Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karen_gimnastic

Szpagat

Polecane posty

Gość Karen_gimnastic

Jak myslicie czy majac juz 18 latek dam rade nauczyc sie robic szpagat.. ?? Czy ma to sens.. w takim wieku?? A jesli tak to ile czasu bede na to potrzebowala??

Gość Tetley Girl
zawsze możesz zacząć ćwiczenia do szpagatu :) no oczywiście nie chodzi mi zgrzybiałych dziadków :)

Gość katya
Jak się uprzesz to zrobisz:) jestem początkująca tancerką i tez mam zamiar zacząć się rozciągać, tylko jakoś motywacji brakuje:) Polecam stosowanie do cwiczeń rozciągajacych okładów z lodem - niezbyt przyjemne ale daje rewelacyjne efekty:)

Gość Karen_gimnastic
Katya a jak robisz te oklady??? Mi tez troszke motywacji brakuje, a musze sie koniecznie nauczyc.. jak bylam mlodsza tona gimnastyce artystycznej bez problemu robilam szpagacik..a teraz juz mi kosci tak skostnialy..tylko nie wiem, czy uda mi sie znowu naciagnac nozki.. ??

Gość to nie kosci
skostnialy tylko mięśnie są poprzykurczane i trzeba je po prostu rozciągnąc. Najlepiej robic do pierwszego uczucia rozciągania i gdy czujesz rozciąganie napiąc mięsnie ( w tym wypadku nog)

Gość siwcia
Hej mam 13 lat i jestem w 1 gimnazjum. Nauczylam sie szpagatu jakos 2 miesiace temu. Z poczatku gdy nie dawalam juz rady wszystko mnie bolalo < ale nie bylo tak zle jestem wytrwala> myslalam zeby z tym skonczyc ale ssie nie poddala ni cwiczylam twraz u miem juz dobrze ucze sie jescze szpagatu wzdluznego bo umiem poprzeczny :P MYSLE ZE TY TEZ BYS SIE NAUCZYLA GDYBYS TEGO BARDZO CHCIALA :P;);* Ale naprawde zachecam bo jak bedziesz starsza to bedziesz w lepszej kondycji :P;0:* POZDROWIONKA i zycze powodzenia p)P):*:*:*:P