Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona....

Cukrzyca? Co mi jest?

Polecane posty

Gość zmęczona....

wiem, ze przez net nie uzyskam odp ale moze ktoras z Was bedzie mogla mi podpowiedziec w jakim kierunku jeszcze zrobic badanie Dokucza mi: sennosc caly czas: 24godz/dobe sine paznokcie lodowate dlonie/stopy uplawy o nieprzyjemnym zapachu/nie bylam z tym u gin. obzeram sie waze 48 kg mam bardzo zniszczone wlosy mam niedoczynnosc tarczycy. ale te hormony zostaly unormowane-sa w gornych granicach norm-lepsze juz byc nie moga... w dalszym ciagu sennosc nie daje mi zyc. jestem blada, mam sine kolana itp, czasem nawet sine usta. bardzo duzo jem a nawet nie tyje-myslalam ze przedawkowalam tyroksyne... ale tsh,ft3 w normie. nie wiem co to moze byc... sypiam popoludniami, czasem nawet w szkole/zaoczne moj lekarz rodzinny kilka razy wspominal zebym sprawdzila glukoze ale troche nie chce mi sie wierzyc zebym miala jeszcze cukrzyce. przeciez mam niedoczynnosc tarczycy i hashi.moja mama ma glukoze troszke ponad norme-tez taka spiaca ja juz mam tego dosc. chcialabym zasnac tak na kilka m-cy... i wreszcie odpoczac.nie mam juz sily

Gość tukan
Niestety bez dalszych badań się nie obejdzie, może też to być drożdżyca i/lub syndrom chronicznego zmęczenia.

Gość zmeczona....
sennosc caly czas: 24godz/dobe --- ??? sine paznokcie lodowate dlonie/stopy -- to slabe krazenie;ale czym spowodowane?

słoneczko. mam cukrzyce od 10 lat. z tym da sie żyć. a Ty pójdz do lekarza. jeśli to cukrzyca, zobaczysz ,że jak dostaniesz insulinę, to tak jakbys sie urodziła na nowo. ja miałem poza sinymi kolanami dokładnie takie same objawy przez pół roku. po szpitalu byłem jak młody bóg. cukrzyca to nie choroba tylko inna jakość życia. trzymaj się

Gość ooxa
no to masz szczęście geronimo że nie żyjesz np. w jugosławii...

dlaczego? za adolfa nikt nie umierał w kc - lagrach na cukrzycę. wiesz ,ze wielu było chorych? ale ilośc kalorii, wysiłek fizyczny i okazało sie że adolgf był super diabetologiem.. taka prawda. cukrzyca jest problemem narastajacym wraz z rozwojem ekonomicznym . smutne, ale prawdziwe.

Gość ......ona.....
to prawie napewno jest cukrzyca, takie są objawy, twoje wychudzenie to po prostu odwodnienie organizmu, idź do lekarza, z tym można żyć ale należy coś zacząć robić, bierzesz insulinę i żyjesz normalnie

Gość zmeczona....
niedawno jeden paznokiec u nogi zrobil mi sie sino-czarny! ale to tylko paznokiec, nie tkanka.on po prostu zejdzie.moj lekarz rodzinny mowi, ze musialam go przydeptac albo cos,ale to nie prawda, nic sobie w niego nie zrobilam.po prostu sczernial... to chyba przez to krazenie a na sennosc moj lekarz r. radzi zebym pila kawe (to nic, ze pochlaniam ja hektolitrami) ja nie wiem- mam pic jeszcze wiecej? takze o skierowaniu na jakies badania nie mam co marzyc-nawet nie bede sie prosic... czy zrobia mi bez tego, za opłatą? w przychodni? a moze to nie to. przecież nie dokucza mi nadnierme pragnienie [tak charakterystyczne dla cukrzycy] pije normalnie. tylko duzo jem, caly czas jestem glodna

Gość ja pisze
Do zmeczona... Od kiedy masz chorobę haschimoto, ile masz lat, ja ją tez mam i jestem zrospaczona

Gość zmeczona....
nie jestem odwodniona, a wage mam normalna-tylko duzo jem

Gość iwona m.
jeśli nie cukrzyca to może wprost przeciwnie- hipoglikemia.Ja miałm 40% cukru i identyczne objawy.A jak z ciśnieniem, poziom hormonów kobiecych, stres?

Gość ......ona.....
napisałam że jesteś odwodniona bo wszystkie twoje objawy są takie same jak u mojego syna zanim wykryto że to cukrzyca, on też mało ważył ,ale to że to jest odwodnienie powiedzieli dopiero w szpitalu, może to tylko zbieg okoloczności ale i tak powinnaś zrobić badania, badanie na cukier to podstawowe badanie ,kosztuje około 5 zł.

Gość zmeczona....
nie wiem od ilu mam hashi... nie boj sie, to nic zlego-tyklko unormuj hormony.zapraszam Cie na to forum, wpadnij czasem, moze przyda sie jakas rada: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776 bierzesz hormony? a co z moja mama? ona ma glukoze troche powyzej normy. tez ma niskie cisnienie, jest pulchna, boli ja serce, jest klebkiem nerwow,konczyny ma cieple-ladny kolor. czy powinna cos z tym zrobic? ona mowi ze nie wart obo to jest minimalne przekroczenie normy w kazdym razie od dziecka bylam bardzop chorowita, opuszczalam mniej wiecej polowe lekcji rocznie w podstawowce [policzylam to :)] czesto mialam zapalenie oskrzeli i problemy z trawieniem,wymioty. bylam najdrobniejsza i najchudsza z klasy. mialam rozne badania, ale na cukier chyba w koncu nie poszlam, bo sie balam pobierania krwi ;)

Gość zmeczona....
ciśnienie niskie poziom hormonów kobiecych - estradiol nizszy niz w menopauzie stres - tak

Gość zmeczona....
czyli zrobię bez skierowania glukozę:? bo juz mowilam, ze z moim lekarzem nie idzie sie dogadac. moze wyjda ok. co myslicie o kofeinie w tabletkach zamiast kawy?-podobno silniejsza

Gość iwona m.
Zrób poziom cukru,żelaza, Ob i morfologię z rozmazem.Bez skierowania.A z wynikami najlepiej idż do lekarza, chociaż sama będziesz wiedziała czy są dobre, bo podają normy.Załatw to koniecznie, bo wpadasz w coraz silniejszy stres i sama się nakręcasz.A święta coraz bliżej i mają być wesołe i miłe.Powodzenia.

Gość zmeczona....
jest mi przykro... bo moj tata mnie o to obwinia,o moje samopoczucie. mowi,z e ja nie zyje normalnie-ze sie obzeram i ze to wszystko moja wina. mowi, ze "przyzwyczailam sie tak spac". :( JAK moglam sie przyzwyczaić??? zawsze wymysli jakis powod-ze to robie nie tak, tamto... no i ze sie malo ruszam-to fakt, ale jak mam sie ruszac jak mi sie chce spac caly czas??n i nie mam sily

Gość ......ona.....
osoby starsze gdy mają cukier tylko trochę podwyższony biorą tabletki, ale dzieci i młodzież od razu insulinę , to że masz słabe włosy, szybko się męczysz ,jesteś śpiąca to wskazuje na to że organizm jest niedożywiony a przecież piszesz że dużo jesz, czyli wszystko ucieka z organizmu i coś musi być powodem ,niedostateczny poziom insuliny powoduje nieprzyswajanie składników z pożywienia, one po prostu przez ciebie przelatują

Gość ......ona.....
jak się ma wysoki poziom cukru to nawet mocz jest lekko lepki

Gość zmeczona....
bo wiesz - mi sie chce znowu jesc jakies pol godziny po obfitym posilku [po kebabie+daniox2+zinger=na jedno posiedzenie] przychodze do domu i znowu zre a mama sie przestraszyla jak zobaczyla te sine kolana i reszte pytalysmy naszego lekarza -a on uparcie, ze mam wypijac kawe wiadrami, to mi przejdzie

Gość ......ona.....
myślę że powinnaś zmienić lekarza, to co piszesz to przecież nie jest normalne, a kawa nie jest lekarstwem

Gość zmeczona....
to nie takie proste - to jest moja ciocia :) kofeina moze chociaz mnie troche pobudzi, ruszy krew [pozeram 3 sniadanie]

Gość ......ona.....
z rodziną najlepiej na zdjęciu stwierdzenie niestety bolesne ale prawdziwe

Gość zmeczona....
hej cukrzycy -------- co Was sklonilo do zrobienia bad. akurat na glukoze? traciliscie przytomnosc? skad wiedzieliscie, ze cos nie tak? skierowano Was?

Gość zmęczona....
Geronimo-cadilac -- duzo miales wtedy cukru? co Cie sklonilo do bad. w tym kierunku?

hej - gdzieś był podobny temat i to całkiem niedawno - powiem krótko mam ten sam problem niestety :( już od dłuższego czasu czuję się wiecznie zmęczona wręcz nieprzytomna - czuje się tak nawet jak z kimś rozmawiam , wychodzę na zakupy , nie ma chwili bym czuła się lepiej :( jakieś 2 m-ce temu zemdlałam i znalazłam się w szpitalu i dopiero tam zrobiono mi wszystkie badania i okazało się , że mam podwyższony poziom cukru , ale do tej pory nie zrobiłam tych badań powtórnie by to potwierdzić bo się boję :( ale muszę iść bo im szybciej tym lepiej i tobie też radzę - idź jak najszybciej zrób badania w tym kierunku - nawet nie czekaj na skierowanie tylko idź i zrób badanie na poziom cukru bo to niebezpieczne :( trzymam kciuki za nas by jednak wszystko było w porządku bo innej możliwości nawet nie zakładam bo niewyobrażam sobie wszczykiwania sobie codziennie insuliny :( może jest ktoś na forum kto ma cukrzyce to proszę niech opisze jakie są objawy tej choroby - jaki poziom cukru trzeba mieć by był to sygnał do tej choroby i jak wygląda dieta i codzienność ???????????? plisss

Gość zmęczona....
hejka! :) dzieki za odzew [dzisiaj zyje na 3 kawach=5 lyzeczek] czy Ty też masz sine cialo? /naprawde mniejsza o wzg estetyczne-ale to chyba niedobrze, ze czlowiek taki siny... a moze ja nie mam cukrzycy - przeciez wcale tak znowu duzo nie pije... wiesz, ja zemdlalam jakies 3 lata temu, ale o dziwo nic mi sie nie stalo [chociaz spadlam tak niefortunnie-bo akurat na klatce schodowej] nic mie sie nie stalo wiec nie zabrali mnie do szpitala na bad. przyjechala ciocia-lekarka i powiedziala ze jest ok i nic nie trzeba. od tamtej pory nie stracilam przytomnosci ale 2 razy gorzej sie poczulam. zawsze przy tym robilo mi sie niedobrze i zaczynalam sie bardzo pocic. teraz jest ok slyszalam ze mozna miec slaba tolerancje glukozy/o ile dobrze pamietam-jezeli cukier jest tylko troche podwyzszony-czyli ryzyko cukrzycy i trzeba przejsc na diete+ew jakies tabsy na trawienie-znajomy tak ma ale jest otyly

Gość zmęczona....
codziennie lykam hormony juz do konca zycia. no wlasnie - to dziwne, ze na takiej ogromnej dawce jestem taka senna [kto jest niedoczynny, to wie o czym mowa]

Gość zmęczona....
na takiej ogromnej dawce i przy WYRÓWNANYCH HORMONACH TARCZYCY - wręcz idealnym optymalnym poziomie. takze nie moge zwalac juz winy na to, ze lek nie dziala

hejka ;) ja również dzięki za odpowiedź , ale moja rada jest taka - nie zwlekaj i zrób badania - chociaż sama radzę a boje się iść , może nie boję się samego badania tylko tego wyniku :( co do mojego ostatniego zasłabnięcia to nic nie pamiętam - a było to w kościele więc tylko pamiętam co ludzie mówili , że dziwią się , że wyszłam z tego bo upadłam na betonowe schody głową a w dodatku \"obudziłam się\"dopiero jak przyjechło pogotowie :( ale zrobiono mi prześwietlenie czaszki i naszczęście jak do tej pory nic mi nie jest a głowa wogóle nie bolała tylko ta ciągła senność :( jestem tym przerażaona bo przecież nie da się tak funkcjonować dłużej , poza tym myślałam wcześniej , że to niedobór magnezu i łykam codziennie , ale poprawy nie ma :( nie wiem co myśleć - moja mama ma cukrzyce i niestety musi brać tabsy , ale z tego co wiem , osoby chore na cukrzyce powyżej 20 - lat muszą mieć insulinę i to jest najgorsze:( ......ech jestem załamana