Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja wiem

Toczen Rumieniowaty

Polecane posty

Gość naturalne-leczenie-dietasurowa
Witarianizm - dieta surowa /http://www.surawka.republika.pl/ - znikną wszystkie Twe problemy, nawet jak masz inne choroby jak nadwaga, bo nie da sie wyleczyc 1 choroby pomijajac pozostałe... jak ciało uzdrawia to uzdrwia wszystko. KARMISZ ciało a ono wszystko naprawia (jesc to nie to samo co odzywiac, bo mozna mnostwo jesc ale byc zaglodzonym odzywczo). Jadajac swieze surowe pokarmy z witaminami pozwolisz by Twe ciało sie samo uleczyło. Ciało ma własny mechanizm leczący. Zadaniem lekarza jest reaktywowac i aktywowac pacjanta wlasny mechanizm leczacy ciała. Wtedy pacjent zdrowieje i nie ma znaczenia jak ta choroba sie nazywa. Ani jedna komorka w ludzkim ciele nie sklada sie z lekow. Operacja niczego ci nie dodaje...Moga ci wstawic kawalek plastiku, wyciac cos co przeskadza, odcisnac tłuszcz, itd. ale w sumie krojenie ciała nie powoduje jego poprawy. Podawanie ciału lekow nie wspiera zdrowia. Natomiast pobudzanie zdrowia to inny paradygmat. Jesli masz stresujaca prace czy styl zycia - dom, dzieci, praca, to ciało bedzie zuzywac wit.C, gdy wydzielana jest adrenalina. To powoduje narazenie systemu sercowo-naczyniowego. z uwagi na brak wit.C. Lekarze lecza symptomy choroby, a nie docieraja do ich podst.przyczyn bo nie potrafia. Nie rozumieja jakie substancje chemiczne wydzielaja sie podczas cwiczen, medytacji, ani jaki substancje pobierane sa z pokarmu. Konwencjonalna medycyna na dluzsza mete nie radzi sobie ze schorzeniami przewleklymi (otylosc to tez przewlekla choroba). Kuruje tylko symptomy, a w ten sposob nie wyleczy sie choroby. Trzeba zmienic jej pierwotna przyczyne. Mozna przechodzic guzy, stwardnienie rozsiane, artretyzm, toczen, inne poważne schorzenia. Choroby sercowo-naczyniowe (grubasy) to choroby cywilizacyjne. Choroba stylu zycia. Zajdamy za duzo rzeczy niewlasciwych a za mało odpowiednich. 20:22 Polecam też audycję radiową nt: Jak nie chorować i się nie leczyć (1/4) (lektor pl) http://www.youtube.com/watch?v=LDyX6Tj7QyY&f eature=related 09:22 - chory musi mieć nadzieję na zupełne wyzdrowienie aby cieszyć się życiem

Gość Madiee
Mam jedno pytanie bo wszczasnęła mnie choroba na toczen Lady Gaga czy na toczen morzna zachorowac przez papierosy

Ludzie, jak czytam niektóre posty, to mi się włosy na głowie jeżą. Ja choruję na toczeń od 6 lat, w międzyczasie urodziłam zdrowego synka i obyło się bez zaostrzenia. Też nie miałam rumienia na twarzy, jedynie kilka kropek na piszczelach, za to okropne bóle stawów. Nie czytajcie błagam głupot, że z tą chorobą żyje się 5 lat!!! Jak pisały już dziewczyny wcześniej, można żyć normalnie, tylko trzeba dbać o siebie. Pozdrawiam i jak coś to służę pomocą. GG 1932387.

Gość do gabri
bolaly cie stawy non stop czy tylko w czasie ruchu? albo na odwrot w czasie spoczynku? stawy czy bardziej kosci? mialas jakies inne objawy? zly mocz lub badania krwi?

Mnie stawy bolały non stop, praktycznie wszystkie, najbardziej stopy, kolana i dłonie, przed szpitalem miałam przez 6 tyg. gorączkę, poza tym OB ponad 100, leukopenię. To było w czerwcu, więc spuchły mi stopy i pojawiły się kropki czerwone na piszczelach. Chodziłam po słońcu i nic mi się nie działo, żadnego rumienia. Dopiero jak przyjęli mnie do wawy na spartańską i porobili badania, to wyszły przeciwciała przeciwjądrowe i zespół antyfosfolipidowy i stwierdzili tocznia. Jak mogę jeszcze jakoś pomóc, to służę. Zdrówka.

Gość uppppppppppppppppppppppp
a jak wygladaly te kropki na piszczelach?

Gość uppppppppppppppppppppppp
i ile mials limfocytow?

Upppp te kropki były nieduże, takie, jakby mi naczynka popękały pod skórą, nie bolalo ani nie swędziało, tylko sobie było, a leukocytów, bo chyba o te ci chodziło, mialam jakoś 2,7 przed szpitalem. Jeśli o limfo to nie pamiętam. Pozdrawiam.

Gość gość
Warto zainteresować się tzw. dietą Ewy Dąbrowskiej, inaczej postem Daniela, czyli dietą warzywno-owocową. Stosowanie jej pomaga wyleczyć się z wielu chorób cywilizacyjnych. Część lekarzy nie zna tej diety, lub jej nie docenia (wynika to z tego, że na studiach przywiązuje się wagę głównie do leczenia fermakologicznego, nie uczy się natomiast o leczeniu dietą, ani ziołolecznictwa). Warto zapoznać się z książkami napisanymi prze dr. Dąbrowską: ''Ciało i ducha ratować żywieniem'' oraz ''Przywracać zdrowie żywieniem''. są tam wskazówki, jak należy stosować tę dietę. warto zwłaszcza zacząćna początku choroby, gdy organizm nie jest jeszcze wyniszczony. Myślę, że w przypadku choroby trwającej dłuższy czas byłoby dobrze byłoby skonsultować się z dr Dąbrowską - poprzez zakładkę kontakt na stronie. http://ewadabrowska.pl/

Gość Grażyna Maria
Szukam kogoś kto stosuje Adepend w niskiej dawce w leczeniu tocznia.Moja pani doktor reumatolog nie chce dać mi recepty na ten lek, lekarz rodzinny też nie. Zapisałam się na wizytę do psychiatry, bo normalnie w dawce 50mg jest to lek stosowany w uzaleznieniach. Może coś uzyskam.Toczeń mam zdiagnozowany od 2005 roku, wcześniej przez 10 lat byłam leczona na RZS no i nie było żadnej poprawy. Biorę Metypred w dawce 4/6 przy dawce 8 mg bardzo szybko zrobiły mi się "chomiczkowe policzki" ale wyniki były niezłe więc dawkę zmniejszono.W chwili kiedy zdiagnozowano tocznia moje przeciwciała przeciwjądrowe były na poziomie 2600, teraz są 600.Poza cały czas wysokim OB ponad 40 wszystkie wyniki morfologii, moczu są w normie.Brałam też Arechinę ale od 2 lat sama z niej zrezygnowałam.Chodzę też do lekarza medycyny homeopaty do którego mam największe zaufanie, od prawie 1,5 roku oczyszczam organizm metodą Ashkara /ranka z ciecierzycą na nodze/ i czuję się nienajgorzej.Czasami dokucza mi zmęczenie, brak sił, bóle nóg i głowy ale to nie jest to co było kiedyś. Powiedziałabym, że jest nieżle.Przez 2 tygodnie stosowałam dietę Ewy Dąbrowskiej,muszę do niej wrócić bo czułam się rewelacyjnie, przede wszystkim miałam dużo energii.Muszę też zrobić badanie poziomu witaminy D w organizmie, bo jej niedobór wpływa na występowanie chorób autoimmunologicznych.Jeszcze dużo przede mną.Pozdrawiam wszystkich chorych i szukajmy pomocy nie tylko w medycynie konwencjonalnej.

Gość gość
Szukam osób które znają coś na ten temat www.youtube.com/watch?v=b2sKlhX_oDU tzn chodzi mi o leczenie tocznia metodami naturalnymi lub innymi które pszynosza skutek. Jestem bardzo zainteresowana tym filmem i oczekuję na jakies wskazówki dotyczęce tej metody, Proszę o opinie.

Gość gość
tak to może być toczeń. najlepiej zrobić sobie badania na przeciwciała ANA i wtedy będziesz miała pewność

Gość gość
Pełen schemat leczenia tocznia a w szczególności diagnozy znajdziesz tutaj https://toczen.wordpress.com ważne aby rozpocząć leczenie szybko, daje to szanse długiej remisji.

Gość maddzia20
Jeśli chorujecie na toczeń to polecam konsultacje lekarską w jednej z najlepszych przychodni gdzie leczą tą chorobę https://www.przychodniasynexus.pl/zapisz-sie/ polecam zadzwonić 22 203 03 00 i umówić się na wizytę kontrolną. Mnie już leczą i z każdym dniem jestem coraz bliższa wyjścia z tej choroby, polecam każdemu :)

Gość gość
Cześć u mnie Wyszlo ANA 1:160dodatni czy to może cos znaczyć trochę bola mnie stawy

Gość gość
Choroba, która pozostawia blizny: Lupus erythematosus oznacza "czerwonooki wilk". Nazwa zawdzięcza ślady, które pozostawia na skórze pacjenta. Zmiany skórne na twarzy, dekolcie i dłoniach przypominają ukąszenia wilka. Dotyczy to szczególnie kobiet w wieku rozrodczym. Dokładna przyczyna choroby autoimmunologicznej jest nadal niejasna - podejrzewa się korelację z poziomami hormonów. Przeczytaj tutaj, co powoduje chorobę, jak wyglądają objawy i jak lekarze leczą tę chorobę. Choroba autoimmunologiczna tocznia rumieniowatego (LE) jest jedną z chorób reumatycznych, a dokładniej kolagenozą. Jest to stosunkowo rzadka wada układu immunologicznego. W Niemczech około 40 000 osób żyje z tą wadą, a około 80 procent to kobiety w wieku od 15 do 45 lat. Azjaci i ciemnoskórzy ludzie są bardziej narażeni na chorobę. Najbardziej znaczącym przykładem tocznia jest piosenkarka Seal. Dokładna http://www.toczenforum.pl/czynniki-srodowiskowe-i-toczen/ przyczyna reakcji obronnej jest jak dotąd niejasna. Jednakże, oprócz genetycznych predyspozycji, podejrzewa się związek z równowagą hormonalną.