Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana20

napady gorąca

Polecane posty

Gość załamana20

Dziewczyny mam 20 lat a czuję się jak moja 45-cio letnia mama, która ma menopauzę! Mam napady gorąca, w ogóle strasznie się pocę i męczę. Czy to też może być spowodowane zaburzeniami hormonalnymi? Jak sobie z tym radzić? Dodam, że biorę Diane.

Gość załamana20
Tylko ja mam taki problem???

Hej. Mam 25 lat i zmagam się z tym problemem juz 8 lat. Moje odczucia są podobne. Ciągle jest mi gorąco, bardzo się pocę i wydaje mi się, że moja skóra wytwarza tyle gorąca co kaloryfer. Jak na razie to nie znalazłam sposobu na mój problem. Byłam u wielu lekarzy, lecz każdy bagatelizował problem i patzyli na mnie jak na dziwoląga. Robiłam badanie tarczycy (TSH) i wyniki wyszły w porządku. Leczyłam się też kilka lat pigułkami diane-25 bez żadnego rezultatu. Następnie przyjmowałam Cilest, ale efekt też nie był zadowalający, choć przyznam że pot nie zalewał mi pleców. Obecnie nie stosuję żadnych hormonów, bo mam już szczerze dość. Mija już 3 miesiąc jak odstawiłam cilest i mam częste wybuchy gorąca. Praktycznie dopada mnie to każdego dnia. Do pracy nakładam tylko cienkie bluzki i po paru godzinach mimo wszystko jest mi gorąco. Nie umiem tego problemu rozwiązać. próbowałam już wszystkiego i podobnie jak ty nie mogę znależć skutecznego sposobu. Niedawno brałam już nawet tabletki sojowe (biorą je kobiety w menopauzie) ale też nie pomogły:-( Jeżeli ktoś ma taki problem jak \\\"my\\\" i go rozwiązał to proszę o odpoiedź. ***Co można zrobić w tej kwestii, jakie badania wykonać?? Jeżeli chodzi o testosteron i estrogeny to wyszły u mnie w normie. Nie wiem co można jeszcze zbadać???? Pomóżcie

Ja mam 23 lata i już z 10 lat chodzę w zimę bez kurtki. Też mi jest często i też nie wiem czym to jest spowodowane. Może się po prostu zahartowaliśmy :-)

Gość załamana20
U mnie jest troszkę inaczej, bo nie jest mi ciągle gorąco, mam tylko takie nagłe napady co jakiś czas. Najgorzej jest jak przejdę kilkaset metrów- plecy całe mokre! I tu nie ma różnicy czy idę szybko czy wolno i jak jestem ubrana. Pocę się jak się ruszam, ja siedzę czy stoję jest ok, chociaż są te napady, ale przy nich się nie pocę, tylko robi mi się nagle bardzo gorąco. Z badań hormonalnych tylko testosteron wyszedł lekko podwyższony. Też brałam Diane, ale niezaleznie od tego czy ja biorę czy nie jest tak samo. Ja już czasem nie mam siły :(

Jak brałam Diane to miałam jeszcze częstsze napady gorąca. Najmniejszy wysiłek (np. odkurzanie mieszkania) powodował że plecy miałam zalane potem. Po odstawieniu Diane czuję się trochę lepiej, ale problem i tak isnieje i zatuwa mi życie. Piłam już szałwię, melisę i inne ziółka na przemianę materii, ale zero efektów...:-( Nie wiem czy jest jakiś środek który to zwalczy. U mnie oprócz uczucia gorąca jest też silny łojotok skóry, z którym też nie mogę dać sobie rady. Nie wiem co jest grane i dlaczego tak się męczę...Może ktoś ma to samo i znalazł jakiś cudowny sposób???

Gość może to niewydolność serca
? robiłyście EKG?

Gość załamana20
ja też robiłam i też jest ok

Gość asia_2
Jesli te objawy sa napadowe, przy tym robi Ci sie slabo, trzesa Ci sie rece i nogi, albo przynajmniej takie wrazenie, to moze byc nerwica, czasami sztywnieją tez miesnie i z trudem mozna sie wtedy poruszac jesli w ogole.