Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona....

Cukrzyca? Co mi jest?

Polecane posty

Gość moim zdaniem to
napisz ile uzbierałaś punktów w teście, dobrze ? jestem ciekawa :)

Gość nodi19
guarana podobno jest silniejsza od kawy

Gość zmęczona....
guarana tez nie pomaga wiec wypijam 3 kawy dziennie... ale wszystko na nic

Gość zmęczona....
napoje z guarana, memory formula... itp z tauryna tez nie. nawet nootropil/na recepte :(

Ja się raz porządnie wystraszyłam, bo od dłuższego czasu miałam uczulenie wokół ust. Skóra zaczerwieniona, piekąca. Poszłam do alergologa, po zrobieniutestów okazało się, że na niektórze rzeczy jestem uczulona. Lekarka wypytała mnie dokładnie o choroby występujące w mojej rodzinie, a kiedy się dowiedziała, że moja ciocia ma cukrzycę, natychmiast wypisała mi skierowanie na badania. Poszłam na badania - i okazało się, że wynik był wzorcowy, internistka tylko rzuciła okiem na wyniki badań i powiedziała: \"Na pewno nie ma Pani cukrzycy, poziom cukru idealny\". Ale co za horror przezyłam... Potem doszłam, że to od jednej szminki.

Gość zmęczona....
to trwa od kilku lat... z roku na rok robie sie coraz bardziej senna nie mam anemii

Gość bubububu
Wiesz co zmęczona - zamiast gdybać to serio zrób badania, zmień lekarza - wiem, ze to twoja rodzina, ale trudno, trzeba zweryfikowac diagnozę u innych lekarzy. Po gruntwnych badaniach będziesz wiedziałą co to jest i jak leczyć, bo tak dalej sie przecież nie da..prawda?

Gość bubububu
aaa i jesli to cukrzyca to to nie koniec świata - mój chłopakmacukrzycę - już 4 lata, mimo ze wczesniej byl zdrowy jak ryba - po prostu tak sie stalo i nic nei mozna z tym zrobic. Trzeba brac insuline i koniec. Ale je się normalnie i zyje sie normalnie. Ja kiedy bylam bardzo ospala, chudlam i wygladalam jak smierc poszłam na badania i okazalo sie ze mam anemie - Zelazo w duzych ilosciach i przeszlo - jestem zdrowa jak rydz i pelna zycia. Ale trzeba zrobic badania...

Gość zmęczona....
wszystko bylo dobre [czerwone i biale krwinki,płytki krwi i rozmaz]

Gość zmęczona....
za reszte -dodatkowe bad chyba trzeba placic.... nie orientujecie sie ile? jak ja nie znosze pobierania krwi :(

do podnosze..--->sinego ciała chyba raczej nie mam tylko ciągle jest mi zimno :( kurcze spię prawie dobę i ciągle padam :( byłam na świętach u rodziców i miałam tam okazję zrobić sobie badania na poziom cukru , ale się boję cholernie :( wiem , że muszę iść i że cukrzyca nie jest tylko chorobą osób otyłych bo wiem to napewno bo moja koleżanka też ma cukrzyce , ale nie wiem niestety jaki jest max wskaźnik poziomu cukru ????????? plisse jeśli ktoś wie niech poda od jakiego wyniku poziomu należy być już pewnym , że to ta choroba ??????? pozdr

Gość zmeczona25
Czesc,przypadkiem zobaczylam ten temat. Ja mam podobne objawy, ciagle jestem senna i z meczona,chociaz spie ponad 12 h dziennie. nikt tego nie rozumie ze tak mozna wiec wszyscy mysla ze jestem leniem, ale naprawde chcialabym cos robic, tylko ze nie mam sily. Staram sie nie przesadzac z kawa, max 2 dziennie. Ale przeciez nie moge przespac nastepnych 25 lat :( Poza tym mam objawy hiperglikemii ale nie wiem czy to to-jesli dlugo nie jem to jestem strasznie rozdrazniona i moge nawrzeszczec o byle co, i mam tu na mysli nie zbyt dlugie przerwy miedzy jedzeniem, generalnie jem b.czesto i malych ilosciach bo duze mnie usypiaja :( Jem b.duzo slodyczy, ale nie mam nadwagi(170cm/55kg) .Macie dla mnie jakies rady zeby sie obudzic? Badalam cukier jakos rok temu, bylo ok, a te problemy mam od zawsze.

Gość Słodka Natalka
Norma cukru we krwi jest 60-110 mg na czczo.Powyżej 150 po jedzeniu cukier już jest niepokojący. Nalezy wykonać krzywą cukrową. Objaw cukrzycy typu I to przede wszystkim pragnienie,duży spadek wagi ciała pomimo obfitych posiłków, skurcze mięśni, częste oddawanie moczu, suchośc skóry z powodu odwodnienia, suchośc w ustach biały język, oczywiście sennośc. Jestem chora na cukrzycę typu I od dwóch lat. Zapadałam już w spiączkę cukrzycową / cukier powyżej 500 mg./. Chorobr zwinęła się w przeciągu 3 miesięcy. Cukrzyca typu I jest insulonozależna, musi się brać insulinę do końca życia, bo trzuska nie produkuje wogóle insuliny. Nie ma innego wyjścia należy zbadać poziom cukru we krwi i to jak najszybciej ./cena ok 8 zł/Pozdrawiam i życzę niskich poziomów cukru

Gość zmęczona....
Natalka wspolczuje Ci... a sucha skora jest i w niedoczynnosci tarczycy mam bardzo przesuszana skore dloni/wewn. taka pomarszczona najbardziej na palcach, łuszczy mi sie skora twarzy, na nosie, policzkach, za uszami biore globulki clotrimazol na upławy, okropnie sie je zaklada do analizy krwi jeszcze nie poszlam, cos nie moge sie zebrac

Do zmęczonej. Witam cię serdecznie. Jak przeczytałam o twoich dolegliwościach to się złapałam za głowę. Sprawa pierwsza. Podawanie kobiecie hormonów jest największą zbrodnią jaką jej można wyrządzić. Rozumiem, że hormony u ciebie są związane z niedoczynnością tarczycy. Ja proponuję aby zacząć od pozbycia się najpierw tego problemu. Zanim przejdę do porad, kilka słów o mnie. Od ponad 10 lat zajmuję się medycyną naturalną. Bardzo dokładnie śledzę firmy które pojawiają się na rynku polskim z dziedziny medycyny naturalnej. Od prawie 20 lat leczyłam depresję z mizernym skutkiem w końcu trafiłam na produkty francuskiej Arkopharmy, po miesiącu zażywania pozbyłam się całkowicie depresji. Ale to jeszcze nic, jestem w okresie menopauzy, chyba wiesz co to znaczy, uderzenia, zmiany nastroju, istny koszmar. Musiałam zacząć brać hormony, bo inne naturalne środki z apteki mi nie pomagały. Dopiero po zażywaniu preparatów Arkopharmy po około 2 miesiącach odstawiłam hormony, czuję się rewelacyjnie. W tej chwili od roku pomagam ludziom tymi preparatami w różnych dolegliwościach, nawet ciężkich. O skuteczności działania tych preparatów dodatkowo dowiedziałam się na spotkaniu z lekarzami, którzy już je stosują w leczeniu swoich pacjentów, a co najważniejsze poznałam opinie lekarzy nutricjologów, którzy zajmują się zawodowo leczeniem komórkowym. Pomagając innym w poważnych dolegliwościach zawsze konsultuję się ze specjalistami. Jeżeli sobie życzysz prześlę Ci dokładne informacje. Twoje choroby są do wyleczenia.