Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE WEJDZ

***PROSZE DORADZCIE CHODZI O MIESIĘCZKE I ANTYKONCEPCJE***PILNE!!!!

Polecane posty

Gość PROSZE WEJDZ

Wczoraj skonczyłam pierwsze opakowanie Diane35. Biore je z kilku powodów, rowniez z powodu bardzo bolesnych miesiączek. Od dzis przez kolejne 7 dni powinnam zrobic 7dniową przerwe na okres. Jednak w niedziele wyjezdzam na kilka dni i nie moge sobie pozwolic na takie bóle i tą całą niewygode. Wiem, że mozna nie robic tej przerwy, ale czy to zdrowe? A moze okres w tej przerwie podczas brania antykoncepcji nie jest juz taki obfity i bolesny? Prosze doradzcie!

Gość karolcia1111
zazwyczaj juz w pierwszej przerwie krwawienie jest mniej obfite, i nie powinnas miec zbyt duzych dolegliwosci bolowych.raczej powinnas zrobic ta 7 dniowa przerwe

Po pierwszym opakowaniu tą przerwę raczej powinnaś zrobić, a okres na pewno będzie znacznie mniej obfity niż wcześniej, a może i obędzie się bez bólu, bo to przecież nie będzie normalny okres, ale takie krwawienie z odstawienia.

Gość no wiesz nie
u mnie byl po dianie jeszcze bardziej obfity szczegolnie w pierwszym polroczu. Potem nie mialam juz takich mocnych krwawien a te w srodku cyklu tez zaniknely.

teoretycznie można nie robić przerwy i wziąć np. dwa opakowania pod rząd, ale przy Diane jest to raczej nie polecane.. a już na pewno nie, jeżeli wzięłaś dopiero jedno opakowanie! Tak za pół roku, jak organizm się przyzwyczai to ew. możesz zaryzykować. tyle,że krwawienie i tak możesz dostać (reakcje organizmu są różne). Pamiętaj, że krew sie zbiera i kiedyś i tak musi wyjść, więc możesz mieć wtedy krwawienie np. w połowie opakowania. Mi lekarka kiedyś zaleciła, by z różnych zresztą wzglądów wziąć kilka opakowań pod rząd, no i w połowie miałam po prostu lawinę krwi i to przez ponad tydzień.. Poszłam do innego gin. i ten kategorycznie zabronił takich eksperymentów, bo może top się skończyc poważnym krwotokiem, albo i gorzej.. Sama musisz podjąć decyzję.. pamiętaj,że każdy organizm reaguje inaczej..