Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malaa25

Zapracia-prosze o porade!!

Polecane posty

Gość Malaa25

Odkad rzucilam palenia mam zaparcia , ze bez tabletek to wogole moge zapomniec o pujsciu do toalety.. Bylam u lekarza to tylko przepisala mi tabletki, ale bez nich koniec.. Diete mam ok.. Prosze moze ktos zna jakies metody, powiem ze stosowalam wiele naturalnych i nic..

Gość Malaa25
prosze ,ktos cos wie!!

Gość tututru
jedz maślanki, kefiry, jabłka...

Gość tukan
To dość typowy objaw: wg medycyny chińskiej tytoń oddziaływuje na energię jelita grubego, co nie znaczy że należy palic. polecam odżywianie energetyczne wg Pięciu przemian, masaz receptorów, su-jok. hatha-jogę, więcej płynów, łyżeczkę prawdziwej oliwy na noc, prawdziwą kawę (gotowaną) rano.

Może spróbujcie Forlax albo syrop laktoloza, bo te wszystkie środki przeczyszczające drażnia jelita i uzależniają. Te które podałam zatrzymują wode w jelicie i to pomaga :)

Gość w aptece
jest taki środek nazywa sie " duphalax" - tak sie mowi jak pisze nie pamiatam ale jest zdecydowanie od tych wszystkich tabletek przeczyszczajacych. Ewentualnie jeszcze bym ci polecila Xena ale nie w tabletkach tylko w herbacie. Spróbowalam chyba wszystkiego i te dwa wg mnie sa najlepsze A z naturalnych sposobów to jedz śliwki suszone albo codziennie jogurt Aktivia dopoki jelita się nie ureguluja i powinno byc ok

A ja polecam Figura1. Na mnie działa super. Piłam przez 20 dni codziennie wieczorem a teraz nie pijem wcale a i tak jest dobrze (chodzę dwa razy dziennie). Możesz spróbować Malaa25.

Gość ktoś tam pisał
o jakiejś chińskiej energii jelita, co po naszemu zachodniemu oznacza zaburzoną pracę układu wegetatywnego po odstawieniu papierosów. Nie ma rady tylko odzwyczaić organizm z powrotem. Słusznie nie należy sie przyzwyczajać do leków przeczyszczających, można początkowo pomagać sobie śliwkami, ale ja polecam przede wszystkim ruch, gimnastykę, to ma też wpływ na pracę układu trawiennego.

Gość wegemaniaczka
polecam joge oraz babke plesznik

Gość siopek
Mi na www.homeopatiaok.pl polecono coca- cole, jako uniwersalny przetykacz;) i dziala;)

Gość Nelli 23
Też mam taki problem dla tego palę-2-3 papierosy dziennie ale pale