Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metina

Wjakim okresie po porodzie mozna znow zajsc w ciaze?

Polecane posty

Gość metina

Mam duzy problem.6 dni temu stracilam dziecko.To byl 5 mies.Dostalam tabletki na sztuczne wyw. porodu.Wczoraj sie kochalismy i pelka gumka.Nie wiem czy jest mozliwe ze moge byc ponownie w ciazy.Bardzo chcemy miec dziecko ale to jest najgorsza chwila.Moje dziecko bylo bardzo chore, zabrali je na sekcje, musimy teraz czekac ok.6 tyg. na wyniki.Jutro bedzie u mnie polozna i pewnie sie dowiem co i jak ale strasznie mnie to gnebi i chcialabym poznac wasze opinie

Gość co
takiego?! Po 6 dniach od wywołanego porodu uprawiałaś seks?! Nie chce mi się wierzyć....:o

Współczuję bardzo!! A dlaczego nie uprawiać?...w takich chwilach nie ma nic lepszeo niz bliskość z mężem ;) Nie powinniście sie raczej obawiać o ciążę - jak na mój gust jeszcze za wcześnie. Ale fakt - powinniście teraz uważać - organizm musi odpocząć po tamtej ciąży - żeby dać jak największe szansę kolejnej!! POWODZENIA!!

Przykro mi z powodu twojego malenstwa...Wiem co czujesz.. Rozumiem zdziwienie -co?--- , ale indukcja porodu to zupelnie inna rzecz niz porod naturalny, oczywiscie jesli nie bylo lyzeczkowanie...nie wiem jak bylo w Twoim przypadku...ja po lyzeczkowaniu moglam sie kochac dopiero po 2-3 tyg.ale poczekalismy do pierwszej miesiaczki Jesli chodzi o mozliwosc zajscia w ciaze----- mysle ze szanse sa bardzo-bardzo male, , wprawdzie po poronieniu owulacja moze byc juz w pierwszym cyklu ale w tym przypadku nie sadze... mysle ze powinnas zapytac lekarza... Ale mysle ze jakbys jakims cudem zaszla w ciaze nie musi to oznaczac ze sytuacja sie powtorzy...kolezanka zaszla w ciaze 5 tyg. po stracie dzidziusia i jej corcia ma teraz roczek i jest zdrowa jak ryba. Nie martw sie...bedzie dobrze!

Gość co
No nie wiem, mnie się wydawało, że nawet po sztucznym wywołaniu porodu macica jest podatna na infekcje... W każdym razie zdrowego dziecka życzę . Powodzenia!

A co do powtórnego zajścia - to potwierdzam co powiedziała Padlinka - ja po poronieniu (trochę nieodpowiadzialnie) ale nie słuchałam lekarzy ze trzeba czekac i zaszłam w 2-gim cyklu i jest wszystko w porzadku :)