Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba-alergiczka

Do alergikow czym myjecie wlosy?

Polecane posty

Gość chyba-alergiczka

No wlasnie, jakiego uzywacie szamponu? Ja dostalam jakiegos uczulenia: swedzi mnie skora, a jak sie podrapie, to pod paznokciami mam pelno naskorka (nie, to nie lupiez...). Wyczytalam, ze moze byc to reakcja na Sodium laureth sulfate, a to jest w KAZDYM szamponie, nawet takim dla niemowlat. Czym Wy myjecie wlosy? Blagam o rade, bo juz nie wiem, co robic :(

Gość chyba-alergiczka
Moze mi ktos pomoc?

Gość rikitiki
ja miałam podobnie, tzn miała taki lekko łuszczący sie łupież, i mi pomógł szampon Fitomed do suchych i normalnych włosów (ok. 10 zł). ma on wprawdzie SLS ale na 6 miejscu składy, ma duzo wyciągów ziolowych itd. dla mnie to w tej chwili najlepszy szampon, jak chcesz to możesz spróbowac. pozdr!

Gość lllllllll
Od 10 lat uzywam PREGAINE. Jest to szampon w czystym żelu. Praktycznie nie ma zapachu. Polecam. Kosztuje cos z 20 zl w aptece.

Moje misiątko ma suche włosy, a po większości szamponów dostawał łupieżu i swędziałą go skóra głowy. Kiedyś sprezentowałąm mu szampon Vichy Dercos za ok. 40 złotych i od tej pory misiek nie chce używac niczego innego.

Gość dawać dawać nie przestawać
ja myje włosy szamponem

Gość monikaaaaaaaaaaaaaaa
Ja też miałam podrażnioną skórę głowy. Przeczytałam gdzies, ze dobrze jest rozcienczac szampon z wodą i tak nakladac na włosy. Zastosowalam to i problem się rozwiązal. Wczoraj znowu umylam nierozcienczonym - spieszylam sie i pojawio si e podraznienie. Takze sprobuj rozcienczyc szampon.