Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raimi

BRWI - kilka pytan o regulacji...

Polecane posty

Gość raimi

Cześć . Nigdy jeszcze nie regulowałam brwi, a widzę dookoła, że wszystkie dziewczyny to robią... Czy mogłybyście mi odpowiedzieć na parę pytań? 1) Jaki sposób depilacji jest najskuteczniejszy i najmniej bolesny? 2) Czy depilowanie brwi pęsetą u kosmetyczki bardzo boli? I czy podrażnienia długo się utrzymują? 3) Po jakim czasie odrastają brwi? Co jaki czas trzeba je regulować? 4) Czy to prawda, że jeśli się już zacznie regulować brwi, to potem trzeba to robić do końca życia? :) Czy odrastają mocniejsze albo gęściejsze? Pewnie pytania wydadzą Wam się tendencyjne, ale ja nie mam kogo o to spytać :) Jeśli któraś z Was zna i poleca dobrą kosmetyczkę lub salon w Krakowie to będę wdzięczna za informację. Z góry dzięki!

Sa dwie metody depilacji: wosk albo penseta. POlecam pensete, wydaje mi sie ze jest dokladniejsza niz wosk. A jak boli??? zlap za jednego wloska i wyrwij:) to nie koniec swiata, da sie przezyc, chociaz do najprzyjemniejszych rzeczy to nie nalezy:) Ale z czesem przyzwyczaisz sie i nie bedziesz czula bolu. Naplepiej ja jedna reka napniesz sobie skore, wtedy mniej boli. podraznienia nie sa wilkie i znikaja po paru godzinach. Bynajmniej u mnie. Rzeczywiscie, jak juz zaczniesz, to trzeba bedzie do konca zycia, gdyz brwi odrastaja duzo bardziej widoczne i mocniejsze. A po jakim czasie odrastaja...hmm.to zalezy, ja depiluje brwi raz w tygodniu, ale wtedy wymagaja juz natychmiastowej depilacji:)) Mozesz sobie na biezaco wyrywac, jak tylko cos sie pokaze. Aha, no i nieo drastaja w zadnym wypadku gęściejsze:) mocniejsze, ciemniejsze, owszem, ale nie geściejsze:) Dobrze ze na pierwsza depilacje chcesz isc do kosmetyczki, nada ci odpowiedni ksztalt brwi, potem mozesz juz sama wyrywac wloski wyrastajace poza lukiem ustalonym przez kosmetyczke. Niestety nie jestem z Krakowa wiec w wyborze ci nie pomoge, ale w kazdym salonie zrobia ci to profesjonalnie.