Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25-latka_kasia

Do 25-latek i troszke starszych

Polecane posty

Gość 25-latka_kasia

Dziewczyny jak dbacie o cere? Jakich kremów uzywacie? Czy inne na noc a inne na dzien? Lepsze są nawilżające czy odżywcze dla nas? Jakich maseczki stosujecie? Czy uzywacie moze juz delikatne kremy przeciwzmarszczkowe i kremy pod oczy?

Gość xyzs
25 wiosen i nie wiesz? jasne ze stosujemy

hehe, jak to dobrze, że nie mam dziewczyny, ani żony, ile by kasy szło na te \"upiększacze\" to głowa mała

Gość 25-latka_kasia
xyzs... mi chodziło o to jakich konkretnie preparatów powinno sie uzywac w tym wieku. Opinie są rózne. Jedni twierdzą ze nalezy juz np. stosowac kremy przeciwzamrszczkowe a inni, ze jest za wczesnie. Ps. Moze nie zrozumiałas pytania albo chciałas byc uszczypliwa?

Gość eeeeeeeeee tam
jeszcze nie trzeba, ja niecierpie mazideł. za 10 zacznij się martwić.

Gość xyzs
wszystko zalezy w jakim stanie jest Twoja cera- jesli duzo sie opalasz widac zmarszcki, traci jedrnosc - to pewnie przydadza sie jej kremy nawet z retinolem jako okresowa kuracja. Teraz liczy sie wiek biologiczny skóry a nie mertykalny - majac 25 lat Twoja skóra moze byc juz o 5 lat "starsza" od Ciebie przez niewłasciwa pielegnacje , diete, czynniki zewntrzne....

Gość Nivea......
Nivea niebieski zwykły uniwersalny tylko na noc bo jest tłusty, ale rano buźka jest piękna - polecam

Gość xyzs
z kremem nivea niebieskim to jest tak: jesli go za długo uzywasz , skótra sie bardzo szybko do niego przyzwyczaja i pozniej sa problemy z tolerancja innych kremów - uczulenia. nivea jest mozna stosowac ale sporadycznie,okresowo - to krem baaardzo silnie nawilazajacy - nawet buty typu skrzane adidasy mozna nim smarowac i wygladaja jak none.....

Gość xyzs
sorki za bledy literowe ale sie spiesze

Gość 25-latka_kasia
To samo zauważyłam z kremem NIVEA. Jest bardzo dobry, ale sporadycznie. Kiedy mam przesuszoną skórę i jakąs nieciekawą z wygladu (kiedy uzyje kremu który mi nie słuzy) to krem nivea jest moim ratunkiem. Ja uzywam (aktualnie bo staram sie kremy zmieniac) na dzień- soraya-krem nawilżająco-pielęgnacyjny (kolagen elastyna) na noc-bielenda (półtusty orzechowy) taki brązujący Ostatnio myśle nad kupnem jakiegos kremu pod oczy przeciw zmarszkom. Tylko chciałabym jakis delikatny Czy dobre jest zetsawienie : krem na dzien jakis nawilzający + krem na noc jakis regenerujący (czy lepiej odżywczy) z półtustych?

Gość xyzs
jak masz skóre sucha +wrazliwa+naczynkowa to nawilazajcy - ochronny na zime ewnt połtłusty pod oczy polecam soraya seria dotleniajaca - ja jestem zadowolona

Gość 25-latka_kasia
A ten krem pod oczy ma działanie tez przeciwzmarszczkowe?

Gość hanka rumcajsa
ja mam 28 lat ale o swoja cere zaczelam dbac pare lat temu.. po 1-dobry krem na dzien, dobrany do twojego rodzaju cery. po2-warto zainwestowac w krem, ktory broni twoja twarz od promieni slonecznych....bo slonce i solarium przyspieszaja starzenie sie skory po3-tonik, ktorym wieczorem myje twarz...nie zapomnij dokladnie zmyc makijazu, jezeli sie malujesz po4-w zaleznosci od "twojej urody" warto uzywac kremu pod oczy na noc- po5-ja chodze do kosmetyczki na czyszczenie twarzy co 3 miesiace po6- nie pije, nie naduzywam alkoholu..spie 8 godzin na dobe...i czesto sie usmiecham

Najlepiej to na dzień używać kremów ochronnych z filtrem minimum 15 SPF a na noc odżywczych. Ja jednak i tak uważam że kremy są tylko dodatkiem. Największe dbanie o cere przejawia się w zdrowym odżywianiu, tzn. jak najmniej przetwarzanym oraz zawierającym szeroką game witamin i minerałów, systematycznemu uprawianiu sportu (krew w żyłach szybciej krąży dostarczając skórze więcej składników odżywczych oraz spalanie toksyn), unikaniu słodyczy, unikaniu alkoholu w większych ilościach niż np 1 kieliszek wina który akurat jest zdrowy, nie palenie papierosów, chodzenie spać najpóźniej o 22, ponieważ skóra najintensywniej się regeneruje przed godziną 24 a przy tym minimum 8 godzin snu, unikanie stresów, unikanie opalania lub przynajmniej jego ograniczanie, wypijanie około 1,5 litra wody dziennie. Co do kremów to mimo wszystko nalezy zachować nieufność bo często jest tak że firmy kosmetyczne niestety oszukują nas pięknymi sloganami reklamowymi a nie piszą nic na temat tego jakich obrzydliwych i szkodliwych wręcz nieraz składników dodają do kremów, które wyrządzają nieraz więcej szkody niż pożytku dlatego warto poczytać topik pt. \"Ranking kosmetyków bez złych składników\"

witam. przypadkowa ma racje, najwazniejsze odzywianie, pozniej krem, lrem dziala tylko na naskorek, a zeby naskorek byl zdrowy skora musi byc super odzywiona i nawilzona od srodka. ja mam super sucha skore, uzywam tylko oliwki, kremu do ciala i twarzy dove, nivea tez sie zdarza, uzywalam wszystkich mozliwych kremow nawilzajacych i do suchej skory sie nie nadaja, polecam tylko natluszczajace i odzywcze. i witaminki!!! :) pozrdrawiam

Gość 25-LATKA_KASIA
Dziekuje za uwagi:) No własnie... wazne jest dbanie od wewnątrzi ja staram sie odżywiać "zdrowo" choc czasem pozwalam sobie na szaleństwo. Przedwczoraj kupiłam sobie krem pod oczy LIRENE krem odzywczy pod oczy i na powieki na dzien i na noc Hmmmm.... dzieki za wskazówke z tymi kremami chroniącymi przed promieniami słonecznymi... No cóz musze uwaznie wczytywac sie teraz w ulotki. Odwiedzam solarium mniej wiecej dwa razy w miesiącu, wiec tym bardziej zwróce na to uwage. Ale chyba teraz raczej wszystkie kremy mają jakies działanie chroniące przed słońcem? Toników nie uzywam bo mi jakos nie słuzą. Zauwazyłam ze najładnieszą cere mam kiedy uzywam mydła jakiegos delikatnego. Do zmywania makijazu uzywam mleczka a potem jeszcze mydłem przemywam twarz