Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiapsiólka ....

Pryszcze po słodyczach!!

Polecane posty

Gość psiapsiólka ....

Czy wy też tak macie ja najecie sie słodkiego ,że na drugi dzień budzicie sie cali w bolących , czerwonych ogromnych pryszczach ?:(:(:(

Gość kasieńka............
jeszcze nigdy takiego czegos nie miałam, a potrafię zjeść słodkiego bardzo dużo, może jesteś uczulona na jkiś skłdnik

Gość psiapsiólka ....
No nie wiem może kurcze okropne to jest :(:(:( i co ja mam zrobić ja bardzo lubie słodycze :(:( no ale cera też jest ważna :) musze chyba ograniczyc bo zrezygnować chyba nie potrafie :)

tak niestety reaguje cera. u jednych mniej u innych wiecej. Ja tez mam ten problem. Dlatego drastycznie ograniczylam slodycze. Pryszcze powoduje glownie masa kakowa, tak wiec zero czekolady i wszystkiego czekoladowego: batonikow, wafelkow, cukierkow... Zastapilam to wszystki herbatnikami, ewentualnie wafleki kokosowe. Da sie przezyc, a przynamjniej na buzi sopkoj. A tak przy okazji to wplyw na wylazenie syfkow ma jeszcze czerwone wino, jedzenie ostre( np duze ilosci papryki, chili) i kwasne (no ogorki kiszone, kapusta kiszona) nie wiem czemu akurat to szkodzi, ale tak jest. Pozdr

Gość gość
tak własnie sądziłam ze mam ten problem od tego dlatego zakukałam w google. a ja uwielbiam czerowne wino , nawet bardziej od słodyczy , coc za tymi takze ;( ciekawa jestem czy to tylko od slodkiego czerwonego wina , czy np od wytrawnego by niebyło takiego problemu choc za tym nieprzepadam ale jak trzeba mogłabym tym zastąpić słodkie - sadzicie ze byłby mniejszy klopot -może to wina cukru ?