Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka81

Nadmierna potliwość stóp!!!!!Ktoś coś wie???

Polecane posty

Gość Anka81

Czy ktoś ma jakieś informacje związane z leczeniem nadmiernej potliwości stóp?Mój mąż ma ten problem ale nie chce iść do lekarza!Trwa to już ponad 2 lata i efekt jest taki, że jego stopy tzn. podeszwy stóp są dosłownie "wyżarte".....Nie jest to grzybica, ale wygląda to okropnie!Już nie wspomne o zapachu....Prosze o info, wskazówki, pomoc.....

Gość Anka81

Gość Anka81

Gość Anka81

Gość 000000000000000099888999999999
kup antidral, poczytaj o nim troche na kaffee albo w googlach albo idz do apteki

Gość Anka81
ale antidral to chyba nie do stóp, tylko pod pachy??

Gość 000000000000000099888999999999
włąsnie nie on jest do stóp, teoretycznie ale wiele osób stosuje go pod pachy bo jest dobry

Gość mi tez strasznie pocą sie
stopy, az skarpetki sa mokre i stopy smierdza......czy to musi byc grzybica czy nie? stopy mnie nie swedza a chyba przy grzybicy swędza??

antidral lezy na półce i już go nie używam, za dużo ceregieli a efekt beznadziejny..wieczorem trzeba stopy wymyć, potem wysuszyć dokładnie, nałożyć żel i czekać aż się wchłonie..modląc się by stopy nie zwilgotniały bo znów operacja od nowa..czyli w stresiku znów sa mokre..o dupe trzasnąc ten żel mam puder scholla (ok 14 zł) ale nie krem, bo puder mozna wsypać do buta, a kremem przecież buta nie wysmaruje nie? to jest okropne, stopy myje kilka razy dziennie, chodze w butach przeważnie skórzanych często zmieniam buty, ale co z tego skoro pończochy i skarpety mają domieszki sztuczności a buty sportowe niby ze skóry i przewiewne i dópa jasió wali tak samo już taka kuźwa śmierdzaca uroda

Gość mi tez strasznie pocą sie
stopy, az skarpetki sa mokre i stopy smierdza......czy to musi byc grzybica czy nie? stopy mnie nie swedza a chyba przy grzybicy swędza??

Gość Zuza20
aj,znam ten problem,probowalam talku do stóp ale nie pomaga.kupilam jakaś maśc i pomogla tylko pierwszego dnia a drugiego znów to samo.to beznadziejne,nic nie pomaga a ja mam wrażenie ze plywam w butach

Gość a mozna uzywac lamisilat
przy pocacych stopach, nawet jak to nie jest grzybica? nie zaszkodzi?

Gość bejbe78
Polecam krem - REGULATOR POCENIA do stóp z serii Nivelazione marki Farmona. Kosztuje ok.9 zł i jest rewelacyjny, nogi w butach przez 10h i suchutkie!!

Gość inesines666
Może niech Twój mąż kupi sobie zasypkę do stóp z Melaleuca. To taka australijska firma z kosmetykami na bazie składników naturalnych. Zasypka, z tego co się orientuję, przeznaczona jest właśnie dla osób dotkniętych takim problemem. Słyszałam, że jest bardzo skuteczna.

Gość rozwiązanie
miałem ten sam problem , czego ja nie używałem a skończyło się na butosepcie 30% i rivanolu 65%, szałwi i azulanie 5% atomizer,. Zestaw do butów i na stopy to działa i jeszcze jedno obowiązkowo suszarka do butów i cykliczna zmiana na suche buty z ciągłym odkażaniem i raz na jakiś czas daktarin . To naprawdę działa

Gość Kroooliczek
Może niech wypróbuje jakiś krem do stóp? Polecić mogę krem nagietkowy do stóp HB. Zapobiega nadmiernej potliwości, więc może pomóc.

Gość rozwiązanie
i jeszcze jedno zasypki do skarpet butosept plus szałwia , używałem również cynamonu i wymiana butów i skarpet co 3-4 godziny na suche i atomizer z moim mixem /rivanol dwie tabletki na100ml/ przy każdej wymianie i suszenie butów i raz na jakiś czas krem przeciw grzybiczny, po miesiącu czuję dużą poprawę . Jeszcze jedna modyfikacja jeżeli ktoś może dodatkowa wentylacja w butach czyli otwory tutaj kłania się szewc albo pomysłowy Dobromir ale to w późniejszym czasie jak problem osłabnie ale warto o tym pomyśleć i wkładka wojskowa czytaj plastik-kratka do kupienia na allegro która dystansuje stopę od buta. Kupiłem dwie pary butów na ten eksperyment Mój problem był naprawdę duży mokre buty i skarpety po kilku godzinach i kłopoty w pracy . A dermatolog i jego tekst taki pana urok mi nie wystarczyły .Miałem wrażenie przegrzewania się stóp i dużej wody w butach ale to już przeszłość polecam .Darek

Gość ale te plastikowe kratki
sa okropne w noszeniu - stopa boli

Gość Kasamaza2
Sprawdźcie sobie rzeczy z Dr.Stopy (w aptece). Ja chyba mam wszystkie produkty z tej kolekcji :D. Ale nie powiem, skuteczne.

Z takim problemem najlepiej poradzi sobie specjalista podolog, nie ma co próbować samemu bo i tak do końca sie tego nie zażegna, wiem bo próbowałam - bez żadnych rezultatów ;( W końcu wybrałam się do Rzeszowa do Pana Piotra Bielawskiego i on raz na zawsze pomógł mi pozbyć się tego problemu. Teraz nie wstydzę się ściągać butów jak odwiedzam znajomych bądź jak chcę przymierzyć jakieś nowe buty w sklepie obuwniczym

Gość ninaa8898
A wiecie, że nadmierną potliwość stóp można leczyć? Nie jest to normalne zjawisko, tylko zaburzenie naszego organizmu. Jeśli chcecie wiedzieć, w jaki sposób się to leczy i czy, aby na pewno jest to skuteczne, to możecie wejść sobie na stronę http://acerin.pl/nadmierna-potliwosc-stop-przyczyny-i-leczenie/ w celu poznania i sprawdzenia wszystkich informacji. Spokojnie taki problem jest do poprawy i wyleczenia.