Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kinga30

l臋k

Polecane posty

Go艣膰 kinga30

no c贸z... poruszacie tu r贸zne tematy. ja mam prawie 30 lat i jestem nadal sama. to jest wielki problem m贸j. kiedy艣 nie mia艂am r贸znych obaw, a teraz sama my艣l, 偶e mam si臋 z kim艣 um贸wi膰 doprowadza mnie do 艂ez - pomijaj膮c ju偶 m贸j wiek. co ja mam robi膰? kiedy艣 dusza towarzystwa- kole偶anki ze studi贸w powyje偶d偶a艂y za prac膮 za granic臋, kontakty si臋 rozlecia艂y, ja sko艅czy艂am jeden studia, ko艅cz臋 kolejne, tak mi ci臋偶ko i nadal nie umiem. najgorsze jest, 偶e dosta艂am wstr臋tu do rodak贸w. przez ilo艣膰 moich cierpie艅 w 偶yciu codziennym. umawia膰 si臋 z obcokrajowcami i zwi膮za膰 si臋 z kt贸rym艣 jak mnie zechce? dzi艣 tego si臋 mniej boj臋 po latach. 5 lat temu mnie skrzywdzono i cierpeinie mi min臋艂o, ale w psychice zosta艂y wyrwy dos艂ownie z b贸lu. boj臋 si臋 tragicznie, 偶e to mog艂oby si臋 pow贸rzy膰. przez te wszystkie lata stara艂am si臋 jako艣 ten straszny b贸l zag艂uszy膰, ale jest gorzej i gorzej w ka偶dym calu. a nie umiem zaufa膰 ju偶 zadnemu facetowi. to niemo偶liwe. no i kwestia mieszkania zostaje. oraz pracy... nie wiem. przera偶a mnie to wszystko co prze偶y艂am, a z drugiej strony nadchodzi ostatni gwizdek na dzieci - nie ma w tym nic innego. czy kto艣 ma tu jakie艣 podobne przemy艣lenia? do艣wiadczenia? ????? kinga30 wkr贸tce. ps. nie tak mia艂o me 偶ycie wygl膮da膰. dzi艣 boj臋 si臋 my艣le膰 w Polsce. jestem przera偶ona s艂owem "logika" , "my艣lenie" - tak mnie skrzywdzono potwornie i niesprawiedliwie:( nie umiem zapomnie膰. nie spos贸b:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kinga30
powiedzcie mi- co ja mam m贸wi膰? kocham, uwielbiam i rzuca膰 jak dno tak jak mnie rzucano? nie wiem. to chyba nie o to chodzi. jetsem normaln膮 osob膮. mo偶e kto艣 ma na mnie jaki艣 pomys艂. nie mam ju偶 w Polsce 偶adnych znajomych z mojego rocznika - albo z rodzinami i problemami z prac膮 i wszystkim albo nie ma ich w Polsce ju偶 dawno. ja si臋 tu po s膮dach w艂贸cz臋. co warte te wszystkie lata gdy zaszy艂am si臋 w celach swojej pracy daleko od ludzi? nie ma tu moich przyjaci贸艂 w Polsce. prawie 偶adnych:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
i to jest straszne, 偶e zosta艂am bez dzieci. dlatego mnie ludzie nie lubi膮 chyba. staram si臋 by膰 mi艂a i w og贸le. ale mnie nie lubi膮. ci臋偶ko odchorowa艂am porzucenie mnie - by艂am m艂odsza. My艣lalam kiedy艣, 偶e przed 30 dzieci, rodzina, praca, mieszkanie, a tu moja najelpsza kole偶anka ze studi贸w od roku nie daje znaku zycia? co si臋 dzieje z tym krajem? tu sami nienormalni juz chyba zostali. boj臋 si臋 czasem. pozdrawiam. kinga30

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
prosz臋 was napiszcie mi co艣 m膮drego w tym w膮tku- on by艂 po rozwodzie i bardzo d艂ugo mi o tym nie powiedzia艂. a potem mnie ola艂. do dzi艣 si臋 powt贸rnie nie o偶eni艂. zreszt膮 zgrywa艂 si臋 r贸wno, a w og贸le taki nie by艂. boli mnie g艂owa za ka偶dym razem gdy to sobie przypominam, ale niestety to by艂o:( by艂 dumny, 偶e nie mia艂 dzieci. 偶e 偶adnej nie wrobi艂 czy jak? spal chyba z ka偶d膮. a ja go kocha艂am... idiotka jestem. no ale on mnie ok艂ama艂. my艣la艂am, 偶e do g艂owy dostan臋 z b贸lu jak si臋 pokapowa艂am we wszystkim. nie umia艂am 6 lat doj艣c do siebie. i dalej nie umiem. mo偶e potrzeba mi psychiatry? zaszy艂am si臋 w przyrod臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
jak ja walczy艂am, 偶eby by艂o dobrze. potem pozna艂am takiego samego jak on - 偶ona go zostawi艂a i on si臋 o偶eni艂 poraz drugi. W艂och. A ten nie. Nie umiem wam opowiedzie膰 jaka to by艂a moja pora偶ka i jak mnie zbajerowa艂 sprytnie. dzi艣 nie wierz臋 juz nikomu. nawet papie偶owi:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
i wiecie co -na codzie艅 bardzo du偶o os贸b jak mnie widzi to zaczyna co艣 m贸wi膰 o jakich艣 singlach. ale to nie tak. mnie serce po prostu BOLI jak ja sobie pomy艣l臋 co ja prze偶y艂am. nie zawariowa艂am, nie podda艂am si臋. a ludzie my艣l膮, 偶e jestem egoistk膮. to nie tak. najpierw by艂 straszny b贸l - mo偶e kiedy艣 umr臋 na zawa艂 bo p臋knie mi serce jak sobie znowu o wszystkim przypomn臋? 艣mier膰 z mi艂o艣ci by to by艂a bo na czworakach z b贸lu 艂azi艂am. naprawd臋. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vincenty Pipka
Dziewczyno, mow po ludzku, nie chaotycznie, gdzie Ty jestes? W Polsce czy gdzies poza bo juz zglupialem. Nie bede prawil banalow bo sam potrzebuje pomocy, ale zacznij nawet od tej glupiej kafeterii, podlacz sie do jakiegos fajnego babskiego topiku, znajdziesz cos dla siebie, poznaj dziewczyny ze swojego miasta moze. Glowa do gory Pomysl ze inni maja duzo gorzej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiemmoge cie
zrozumiec,sama mam wstret do facetow w 90 procentach :( i nie mam wogole zaufania do nich a tak bardzo bym chciala miec kogoos komu bym mogla zaufac ,miec z nim rodzine itp..a najgorsze jest to ze ja mam dopiero 23 lata :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
ale mnie nikt nie rozumie - mnie nie jest potrzebna kafeteria. Moi przyjciele ze studi贸w myj膮 gary za granic膮. tu ludzie maj膮 niskie IQ na kafeterii i tylko kasy wi臋cej jakim艣 cudem. ja nie jestem z takiego pokolenia:( my艣my sobie rysowali karykatury siebie, popijali 偶ubr贸w臋, biegali na archiwum X. wyg艂upiali艣my si臋 i je藕dzili w g贸ry. my艣my 艣piewali przy gitarze i je藕dzili stopem po polsce. ja nie rozumiem popisywania si臋 kafeterii. ja nie mam ju偶 przyjaci贸艂 z tamtych lat, a nowi... to szczury a nie ludzie:( gdzie ja mam 偶y膰? jak mam my艣le膰? chce mi si臋 wy膰, wiesz.

Udost臋pnij ten post

kinga i mnie si臋 zdarzy艂o wy膰 z b贸lu ,p艂aka膰 ,straci膰 wiar臋 w to 偶e mo偶e by膰 lepiej. A jednak uda艂o si臋. Uda si臋 i Tobie , potrzebny ci po prostu kto艣 bliski lepsza nowsza mi艂o艣膰. A trzydziestka to nie koniec 艣wiata nie ? :>

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
zazdroszcz臋 ci tych 23 lat- przysi臋gam. ja mia艂am 22 lata jak zamiast 偶ycie sobie u艂o偶y膰 to je sobie skopa艂am ale nie moja wina jezu chryste -pod koniec studi贸w by艂am ju偶 nie do 偶ycia. przyznaj臋. ale tak sie zakocha艂am jak g艂upia i si臋 rozwali艂o. znalaz艂am nowe towarzystwo, musia艂am si臋 uczy膰 dalej - o jezu jak ci臋偶ko, musia艂am wszystkich zostawi膰, wszystkich rzuci膰 - to takie ci臋zkie i dzi艣 stoj臋 przed pytaniem - po co mi ta Polska? nie wiem czy wy mnie cho膰 torhc臋 rozumiecie. zostawi艂am prac臋, przyajci贸艂 i posz艂am za mym wielkim uczuciem. no nie wysz艂am na tym najlepiej. lecz i do tych przyjaci贸艂 nie wr贸ce bo mam honoru za du偶o. :(

Udost臋pnij ten post

jestem niewiele m艂odsza od Ciebie. Tzn . to samo pokolenie. I mam kole偶anki w Twoim wieku. Kochana nostalgia ci臋 z艂apa艂a :) My te偶 je偶dzili艣my w g贸ry grali艣my na gitarze pili艣my .... etc. Wszystko si臋 jednak zmienia,dobrze 偶e masz mi艂e wspomnienia ale musisz i艣膰 dalej , dorosn膮膰 do zmian... A Ciebie ogarn臋艂a nostalgia . C贸偶 te偶 tak czasem mam. Nie 艂am si臋 :)

Udost臋pnij ten post

i wiesz jeszcze ci napisz臋 偶e jak dla mnie to jeste艣 troch臋 zarozumia艂a :) I zagubiona ? eeee nie tylko ty studiowa艂a艣 i nie tylko ciebie spotka艂 zaw贸d mi艂osny , nie tylko ty co艣 po艣wi臋ci艂a艣 ... Naprawd臋 ca艂kiem zwyczajna historia tylko ty tragizujesz .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
najgorzej jest w pracy - co to za wy艣cig szczur贸w. zero u艣miechu, wyrozumia艂o艣ci, ludzkich odruch贸w. chyba wszyscy siedz膮 w necie jak przyjd膮 do domu. i wtedy mam ochot臋 wyjecha膰 strasznie, po prostu strasznie. nie ma z kim do knajpy i艣膰 i po艣piewa膰. wierszy komu nie ma przeczyta膰 i rymowanek na temat... my艣my sobie robili wieczorki poetyckie przy 艣wieczkach i winku... z kim ja to teraz mam robi膰 wszystko? takie by艂y czasy to fajne... tylko jedna kumpelka mi zosta艂a teraz. jedyna. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kinga jedno jest pewne
jak bedziesz zyc przeszloscia to zycie przejdzie sobie obok Ciebie, nawet nie zauwazysz (oprocz bolu oczywiscie) ze masz juz 50 na karku...Ci znajomi o ktorych tak wspominasz moze juz nie sa tacy jacy byli, moze juz byscie tak fajnie nie wyglupiali..no wlasnie moze...ludzie sie zmieniaja, zycie ich zmienia...postaraj sie pojsc malymi krokami do przodu, nie wychodz z zalozenia ze kazdy napotkany na Twojej drodze nowy czlowiek to jakis zalosny zwierz ktory chce Cie skrzywdzic i daj przede wszystkim innym i sobie szanse, trzymaj sie...a propos, wiesz jak mozna "zgniusniec" przy takiej pracy jak mycie garow za granica...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
pozdrowienia szkie艂koo - ja wiem jakich ja mia艂am super znajomych na moich studiach. i tylko b贸l, 偶e oni powyje偶d偶ali lub ci膮gle s膮 w rozjazdach. a poza tym ten b贸l zwi膮zany z uczuciem bardzo mnie od nich oddali艂. jaki艣 ocean si臋 wytworzy艂. bo to co艣 jak rozw贸d. a teraz proces. po prostu l臋k. niemniej pozdrawiam. nigdy nie by艂am zarozumia艂a - mo偶e to by艂 b艂膮d? zawsze jak umia艂am to si臋 pochyla艂am nad innymi. w pracy r贸wnie偶. i widzisz do czego to prowadzi? - do k艂amstw i procesu. nie warto.

Udost臋pnij ten post

a jezeli czujesz ze to depresja Cie dopadla, to najlepiej idz po porade do specjalisty...to nie prawda ze nikt Cie nie rozumie, mnie sie wydaje ze Ty nie chcesz do siebie dopuscic ludzi, zyjesz tym co kiedys bylo...co do bolu, to jest zrozumiale, normalne, bronisz sie, nie chcesz cierpiec, ale znajomi...niekoniecznie w pracy ich mozesz poznac...zacznij wychodzic do ludzi, zacznij sie do nich usmiechac a zobaczysz ze i do Ciebie sie szczerze zaczna usmiechac:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hejjj babo jedna
we藕 si臋 w gar艣膰 !!! ile mozna biadolic co by艂o....???!!!! ile mozna tak sie nad sob膮 u偶alac???!!! nie ty jedna na tym swiecie masz serce z艂amane.nie ty jedna straci艂as przyjaci贸艂 i znajomych. kazdy uk艂ada sobie zycie. a ty na pewno sobie nic nie u艂ozysz jak bedziesz siedzia艂a na kafeee i becza艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
to jst w艂膮艣nie m贸j dylemat - postawi膰 na Polsk臋 czy spieprza膰 st膮d p贸ki jeszcze czas. najch臋tniej bym chyba spieprzy艂a. Bo偶e - ile ja si臋 musz臋 nam臋czy膰 tu sama przy tych studiach. przera偶a mnie, 偶e moje dzieci by to samo musia艂o czeka膰 a mo偶liwo艣ci coraz mniejsze. chodzi mi o to, 偶e przy odrobinie dobrej woli, pomocy - to samo mo偶na zrobi膰 lepiej, szybciej, sensowniej. ja ju偶 dosz艂am do punktu, 偶e boj臋 si臋 my艣le膰. my艣le膰 logicznie - tu wsz臋dzie takie bagno jakie艣 g艂upoty i marazm kompletny. i bezsens. no nie wiem - czy to na pewno tylko handra albo staropanie艅stwo??? nie wiem. w膮tpi臋 szczerze m贸wi膮c. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Widocznie nie by艂as
Taka fajna jak nikt cie nie chcial obstalas sie a teraz tez sama nie wiesz czego chcesz. Chcesz miec meza rodzine dzieci ?To rob cos w tym kierunku a nie p艂acz w wirtualny rekaw jakto fajnie by艂o przy gitarze.

Udost臋pnij ten post

Mnie to wygl膮da albo na mega do艂a albo na depresj臋 . Je艣li trwa ju偶 d艂ugo to id偶 do specjalisty . Pozdrawiam cieplutko i pij臋 winko je艣li chcesz napij si臋 ze mn膮 :) MAsz buteleczk臋 ? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
wiecie co - ja si臋 na codzie艅 usmiecham, mi艂a jestem - staram si臋 by膰 pozytywna mimo wszystko. no ale ja mam proces w s膮dzie opr贸cz tego. czy ja to wygram? rozprawa w styczniu kolejna. oczywi艣cie s膮d pracy. tu mo偶na zg艂upie膰 w tej Polsce:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aanakonda
Ludzie nie odpisujcie jej, przeciez to czarna rozpacz. Gada trzy po trzy na innych topikach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
wiecie - ja nie chc臋 偶y膰 wirtualnie - popatrzcie jednak ile tu jest wpis贸w, a kinga tworzy dopiero kilkadziesi膮t minut - bo ma do艂a- dlaczego ci sami ludzie nie przem贸wi膮 do mnie w pracy, na ulicy? Cisza, cisza i net. cisza, cisza i wym贸wienie. koszmar co si臋 dzieje. taka prawda:( niemniej pozdrawiam i dzi臋kuj臋 za wszystkie dobre s艂owa:) naprawd臋 nie jestem taka z艂a, no ale takie 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Daj spok贸j Polsce :) Jest jaka jest . Wsp贸艂czuj臋 ci 偶e masz proces. I chyba depresj臋 albo mega do艂a, Za granic膮 wcale nie jest tak r贸偶owo naprawd臋 ... mieszka艂am tam troch臋 ( i ca艂e dzieci艅stwo ) i ja bym nie wr贸ci艂a . NIE NIE NIE za nic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
no na pewno. ale ja chc臋 do knajpy z kim艣 i艣c po pracy albo na basen. powyg艂upia膰 si臋 , pozy膰, na wakacje pozbiera膰. a tu? a na to trzeba kasy wiesz. jak ja mam to wygra膰? jezu - ale dzi臋ki, 偶e艣cie mnie troch臋 wsparli. nawet w tym s膮dzie si臋 dziwili 偶e si臋 nie lecz臋. nie lecz臋 si臋 bo takich mia艂am przyjaci贸艂 gitnych w zesz艂ym roku, 偶e jako艣 koszamr tu prze偶y艂am. ale przyjaciele byli daleko st膮d... wiecie jak jest praca, kasa, praca, kasa...co ja wam b臋d臋 m贸wi膰. 偶ycie po prostu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Troch臋 p贸藕no...
Zauwa偶y艂am, 偶e im cz艂owiek starszy, tym trudniej mu si臋 zaprzyja藕ni膰, nawi膮za膰 z kim艣 trwa艂膮 wi臋藕. Ka偶dy po studiach idzie w swoj膮 stron臋, zaczyna si臋 ugania膰 za kas膮, 偶eby m贸c jako艣 zwi膮za膰 koniec z ko艅cem, a substytutem kontakt贸w towarzyskich sta艂 si臋 net. Trudno si臋 te偶 um贸wi膰 z kimkolwiek ze starych znajomych. Mimo wszystko staram si臋 p艂yn膮膰 pod pr膮d i dba膰 o te kontakty, kt贸re nawi膮za艂am wcze艣niej. Tylko czasem przykro, 偶e to ja wydzwaniam po ludziach, by zapyta膰, co s艂ycha膰, a mn膮 si臋 rzadko kto zainteresuje... na szcz臋艣cie s膮 wyj膮tki, nie wszyscy o mnie zapomnieli, kilka kontakt贸w jest trwa艂ych... tylko s膮 to kontakty z singlami lub lud藕mi, kt贸rzy jeszcze nie za艂o偶yli rodziny.

Udost臋pnij ten post

a dlaczego Ty nie przemowisz do tych samych ludzi na ulicy...zeby miec konwersacje trzeba conajmniej dwoje;)

Udost臋pnij ten post

a z drugiej strony jak bedzie od Ciebie takim pesymizmem wialo to ludzie sie od Ciebie odsuna zupelnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga30
no wiecie - jaki艣 film o lordach angielskich leci w TV ale musz臋 jeszcze kilka rzeczy zrobi膰 i nie mam czasu. Ja przewidywa艂am dzieci z dwoje w moim wieku. Czy ma sens zadawanie si臋 z Polakami skoro mam przez nich same procesy? Rewolucja przemys艂owa w Anglii. To by艂a najwi臋ksza rewolucja 艣wiata. Wsz臋dzie pe艂no lord贸w-falsyfikat贸w w tej Polsce dzi艣. Ale to tylko falsyfikaty s膮 bo prawdziwi lordowie bryjscy to by艂y cwaniaki r贸wne, nie takie nowobogackie g艂upki jak tu. Mnie by si臋 ju偶 nie chcia艂o po 30 stce wi膮zac ko艅ca z ko艅cem. Jestem zbyt zgni艂a na to. Poza tym chcia艂abym 偶eby moje dzieci mia艂y o wiele lepsze mo偶liwo艣ci ni偶 s膮 w Polsce. Czasem si臋 pytam tak jak w tym wierszu "Co艣 ty Atenom zrobi艂 Sokrtesie?" ale to nie ma sensu. To nie ma sensu. Albo tacy Niemcy. te偶 si臋 zrehabilitowali za swoje ekscesy. Pozdrawiam Was. kinga30

Udost臋pnij ten post