Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klementynka23

tabletki anty - furagina - wysypka

Polecane posty

Gość klementynka23

Chcialam zapytać / poradzić w nastepujacej sprawie... Otóż...od 5 mieisecy zażywam tabletki - współżyje od 2 ... ..w początku tygodnia miałam drobne kłoopty z pęcherzem..zażyłam furagine...i po niej pojawiła sie wysypka..zeby ja zneutralizować...przyjmoiwalam wapno...wydawało mi sie ze te tbletki nie wchodzą w interakcje z anty..ale teraz zaczymanm wpadać w nieco nerwowy stan...- przedewszystkim dlatego ze wydaje mi sie jakgyby sluz stal sie mniej mętny i kleisty...co to OWULACJA????? wiem ze to post z kategorii "panikary" ale prosze podzelcie sie uwagami pozdrawiam

Owulacja, jajeczkowanie to proces polegający na wytwarzaniu gamet żeńskich zdolnych do zapłodnienia - komórek jajowych w jajnikach. U ssaków zachodzi przy tym pęknięcie pęcherzyka Graafa oraz wydzielenie hormonu hamującego następną owulację, która u większości kręgowców odbywa się w regularnych cyklach. Rozpoczęcie owulacji spowodowane jest przez hormon gonadotropowy, wydzielany przez przysadkę mózgową. Przebieg owulacji uwarunkowany jest również czynnikami zewnętrznymi. U człowieka owulacja występuje co ok. 28 dni. Bez takich podstawowych wiadomosci nie powinnas w ogole rozpoczynac zycia seksualnego, no i oczywisci co za tym idzie... nie brac tabletek.

Gość klementynka23
"co to OWULACJA????? " ejże...umieszczajac to pytamnie nie oczekiwalam odpowiedzi ...czym jest owulacja :):):) pytalam raczej czy objawy ktore opisalam ...- mogą świadczyć o wystapieniu takowej ... pozdr.

Gość aga27
Chyba nie pomogę Ci zbyt wiele, ale i ja zauważyłam, że furagim oddziałuje z tabletkami antykoncepcyjnymi. Kilka miesięcy temu zażywałam go jednocześnie z tabletkami i czułam wtedy dziwne napady gorąca, ni stąd, ni zowąd dostawałam rumieńców, kołatania serca itp. Sprawdzałam w ulotkch, ale tam nic nie pisali o możliwych interakcjach. Właściwie nie wiem dlaczego, ale nie pomyślałam o możliwych zakłóceniach w działaniu pigułek, współżyłam wtedy narmalnie i wciążę nie zaszłam, ale może po prostu miałam szczęście? Radziłabym Ci jednak dla pewności porozmawiać z lekarzem, bo wygląda na to, że te leki jakoś z sobą reagują.

Gość totylkotabletki
Wotam, ktoś ma może tabletki Furaginum? odkupię z chęcią, bo ginekologa mam dopiero za tydzień .!! POZA TYM Odsprzedam tabletki Yasminelle nowe apteczne zafoliowane cena 25zł listek.!! Data 08.2015. Więcej informacji na natalia11@op.pl Odpisuję od razu.!!! Możliwy odbiór osobisty Warszawa o każdej porze.!!