Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzinek13

logowanie do serwisów i zostawianie swoich danych, CV - bezpieczne?

Polecane posty

Gość madzinek13

witam, mam pytanie, wiele serwisów z ofertami pracy oferuje możliwość zalogowania sie na strone czy też umieszczenia swojego CV, rejestracja wymaga podania pełnych danych osobowych... waham sie cały czas bo nie wiem na ile to jest bezpieczne, tzn czy moje dane nie dostaną się w niepowołane ręce itp, wiecie mam nadzieje o co mi chodzi. A może ktoś z was korzysta z takiej formy szukania pracy, zostawił gdzieś swoje CV???

Gość djk
Cóż - w sieci nic nigdy nie jest na 100% bezpieczne. Z drugiej strony - jaka wymierna szkoda mogłaby Cię spotkać z powodu takiego, że osoba postronna przeczyta Twój życiorys? Ci, którzy mają wystarczającą wiedzę i determinację aby łamać zabezpieczenia internetowe (i ponosić związane z tym ryzyko) zapewne kierują swoje wysiłki na działania przynoszące im większe korzyści :-) Nie ma potrzeby umieszczać w CV informacji, które nie są bezwzględnie konieczne. A więc: odpuść sobie datę urodzenia, a nawet nie jest niezbędny w netowym CV adres zamieszkania (wystarczy miasto). Telefon - podawaj tylko komórkowy. W obronie przed spamem - załóż sobie osobne konto e-mail do tego celu. Od wielu miesięcy moje CV jest widoczne dla pracodawców w dwóch renomowanych serwisach związanych z pracą - jeden krajowy i jeden zagraniczny. Jak dotąd - żadnej katastrofy nie odnotowano :-)

Gość madzinek13
dzięki djk :) dobra rada zeby nie zamieszczać dokładnego adresu, na pewno skorzystam, na razie czekam jeszcze na opinie innych :)

Gość djk
Porządne serwisy działają w taki sposób, że automatycznie wysyłają Ci mail'e z ofertami pracy spełniającymi twoje wymagania. Ja na tej zasadzie w każdym miesiącu dostaję kilka automatycznie wygenerowanych powiadomień. Nie aplikuję, bo mam robotę i to bardzo dobrą. Ale przynajmniej widzę, co się dzieje na rynku.