Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opti

17 lat i ciaza

Polecane posty

Gość opti

Czy ciaza w wieku 17 lat niesie jakies zagrozenia dla dziewczyny bo to chyba za mloda osoba

Gość kuleczkaaaa
fizycznie - raczej nie. ale psychicznie napewno jest za młoda...

Gość jeśli ma u boku
kogoś w miarę odpowiedzialnego to może im się udać:) dobrze wychować dziecko i tworzyć parę przez długie lata ja znam taki przypadek:)

oczywiscie i jak rodzice przez pewien czas beda czuwac nad nią i dzieckiem , pomoga skonczyc szkołe , studia ... jak sie odnajdzie w zyciu to bedzie ok :)

Gość ojjjjjjjjj
... jak się już stało,to trzeba dac z siebie wszystko żeby być jak najlepszym rodzicem, młode mamy są naprawdę THE BEST 🌻 pozdrawiam P.s. Ja mam 24 lata i myślę, że jak okazałoby się że jestem w ciąży wpadłabym w panikę i byłabym przerażona, dlatego chylę czoła przed młodymi dziewczynami, które dają radę temu wszystkiemu..co mnie jeszcze przerasta niestety

Gość kuleczkaaaa
ojjjjjj ja też :)

Gość uss
Ja miałam 18 lat jak urodzilam synka..Teraz ma już 10 lat a ja jestem bardzo szczęśliwa i dałam radę.. byłom ciężko , bo jak wszyscy sie bawili to ja musiałam siedzieć z dzieckiem we domku ale teraz wszyscy w pieluchach a ja się bawię ;-)

Gość do usss
A ja mam 28 lat i nigdy nie twkiłam w pieluchach i nie mam zamiaru :P A co - bawić się bede cale zycie :P

Gość na szczescie to tylko twoje
zdanie :P

mysle, ze kobiety zarowno fizycznie jak i psychicznie dojrzewaja bardzo roznie. Nie zaryzykowalabym stwierdzenia, ze 17 lat to za wczesnie. Sa kobiety dla ktorych 24 to jeszcze nie ten czas... Nie uwazam zeby planowanie ciazy w takim wieku bylo dobrym pomyslem, ale jesli juz sie zdarzy to nie zalamywalabym sie. powodzenia:)

zgadzam sie z hrabią :) Ci co nie mają dziecka i nie chca miec nie wiedzą co tracą, to najwieksze szczescie :) zanim urodzilam tez myslalam podobnie jak \"do ussss\" ale szybko zmienilam zdanie, dziecko potrafi odmienic cale życie :)

Gość asasasadd
najmłodsza "kobieta" , która zaszła w ciążę i urodziła miała 5 (!!) lat.... 17 może rodzić dzieci na potęgę

matko ludzie ale wy czytać umiecie ... :o dziewczyna pyta sie czy \"Czy ciaza w wieku 17 lat niesie jakies zagrozenia dla dziewczyny\" a wy jej tu gadacie o jakimś szczesciu czy nieszczesciu z posiadania lub nieposiadania dzieci :o btw - jeśli ktoś nie chce mieć dziecka nie znaczy ,że \"mają złe pomysły na życie\" - litości :o

Gość chyba 15 a nie 5
jedynki się zapomniało :P

Gość ojojojc
15lat to juz zaodowo rodza a o 5 latce slyszalam gdzies.. fakt okresu nie mial ale jajeczko juz tak.. jakis wojek bodajze ja molestowal :O swinia jedna :O

Gość ojojojc
wujek cholera ;)

Gość Dziewczyna jest
podobno przystosowana do rodzenia dzieci od momentu pierwszego okresu - oczywiście fizycznie. Podobno najlepszy wiek na urodzenie dziecka to około 20 lat, wtedy tez kobiety są najbardziej płodne. Tylko wiadomo, jakie są obecnie czasy- teraz w tym wieku studiujemy, wkraczamy dopiero w dorosle zycie. Nie mamy głowy na rodzenie dzieci.

Gość ano
mowia ze nie jest sie gotowym ale ponoc jak sie jest juz w ciazy wszystko zaczyna sie ukladac

Mam 3 koleżanki, które mają 17 lat (moje rówieśniczki) i są już mamusiami. I przyznam, że mają bardzo ciężko. Moje zdanie jest takie, ze nie zdecydowałabym się na dziecko w tym wieku i mimo wszystko, mimo, że moje kumpele jakoś sobie radzą, uważam, że są za młode na bycie mamami...

Gość jurga
ja słyszałem o 12-latce z jakiejś wiochy koło Słupska co urodziła, a co do tych co mówią że dziecko to największy skarb i szczęście - dziękuję postoję, szczęscia mam dosyć, jak na faceta.

Gość gość
Ja uważam, że to wcale nie jest wielka tragedia aby tylko były warunki,wsparcie rodziców no i oczywiście miłość obojga, żeby dziewczyna nie została z tym sama.Jeszcze 50 lat temu to była norma,zawieranie związków małżeńskich w tym wieku było czymś na porządku dziennym.

Gość gość
Czy ta ciąża dotyczy ciebie autorko?

Gość gość
J9Eaygxzn4BGrB0KAKI43YMZ