Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hormonotka

Kto brał Cyclo-Menorette ?? Proszę o opinie ...

Polecane posty

Gość Hormonotka

Dzisiaj wzięłam pierwszą pigułkę , cel ich brania to przywrócenie miesiączek. Jakie były najczęstsze skutki uboczne ?

Gość tylko pamiętaj że to
nie jest śrsodek antykoncepcyjny a bierze go moja mama.

Gość Hormonotka
O tym akurat pamietam, ale dzięki. Czy Twoja mama miała/ma jakieś skutki uboczne ?

Gość tylko pamiętaj że to
nie narzeka dobrze się po nim czuje

Gość Estrogenka
Biorę drugie opakowanie. Nie czuję się ani lepiej ani gorzej - tabletki te mają mi pomóc w łagodzeniu dolegliwości menopauzy. Biorąc białe pigułki cały czas mam plamienia, przy różowych - ustają. Pani doktor powiedziała, że być może jest to reakcja organizmu na dodatkową dawkę estrogenów. Gdyby przy trzeciej porcji sytuacja powtórzyła się - zrezygnuję...

Gość Hormonotka
Mam nadzieję że ja nie bedę miała żadnych skutków ubocznych, jedyny pożądany przeze mnie to powiększenie piersi ;) Dziś wziełam 2 tabletke (a mam 3 opakowania w domku, jeszcze długi czas przede mną) , pod koniec mam sie zgłosić do mojej lekarki . Rok temu na ten sam probem brałam estrofem + duphaston, ale nic nie pomogły :( Oby ta kuracja przyniosła jakies efekty ... Proszę o więcej opinii.

Gość Hormonotka
Dziś wzięłam 6-tą tabletkę, nie zauważam jakiś zmian w organizmie(jak na razie), może jednak ktoś ma/miał z nimi jakieś doświadczenia ?

Gość do hormonetki
Cyclo-Menorette możesz mi powiedziec jaki jest tego koszt ??? nie ukrywam ze przez przypadek weszlam na to forum iiii tu czytam jakie jest twoje pragnienie :) oj ja tez bym chciała miec większy biuścik.:D :D :DWiem ze są to leki dla kobiet w okersie około menopauzy, a może sie myle jak tak jest to mnie popraw:O a i jescze jedno pytanko co to takiego-->>estrofem + duphaston,jaki tego koszt?? dziekuje i pozdrawiam :)🌼 deseczka 😭

Gość Hormonotka
Odświeżam i przy okazji odpowiadam na juz dosć dawno zadane pytania.A więc tak Cyclo Menorette jest przeznaczone dla kobiet w okresie klimakterium, lecz ja je zazywam jak jużkiedyś pisałam w celu przywrócenia miesiaczek (bez tego przecież biustu tak czy inaczej nie bedzie). Estrofem(estrogeny a dokładnie 2 mg estradiolu) duphaston(progesteron, lepiej tolerowany niż luteina).Nie wiem czy ta terapia bedzie skutecznan ponieważjestem własnie w trakcie 7-dniowej przerwy na krwawienie (5 dzień) a mam jedynie ledwo widoczne plamienie :(

Ja niestety mam przykre doswiadczenie z tym gównem. Brałam je przez 1,5 roku, po ktorym czulam sie źle, po badaniach okazalo sie, że mam spore mięśniaki, wycieli mi je i cala macice, teraz nawet nie moge miec wlasnych dzieci, smutne to, ale odradzam. Poradz sie lekarza i wez cos innego. Pozdrawiam

Gość Hormonotka
o kurcze :/ tylko że to jest tak że każdy organizm jest inny i mam nadzieję że mój zareaguje pozytywnie . Mam go brać 3 miesiące, alel dzieki za odpowiedz.

Witajcie 🌻 Mam 27 lat, a mój estradiol jest niższy niż u kobiety w menopauzie!!!!! a badanie robione juz wieku 19 lat :( mam 7 pg - a w najnizszej normie dla menopauzy to jest od 10 pg dopiero. ja mam 27 lat!!!! Moje objawy: silny łojotok, wypadanie włosów (przerzedzone i bardzo cienkie takie siano), w ogole czuje sie niekobieca i brzydka :( male piersi tez mam, nawet na nich miewam tradzik i zzaskorniki. mam policystyczne jajniki - PCOS. depresja,zmiennosc nastrojow (bralam tone lekow antydepresyjnych ktore w ogoole nie dzialaly...), bezsennosc+sennosc w ciagu dnia, nerwowosc, placzliwosc. czy ktoras z Was miala podobny problem? moja mama bierze systen i ladnie wyglada tzn na twarzy, ma ladna gladka skore, jest delikatnie zarozowiona taka zdrowa, taka jakiej nigdy nie mialam......