Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romanssiela

Eks po pół roku napisał ,ze myśli o tym co mi zrobił - refleks to ma !

Polecane posty

Gość romanssiela

Przez pół roku nic nie pisał i nagla dzisiaj, wzięło go na to by to napisać. Musze jeszcze jedno napisać , bo to mnie bardzo absorbuje.... Wczoraj w nocy tak usilnie o nim myslałam, zabawiłam sie w ten sposób, że wzięłam coś co od niego kiedyś dostałam i zaczęłam myśleć, żeby za mną zatęsknił, żeby zrozumiał co zrobił. Cholernie sie skupiałam, wyobrażałam sobie jak ta myśl wylatuje przez moje okno, potem jak sobie leci i wlatuje przez jego okno do jego. Dlaczego to wspominam? Wiem to świrnięte może trochę ... ale do tej pory nic nie pisał...i nagle po wczorajszym... hmmm nabrałam przekonania, ze coś ... jakaś energia , telepatia chyba jednak jest...- chociaż zawsze to może być przecież przypadek...

Gość kossssmitka..
ale fajny przypadek :)

Gość romanssiela
No właśnie, ale to mnie naprawdę wzieło na myslenie. Właśnie czytam o telepatii. Do tej pory nic, zero odezwu, tylko jeszcze w lipcu życzenia imieninowe i dalej nic. Jakby napisał za tydzień, a moze jeszcze później, ale on napisał to w niecałą dobę po tym jak wpadłam na teń śmieszny pomysł z wysyłaniem swoich myśli ;). Dla mnie to troszke niesamowicie wygląda :).

Gość romanssiela
TELEPATIA - zjawisko przekazywania na odległość wyobrażeń wzrokowych, emocji, wrażeń zmysłowych i innych treści bez pomocy zmysłów fizycznych. Telepatia może wystąpić pomiędzy dwiema osobami jak też pomiędzy pojedynczym nadawcą, a grupą odbiorców. Nie zawsze też odbiorca jest świadomy odbioru informacji na drodze telepatii. Zjawisko telepatii dość szczegółowo badano w USA i w byłym Związku Radzieckim. Tam też prowadzono na szeroką skalę zakrojone eksperymenty z przekazem myśli i obrazu na odległość. W wyniku badań ustalono, że nie istnieje żadna przeszkoda materialna, która uniemożliwiałaby przekaz informacji. Również odległość nie stanowi granicy (eksperymenty kosmonauty E Mitchela w czasie lotu Apollo 14, przekazy z łodzi podwodnej i inne).

Gość ale tak jest
ja jestem sceptyczna, nie wierze w nadprzyrodzone sily, duchy ale w to, ze dwoje dobrze znających sie ludzi między którymi jest/byla silna więź moze tak na siebie wplywac wierze na 100. To niesamowite jak bardzo mozemy dzialać na innych nie zawsze nawet o tym wiedząc:)

Gość ależ super
:) ja też spróbuję przed pójściem spać! :) tylko, że on nie ma mojego telefonu... :(

Gość romanssiela
:) ale mnie to zaskoczyło... to była zabawa, ale liczyłam sobie najpierw od 100 do 1 wyobrażając sobie te liczby a potem wyobraziłam sobie to co chciałam przekazać...no i potem tą myśl wysłałam w podróż (widziałam jakby z góry jak leci nad chodnikiem ;) , ulicą itd. aż do jego okna)... potem pomyślałam, ze chyba zgłupiałam trochę ;) i poszłam spać a tu dzisiaj taka niespodzianka... A z eks bylismy ze sobą ponad 8 lat, także szmat czasu...

Gość romanssiela
Wyśle mu jeszcze coś dzisiaj ;).

Gość romanssiela
A na przykład za jakieś 200 lat już nie będzie telefonów i smsów tylko ludzie bedą sie porozumiewać telepatycznie "jak kosmici :P w filmach sf". Może te filmy sf to wcale nie takie do końca sf ;).

Gość ale tak jest
ja tez kiedys przekazywalam 'instrukcje' śpiącemu obok facetowi i robil dokladnie to co chcialam.Obudzil się na moje "milczące" zawolanie:) a np.matki które wiedzą ze coś dzieje się akurat z ich dzieckiem

Gość romanssiela
No właśnie coś w tym musi być... Mysle, że kiedyś naukowcy to wyjaśnią, ale moze nas jużnie bedzie na świecie. Bo z drugiej strony skoro impulsy, fale radiowe istnieją. Odbieramy telefony nie podłączone do żadnych gniazdek, suchamy radia nie podłączonego do anteny ... to może nasze mózgi też potrafią wysyłac pewne impulsy, które nie giną tylko odpowiednio skierowane, "zaadresowane" mogą trafić do innego mózgu , który umie je przetworzyć...

Gość true true
naucz mnie tej sztuczki, draze w zasiegu reki :classic_cool:

Gość romanssiela
Dodam jeszcze coś. Też mnie to zastanawiało. ogólnie jestem sceptyczna i racjonalnie podchodze do takich spraw. Staram sie sobie wytłumaczyć je tak jak umiem... Jednak zdarza mi sie ,ze sny odzwierciedlają mi to co ma sie wydarzyć. Miałam juz nie jeden sen o tym,ze na przykład coś bedzie nie w porządku. Przykład.W domu wszystko dobrze nic nie zapowiada burzy. Śni mi sie kuchnia, która nagle staje cała w ogniu jakby ktoś ją polał benzyną, tyle ,ze wszystko płonie ale sie nie spala. Poruszył mnie ten sen i go pamiętałam. Dwa dni później ojciec zrobił straszną awanturę...w kuchni... Przed złymi wydarzeniami ZAWSZE śni mi sie burza , która nadchodzi, widzę czarne chmury, straszne, czasem nawet nad moim oknem, takie smoliste, prawie jak błoto ,ze mogłabym je dotknaś i brud zostałby na moich rękach... Może to bajki , moze coś w tym jest...hmmm

Gość romanssiela
Tylko jesli nie zadzwoni ;) to nie do mnie z reklamacjami :) - chciałam wam napisać co mi sie nietypowego przydarzyło. Wiem to moze być przypadek...

Gość za darmochę
też zawsze mam prorocze sny...i wierzę, że coś w tym jest! co do przywoływania faceta...mówiłaś do niego w pierwszej osobie czy w trzeciej? to była prośba, rozkaz?

Gość romanssiela
Hmmm, mówiłam sobie w myślach "zatęsknij, pomyśl o mnie jak ja nie mogę zapomnieć o tobie,zrozum chociaż ,ze zraniłeś mnie niesprawiedliwie" - dokładnie nie pamiętam ale jakoś tak ,to raczej nie był rozkaz - tyle ze jeszcze te myśli "zaprowadziłam" do niego ;).Myslałam ,ze fajnie by było gdybym mu sie przyśniła w tym momencie (to byla gdzieś 3 w nocy- może dlatego "to odebrał" - bo umysł był zrelaksowany, nie odbierał większości bodźców ). Ciekawe to.

Gość romanssiela
Trędowata :) hej taka telepatia to by sie przydała, taniej niż wydawanie na smsy ;) - tyle ,żeby jeszcze trafić do odpowiedniej głowy ;)

Gość głupota ludzka nie zna granic.
krzysiek

romanssiela ------------- mysle o innym, a ten drugi sle i sle eski, troche meczaca bywa ta telepatia ;-) ...ale ciekawa :-)

Gość romanssiela
A nie mozesz tego potraktować luźniej i jako żarty krzysiu misiu ?

nie, bo w to nie wierze :P

głupota ludzka nie zna granic. krzysiek ----------------------- a mozesz w ogole tego nie traktowac? czemu ma sluzyc twoja wypowiedz?

Gość romanssiela
No to nie wierzysz i już , a my sobie o tym rozmawiamy i nie wiemy czy wierzyć czy nie. Nie musisz wierzyć :) ale otwartym można być na różne rzeczy - tym bardziej te niezbadane...bo nie wiadomo do końca czy ich nie ma czy może jednak są. Tak jak kiedys nie było znane coś takiego jak 3 wymiar, aż został odkryty...

dziwie sie ze sie takimi sprawami zajmujecie. telepatia moze i jest ale tylko wtedy jesli ta osoba jest z wami zwiazana, a po rozstaniu to juz chyba nie macie wiekszych szans - krzysiek

Gość romanssiela
A był przecież z nami od początku ... ;) - a nikt o nim nie wiedział i go nie nazwał.

Gość romanssiela
Czy jak sie rozstajesz zrywasz wszystko to co zostaje w głowie? Chyba nie... Mi nei chodzi o to ,zeby faceta na nowo łowić... zmuszać ,żeby mnie kochał. Rozstaliśmy sie i trudno, dzisiaj jestem z tym pogodzona, co nie znaczy... ze nie myśle o nim bo go kochałam i kocham. Własnie mi napisał ,ze czesto przypominał sobie nasze wspólne chwile, to chyba też mimo rozstania pamięci definitywnie nie uciął.

a co miał napisać? brak mu dupy, to pisze.:) krzysiek