic też używałam, choć niby to antybiotyk- ale wszystko do dupy, i tak pare dni mam "z głowy" :o

antybiotyku to się na opryche nie używa, bo to wirus, więc i tak nie zadziała. A antivir najlepiej doustnie, bo sama widzisz że te wszystkie smarowidła nie działają

Gość Veella
DZISIAJ MI WYSKOCZYŁO ZNOWU ZIMNO ;/;/ MASAKRA... Dostałam 11 listopada aż 3 na górze .. po lewej, na środku i po prawej. Kiedy już zeszły , wyszło jedno po prawej na dole...zeszło, wyszło obok na środku i dzisiaj po lewej na dole.. kioror. To okropne!!:/;/ Nie poszłam do szkoły, bo wyglądam 'jak idź stąd i nie wracaj' .. . KIEDY ZOBACZYŁAM SIEBIE W LUSTRZE Z TYM DZIADOSTWEM ZROBIŁO MI SIĘ SŁABO... ZROBIŁO MI SIĘ CZARNO PRZED OCZAMI.. to już nie jest śmieszne ;/;/ Posmarowałam najpierw pastą do zębów, ale zauważyłam, że tylko się powiększyło.. od 7 do teraz mam maść cynkową... jednak nie czuję poprawy ;/;/;/ nie wiem, co stosować.chyba wreszcie wybiorę się do lekarza.

Gość chochliczek11
Zdecydowanie wybierz się do lekarza! A jak chcesz się jeszcze coś więcej dowiedzieć ewentualnie to zajrzyj na www.bezopryszczki.pl :)

Gość troczek
Synek mojej koleżanki sobie rozniósł opryszczhę na rogówkę oka. ledwo mu się udało uratowac widzenie w jednym oczku. Uważajcie na opryszczkę u dzieci!

a jest mozliwe ze opryszczka pojawila sie od 'naciagniecia' ust ? bo wczoraj mi chłopak takie cudo zmalował ;/ a no i dodam ze jest on troche przeziębiony

Gość lkjslajdlj
pomozcie ! ;C mam to cholerstwo od poniedzialku rano, stosuje Sonol od wtorku rano, i to nadal jest takie samo jak było ! ;C a w sobote studniowka ;// jak sobie z tym poradzic ?! pomozcie , blagam..

Gość Zimno Na Ustach!?
jesli tak to polecam sciagnac najnowsza baze antywirusów ;d

A stosowałyście płyn kosmetyczny urt-oil z naftą oczyszczoną ? Słyszałam, że jest bardzo skuteczny i szybko przynosi wyraźne efekty dzięki swym właściwością wysuszającym. Myślę, że jak następnym razem dopadnie mnie zimno to go zastosuję...

Gość opryszczka
wirus opryszczki bytuje w organiźmie i atakuje tylko wtedy gdy organizm jest osłabiony np. przeziębieniem, stresem, niedożywieniem, niedospaniem etc. Jedyna rada to prowadzić organizm tak zdrowo by jego Układ Immunologiczny miał ciągle przewagę nad różnego rodzaju atakującymi go infekcjami. Oto recepta: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES http://zdrowieiuroda.blox.pl/2011/02/Metody-na-stres-jak-radzic-sobie-ze-stresem.html 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość opryszczka
z praktyki: gdy jednak pojawi się charakterystyczne dla opryszczki swędzenie nad wargą, to dzięki zdrowemu trybowi życia i dzięki temu silnemu Układowi Immunologicznemu, już jedno posmarowanie skóry hascovirem niweluje opryszczkę, bez pozostawienia najmniejszego śladu..

Gość Kam84
"nielubierodzynek" hehe ja też mam Antivir ale na kompie i na wirusy rzecz jasna pomaga :-)

Gość mężatka1234
polecam tabletki HEVIRAN 800mg , mocne i tylko na recepte, doa=stawałam ciagle opryszczki, jak mi ziemno było, jak miałam stress od razu organizm reagował oprychą. Stosowałam Heviran o mniejszym natezeniu i tez srednio pomógł, rok temu przed własnm slubem miałam na 100 % pewnosc ze wyladuje przed ołatarzem zoprycha ale lekarz dał mi 800mg, jak poczulam ze tylko coś sie "wykluwa" wziełam 2 tabl na raz i pozniej na noc jeszcze jedna, nic zero nawet wykluc sie nie zdazyło:-) minoł rok a ja bez opryszczki. Warto zainwestowac i pozazywac te tabsy po co sie meczyc. teraz ma w apteczce zawsze Heviran " w razie czego".

Gość mag77
Hej ja przez dlugi czas zmagalam sie z zimnem na ustach, ktore pojawialo sie prawie co miesiac. Zaczelam barc KWAS FOLIOWY bo planuje zajsc w ciaze za kilka miesiecy i od 2 miesiecy nie mam zimna. czytalam, ze niedobor witamin z grupy B, kwasu foliowego i zelaza moze powodowac wychodzenie zimna na ustach. w moim przypadku okazalo sie, ze kwas foliowy zdzialal cuda. doadam, ze dosc czesto mialam tez nadzerki blony sluzowej w buzi. warto sprobowac

Gość Znam
To jest troche dziwny sposób ale bardzo skuteczny. Jeżeli widzisz że zimno już wychodzi sikasz na palca i trzesz to miejsce.

Gość W KOŃCU ZNALAZŁAM
CORTINEF !!! TYLKO NIETETY NA RECEPTE I PROBLEM SZYBCIUTKO ZNIKA NAWET WIELKII I BOLĄCE WYPRYSKI OPRYSZCZKI

Gość A to chyba nie jest
srebro nanokoloidalne,bez recepty ale skuteczne

Gość kokardka 34
Heviran 800 - porzadna intensywna kuracja pomoże. Wyprobowałam na sobie. Potem po jednej tabletce w czasie osłabienia organizmu. lekarstwo jest na recepte. Warto spróbować. JA miałam kilka razy w roku i czasami pokaznych rozmiarów. Od kuracji 2 lata temu, nie mam wcale. A jak chce wyskoczyć, to Heviran zwalcza wirusa .

Gość A to chyba nie jest
No juz srebro najlepiej zwalcza wirusa

Gość Mario Bolucci
Ja na opryszczkę używa glownie plastrow compeed w ciagu dnia a na noc roznie, albo smaruje zoviraxem (bo mam teraz ten lek) albo zaklejam plastrem. najwiekszym dla mnie problemem z opryszczka na ustach jest to ze ja skubie zebami, i draznie palcem dlatego wole zakleic plastrem compeed.