Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arle66

wlokniaki

Polecane posty

Gość arle66

Czy ktoras z Was miala zabieg usuniecia wlokniaka i jak on wyglada? Przepraszam,ze nie mam polskich liter i troche dziwnie wyglada to pisanie po polsku.Pracuje na obcojezycznym kompie i to dlatego. Bardzo prosze o odpowiedz bo jestem przerazona!

Ja mialam taki zabieg. Dostajesz znieczulenie miejscowe, chirurg wycina wszystko co trzeba. Wszystko czujesz, co ci tam robia, ale oprocz bolu oczywiscie :) Ze szpitala wyszlam jeszcze tego samego dnia... Po zalozeniu poatrunku nie mozesz moczyc rany przez tydzien, albo troche wiecej... dokladnie nie pamietam. Pozniej zdejmuja szwy, co jest mniej przyjemne :/ Po 2 tyg. dostajesz wynik badania tego co ci wycieli... Nie ma sie czego bac :) Trzymam kciuki i powodzenia. Uszy do gory :D

Gość Maluśka
Miałam kiedys wlokniaka na nodze, i usówali mi go o ile dobrze pamietam (bylo to pare lat temu) azotem , lub czyms w tym rodzaju. Lekarka brala na takim dlugim patyczku kawalek wary wkladala do jakiegos pojemnika z zimnym wlasnie wydaje mi sie że azotem i "wymrażała" co trzeba.NIe bolało to w zasadzie, może trochę szczypało. Dodam tylko, że mam wrażenie, że wlokniak nie zostal do konca usunięty. W sumie wypadalo by przejsc sie do innego lekarza i sie dowiedzieć, ale jakoś nie moge sie zebrac :) Pozdrawiam.

Gość Era bez Sera
co to sa wlokniaki i jak wygladaja??

Gość Maluśka
Nie wiem jak to opisać. U mnie to wyglądało jak jakiś pryszcz, czy gózek pod skórą. Wielkości ok 0,5 cm

Gość po operacji
Ja miałam dwa włókniaki w jednej piersi, wielkości 4 i 2 cm. Wycięli na miejscowym znieczuleniu. Bardzo bolało dobę po zabiegu, musiałam silne środki przeciwbólowe.

Gość sgfrh
ja mialam wlokniaki w obu piersiach.bylam usypiana. mialam je prawie pod pachami i potem nie moglam przez jakis czas ruszac za bardzo rekami.