Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i-k-s

Anglia tak czy nie ???

Polecane posty

Gość do famfarki
po prostu wyjedź, nie szkoda ci czasu na pisanie? :P

Gość famfarka
wyjade, bez obaw, tylko sie wybronie:P najpierw musze sobie popisac, zeby miec swistek, bo bez wyzszego to sprzataczka w angli nie zostane:P

Gość anglia
do pani F Z wyzszym w Anglii sprzataczka moze nie bedziesz, ale w jakims sklepie jak bedziesz miala szczescie i ok angielski to prace dostaniesz... Nie wiem po co nie ktorzy ludzie tu przyjezdzaja, szczegolnie ci bez znajomosci angielskiego-to nie jest raj i nikt na ulicy nie czeka z oferta pracy! A szczegolnie po 1 maja zeszlego roku.Z praca jest coraz gorzej i wyzsze wyksztalcenie z Polski w niczym nie pomoze.

Gość famfarka
to nie bylo w zeszlym roku tylko 2 lata temu;) i bylam tam juz i wiem jak tam jest i wiem ze robote bardzo latwo mozna sobie tam zalatwic, tylko trzeba wiedziec gdzie szukac. jak ktos z uporem maniaka pcha sie na londyn i inne duze miasta to wiadomo ze sie nie doszuka, ja popelnilam blad, bo wyjezdzajac nie dowiedzialam sie wszystkiego, nie poznalam przepisow, a prace i tak znalazlam, godzine dziennie 50 funtow tygodniowo, na czarno. a ze bylo lato, mieszkalam sobie z facetem w namiocie:P jezyk znam na komunikatywnym poziomie, 5 z matury mam, uczylam sie 12 lat, wiec jestem dobrej mysli. zreszta, im wiecej ludzi wyjedzie, tym wiecej bedziecie mieli roboty tu w kraju;) ja chce zarobic na swoja dzialalnosc lub zostac tam na miejscu jesli bedzie ok:)

Gość słabo wchodziło
"jezyk znam na komunikatywnym poziomie, 5 z matury mam, uczylam sie 12 lat" :D

Gość i po co tak klamiecie
praca i życie--------------> jak mozesz wypisywac takie bzdury? kto tu zarabia 900£ ? NIKT cyba ze piszesz o dochodach miesiecznych, ale z tych 250£ tygodniowo trzeba oplacic mieszkanie - najstraszniejsza kawalerka w brudnej dzielnicy kosztuje 110 £ tygodniowo. Jesli chodzi o zasilki... az mi rece opadajá 900£ ???? Kobieto !! zasilek na jedno dziecko wynosi 10£ tygodniowo- czytaj dokladnie gazety- moze podali w niej kwote roczna! Mieszkam tu juz od lat z dzieckiem i nikt nie pomaga nikomu!!! Zanim tu nie przyjechalam tez nie uogólnialam - ale to fakt. Wez sobie kobieto poczytaj w londynskiej gazecie jak sie tu zyje http://www.polishexpress.co.uk/ syf i nedza!!! (ale i tak lepiej niz w polsce) polacy z dziecmi sá wyrzucani na ulice z dnia na dzien, ojcowie- jedyni utrzymankowie rodziny pracuja bez zadnych umów na stale (nie ma takich) i równiez traca prace codziennie, a polacy??? zaden nie pomoze zadnemu! anglicy juz tez przestali sie litowac- pomagac. i-k-s -------> mimo wszystko radze ci przyjezdrzac, lepiej klepac biede bedác razem nizoszczedzac ale osobno. Sa przeczkola bardzo tanie, szkoly sa za darmo, zreszta nie musisz pracowac od razu, a jesli pojdziesz do pracy to bedzie cie stac na taniá opieke