Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolka18

cos sie dzieje!

Polecane posty

Gość karolka18

nie wiem co,wczoraj skonczylam 3 opakowanie harmonetu a dzisiaj mam jakby poczatek okresu tzn>takie plamienia.przez ostatnie 3 dni mialam plamienia ale bez krwi a teraz jest krew.czy to mozliwe by tak szybko sie zaczal okres(do tej pory po 3 dniach mialam),i czy te plamienia moga miec zwiazek z tym czasem przyzwyczajania sie do bletek?prosze o pomoc

Gość nasstka
Myślę, że w Twoich tabletkach jest za niska dawka jednego z substytutów hormonów (tego z drugiej fazy cyklu). Po prostu Twój organizm potrzebuje go więcej. Trzeba dobrać inne tabletki o jego podwyższonej zawartości. (harmonet ma min. zawatrości obu). Każdy środek musi być indywidualnie dobrany do każdej kobiety, bo każda z nas jest inna.

Gość nasstka
ja przyjmuję tabletki (harmonet) od wielu lat. nie ma czegoś takiego jak przyzwyczajenie się organizmu do tabletek. a przynajmniej nie w tak krótkim czasie. Myśłę,że jesteś w fazie dopasowywania się. Tabletki po prostu blokują przysadkę mózgową, która gdy jest za mało hormonów ( z tej tabletki) zaczyna swoją działalność. Objawia się to właśnie to plamieniem.