Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evita8

laktacja

Polecane posty

Gość evita8

witam serdecznie !chcialam zapytac was matki ktore juz przestaly karmic o pewna rzecz:chodzi o to jak dlugo malyscie pokarm po tym jak przestalyscie karmic?u mnie jest tak ze przestalam karmic w maju 2003 roku a do dzis potrafie wycisnac krople -dwie pokarmu z obu piersi.nie wiem kiedy mi to calkowicie sie skonczy ?dlaczego mam tak dlugo pokarm?bralam 2 razy tabletki bromegdon(nie wiem czy dobrze napisalam nazwe)i pokarm zanikl ale jak skonczylam lykac tabletki to znow sie pojawil :)

Gość gość
Prolaktan moze sie w tej sytuacji sprawdzić, u mnie pomógł mi naprawde szybko.

Gość babbinka
To jest na rozkręcenie laktacji, a nie jej zatrzymanie.

Gość akkupunktura
Dokładnie, prolaktan pobudza laktację, bierzesz jedną saszetkę na dobę i po kilku dniach daje się znacznie odczuć wzrost ilości pokarmu. Co do wyciszenia to wychodzi naturalnie, dziecko nie ssie, mleka nie ma.

Gość gość
Ile kosztuje ten środek? Kupię go w kazdej aptece?

Gość babbinka
Myślę, że tak, u nas jest dostępny bez problemu. Koszt około 20-22 zł za opakowanie.

Gość milkaaa99222
Na laktację podobno bardzo dobre są herbatki i laktator i ja właśnie teraz nie wiem, czy kupować go teraz, czy jeszcze poczekać, bo mam na oku konkretny model ze strony http://www.simed.pl/ Nazywa się Lakta Electric i ma aż 5 trybów pracy i nakładki masujące w zestawie.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
Prolaktan działa ja to wiem i powiem Wam ze naprawde żaden ze środków tak dobrze wcześniej nie zadziałał.

Gość gośćSabrina
Po jakim czasie prolaktan zaczął na Ciebie działać?

Gość gość
2-3 dni myślę, chociaż dla pewności piłam dłużej, żeby laktacja się ustabilizowała.

Gość cieniania
Środek skuteczny owszem, nie przeczę, sama używałam. Ale przecież wątek jest o zatrzymaniu laktacji, a nie o jej rozkręcaniu.

Gość AguAgi
cieniania - haha, prawda, ale zawsze dobrze wiedzieć, żeby w razie czego inne mamy wiedziały co jest dobre na jej rozkręcenie ;) (ps. też stosowałam prolaktan jako wspomagacz, polecam!!)

Gość gość
Moja siostra też piła Prolaktan i była bardzo zadowolona jesli chodzi o wzrost pokarmu. a była po cc więc jednak na poczatku tego pokarmu nie miała wcale tak dużo.

Gość gość
Ile kosztuje ten środek? Czy jedna saszetka mi wystarczy?

Gość Greya
Z tego co wiem, to opakowanie (14 saszetek) kosztuje około 15/20 zł. Jedna saszetka dziennie spokojnie wystarczy :)

Gość oletka
jedna saszetka dziennie, opakowanie masz na 2 tygodnie, ale zwykle dużo wczesniej jest poprawa.

Gość gość
U mnie Prolaktan bardzo się sprawdził w momencie kiedy po cc miałam problem z pokarmem. Zadziałał naprawdę szybko.

Gość gość
Czy Prolaktan mozna pić profilaktycznie? Tak zeby jednak nie było problemów z pokarmem?

Gość Zosia Z
Można, ale pytanie po co jak się ma wystarczającą ilość pokarmu? Najlepiej stosować go zgodnie z przeznaczeniem czyli wtedy kiedy zaczyna nam brakować pokarmu chcemy rozbudzić laktację.

Gość venganka
Myślę, że można, na pewno nie zaszkodzi. Ja co prawda piłam tylko jak czułam, że mleka jest za mało.

Gość gość
To prawda, ten środek naprawdę działa i daje oczekiwane rezultaty...Na pewno o wiele lepsze niż inne podobne...

Gość zdrojek
Ja zanim trafiłam trafiłam na Prolaktan piłam różne "herbatki na laktacje" i inne specyfiki, co tylko pogorszyło moją laktację, nigdy więcej. Serio. Moim zdaniem to najskuteczniejsza pomoc w kwestia kryzysu laktacyjnego.

Gość gośćCzesska
Tylko trzeba pamiętać o odpowiedniej diecie, nawodnieniu, szczególnie teraz jak bywa tak ciepło, do tego pamiętać o tym, że jak piersi się nagrzeją na słońcu mleko będzie bardziej wodniste do napicia, żeby było syte nie siedzimy na słońcu za bardzo :)

Gość babbinka
Mleko się w upałach dopasowuje do potrzeb dziecka, jak trzeba więcej pić to jest bardziej wodniste, ale to nie oznacza, że jest mniej wartościowe ;)

Gość AriaVille
babbinka ma rację, ale chyba ogólnie trzeba uważać na upały, nie tylko ze względu na kp ;) laktacja zależy od wielu czynników, więc trzeba mieć na uwadze, że czasem kryzys może nas zaskoczyć (dlatego warto mieć jakiś środek typu Prolaktan pod ręką).

Gość mommytobe90
Dziewczyny, a jak już mi się taki kryzys pojawi to ile dni czy tygodni muszę to pic? No i czy mogę tak zacząć zaraz po porodzie? Nie zaszkodzę maluchowi? Bedę miała cc i boję się, że mogę nie mieć po nim mleka.

Gość gośćKlementyna
Tyle czasu ile trwa kryzys jak się już poprawi to możesz odstawić i przy następnym kryzysie dopiero korzystać dalej.

Gość gość
Faktycznie, juz nie raz się spotkałam z tym że Prolaktan pomógł mamom, wiec czemu nie spróbowac. Nie zawsze herbatki na laktacje sie sprawdzają.

Gość baddest
mi np. herbatki totalnie nie pomagały... szkoda, że te pare lat temu nie mówiło się o takich rzeczach jak prolaktan, możeby było mi latwiej karmić córeczke... :(