Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stelka

pierogi z grzybami - wigilijne

Polecane posty

po co robić? można kupić gotowe firmu JĘDRUŚ. mój narzeczony nawet nie ma pojęcia, że sama tego nie zrobiłam. smakują jak dmowe, najlepiej z czerwonym barszczem- własnej roboty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam super łatwy i sprawdzony sposób na uszka z nadzieniem pieczarkowym: pieczarki kroję w małe kawaleczki, smażę na oleju z cebulką, przyprawiam . Ciasto robię z maki i gorącej wody, wkładam farsz / ostudzony!/ i gotuje kilka minut do miękkości. MNIAM!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jaela
robie tak samo,tylko pieczarki scieram na tarce jarzynowej Pychotka,tylko dlugo sie schodzi z robota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie nie uszka, ale pierogi z kapusta i grzybami, a ciasto jest drozdzowe. Smaze to potem na oleju, pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Janielica
no ale jak z maki i goracej wody nie rozumiem :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doradczyni
no własnie jak zrobic ciasto na pierogi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doradczyni
w jakich proporcjach ? do miski 1 jako mąki ile i wody jakiej i ile i gniotę to pracuje wałkiem i wycinam kółka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doradczyni
chciałabym zrobić na 3 dni pierogów dla dwóch osób. NP w jeden dzień zjemy po 8 pierożków w drugi tez i trzeci tez po osiem, czylki razem na 50 pierogów. Ile tego mi potrzeba 1/2 kilo maki i 2 jajko? i ze szklanke mąki i mieszam , ewentualnie dosypuje mąki czy wody tak? aby była masa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doradczyni
a czy moze szybciej i lepiej kupić poprostu gotowe w sklepie pierogi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość drożdżówka
A jak zrobić te pierogi z drożdżowego ciasta i smażone na patelni? Podajcie przepis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna tez upiec puszne
z kruchego ciasta, ja w srodek jednak klade nie pieczarki, tylko namoczone przedtem suszone grzyby,, do farszu troche bulki tartej, cebulka, jajko, pieprz, sol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Namaczam suszone grzyby ok 100 gram,gotuję aż będą miękkie. Mielę w maszynce o najgrubszym sitku.Na patelni smażę 2 średnie,pokrojone w drobną kostkę cebule.Dokładam grzyby i kilka minut podsmażam razem.Nie dodaję jaja,by dokładać jak najmniej bułki tartej.Dodaję bułkę 2-3 łyżki,doprawiam solą i pieprzem do smaku.Robię ciasto z ok 1/2 kg mąki,dodaję do ciasta 1/2 łyżeczki soli i rozrabiam z bardzo ciepłą wodą,prawie gorącą,do której dodaję 1 łyżkę masła,aż się rozpuści i zarabiam ciasto,uszka czy pierogi wigilijne z pieczarkami to nie to samo co z suszonymi,leśnymi grzybami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Aha dodawanie jaj do ciasta czyni je twardym:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×