Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaniseee

Soczewki kontaktowe na prezent??

Polecane posty

Gość alaniseee

Zastanawiam się czy jest to dobry pomysł - siostra nosi soczewki miesięczne, już trochę na nie narzeka, bo coś jej w nich nie pasuje i mówiła mi ( może celowo) chciałaby nowe, ale oczywiście nie ma kasy. No to pomyślałam ,że mogłabym jej kupic te co sobie upatrzyła - chyba o2optix chciała sobie kupić, myślicie że lekarz przepisze mi te soczewki i że będzie to dobry pomysł na prezent? czy lepiej po prostu iść po świetach z siostrą do okulisty i tyle?

Gość nola19
soczewki mozesz kupic normalnie w sklepie bez zadnej pomocy lekarza.. wystarczy bys znala wade siostry i takie kupila... mysle ze to dobry pomysl sama nosze soczewki i jak co miesiac mam wydawac kolejne kilkadziesiac zlotych to nieciekawie;) pozdrawiam

Gość alaniseee
W sklepie? myslałam ,że mozna je dostac tylko u okulisty. Jeżeli chodzi ci o sklep internetowy to wolałabym nie ryzykować - bo nie chce dostać kota w worku, trochę sie boję. Ale fajnie, że myślisz że to dobry pomysł - znaczy się, że jest szansa, że siostra też będzie zadowolona :)

Gość hapetka
U optyka. Nie potrzeba recepty, wystarczy podac parametry.

Gość bejbusia
A może powinnaś kupic siostrze te kolorowe soczewki - moze byłaby z nich bardziej zadowolona, no bo w końcu sylwester się zbliża i czas imprezek ;) Widziałam u okulisty promocję Freshlooków - dodaja do nich jeszcze tusz do rzęs albo kredkę do oczu Oriflame bodajże. ja bym sie ucieszyła z takiego prezenciku :) podpytaj moze siostrę, w końcu kolorowe soczewki to niezła zmiana w wyglądzie !!

Jesli chodzi o sklepy internetowe to polecam www.optiva.pl Tam na pewno nie dostaniesz kota w worku, kiedys czesto sie tam zaopatrywalam :)

Gość alaniseee
Ale ze sklepami internetowymi jest tez ten ból , że niestety czas realizowania zamówienia sięga ok 7 dni, a to już za długo, poza tym sklep internetowy - nie jestem mimo wszystko do tego przekonana :) Wolę tradycyjne metody zakupów :) A co do tych kolorowych soczewek to zapytam się siostry - a one drozsze są od zwykłych i też są to miesięczne soczewki? faktycznie mogłaby być zadowolona - no bo ten tusz jeszcze.

Gość melonia
Kolorowe kosztuja od 90 zł za pare w górę , i są to 2 -tygodniowe soczewki, ja osobiscie najbardziej cenie sobie soczewki kwartalne , czyli 3 -miesieczne Bausch & Lomb, jedna pare nosi sie przez 3 miesiące!!!! kupuje zawsze od tego samego Pana na Allegro za śmieszne pieniądze , o 100 zł mniej niz u okulisty bym zaplacila, pudelko starcza mi na 9 miesiecy, gdyz sa tam 3 pary soczewek :))) A dlatego są takie tanie , gdyż są sprowadzanwe z Irlandii z Dublina, a tam soczewki są 2X tańsze niż u nas , zaś płyny 2X droższe, takze pamietajcie ze jak bedziecie wyjezdzac za granice to sie zaopatrzcie w płyn do soczewk tutaj :)))) pozdrowionka

Gość nieznajoma nikomu
Przypadkiem mieszkam w Irlandii, ale tej brytyjskiej, i soczewki są tu dużo droższe dlatego zawsze kupuje je w Polsce :D. A poza tym, nie kupisz ich od tak, trzeba mieć receptę :).

Gość meti_di
rewelacyjny pomysł, jeśłi znasz wszystkie parametry, ja bym bardzo chciała dostac soczewki, ale oczywiście moja mama nie popiera tego wiec musze sama zbierać pieniądze. Tylko raz nosiłam o2optix i były ok wiec możesz spokojnie siostrze zakupić :) ja nawet za pierwszym razem dostałam za darmo, płaciłam tylko za badanie.

Gość alaniseee
Rozmawiałam z siostrą i ma jeszcze się zastanowić czy chce te o2optix, które wcześniej sobie upatrzyła, czy chce kolorowe soczewki -zrobiłam mały wywiad w necie i jednak te kolorowe soczewki tańsze są :D a myślałam że droższe :) i faktycznie do Freshlooków dodają tusz - o tym siostrze bym już nic nie mówiła :) pomyślałaby ze mam takie dobre serduszko i kupiłam jej i jedno i drugie ;) hihi

Gość bejbusia
Byłam dzisiaj u optyka i kupiłam Fershlooki Colors - mam granatowe oczy :D a moje naturalne są brązowe, znajoma jak mnie zobaczyła to od razu zauważyła zmianę :) Tusz faktycznie dodają gratis - wydłużający Oriflame , niby nic ale i tak sie ucieszyłam. Jedynym problemem przy zakupie kolorowych soczewek jest wybór :) jest tyle kolorów i modeli, że trudno się na jakiekolwiek zdecydować :)