Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczera

Drugie Żony - jak spędzicie Święta??

Polecane posty

Witajcie, ciekawi mnie jak spędzą Święta inne Drugie Żony. Czy zapraszacie rodzinę męża np. dzieci, teściową? Czy może każde idzie osobno do swojej rodziny? Proszę o wpisy tylko Drugie. Ja kupiłam prezenty dla dzieci mojego męża a na Święta wyjeżdzamy sami. Mąż to bardzo przeżywa, ale w związku z ciężką atmosferą wybraliśmy taki wariant.

Już trzecie święta jestem żoną i już tradycyjnie w święta jedziemy wspólnie do moich rodziców ( gdzie będzie moja rodzina ) , a potem jedziemy też wspólnie do rodziców mojego męża czyli teściów i tam jest jego brat ze swoimi dziećmi i babcia... . Mąż ma córkę która też może wpadnie do babci jak my tam będziemy ,ale nie koniecznie bo w tamtym roku jej nie było. Potem jedziemy z powrotem do moich rodziców bo mają duży dom i dobre warunki żeby u nich nocować ,na drugi dzień zwykle jedziemy do domku :) Zawsze razem. :) Jest bardzo miło. Zupełnie normalnie spędzamy święta .Jak będziemy mieli starszych rodziców to ja będę robiła wiliglię i wszyscy będą u nas. I mój mąż się cieszy z takiego obrotu sprawy. Daliśmy już prezent jego córce a życzenia najwyżej złożymy jej przez telefon jeśli nie przyjdzie do babci. Ale najpiękniejsze były nasze pierwsze święta kiedy wyjechaliśmy i byliśmy sami , byłam wtedy w ciąży i było pięknie. Płakaliśmy oboje ze wzruszenia przy kolacji. Mmmmmmm mmmm .

Miło, w tym roku rodzice jedni i drudzy u nas + mój brat+brat mojego męża z dziweczyną.... A w poprzenich latach, tak jak się dogadalismy...... Zawsze razem:)

Super Ci się ułożyło. My musimy jeszcze nad tym popracować. Wierzę, że kiedyś będzie naturalnie.

Bo święta powinno się spędzać z najbliższymi.... W zeszłym roku były święta u moich rodziców, dwa lata temu u jego. A wielkanoc....hmmm...w zeszłym roku...nie pamiętam, ale w tym roku u jego:)

Gość U mnie nie ma
problemu. Mamy poprawne stosunki z 1-sza żoną męża i ich dziećmi. Dzieci w Wigilię beda z matką, my u siebie z nasza córką, mąż wieczorem z prezentami wpada do byłej żony na godzinkę. W pierwsze swięto jego dzieci są u nas juz na obiedzie do wieczora, jak bedą chciały mogą zostac w drugie święto też ... ich decyzja :-D Wiedziałam przecież, że mo mąż miał żonę i ma dzieci i cieszę się, że nie skaczemy sobie do oczu :-D

Gość My wyjeżdżamy
w piątek do Zakopanego z naszym synem i jego dziećmi, w drugie święto wracamy z naszym synem do domu natomiast 1-sza żona mojego męża przyjedzie do Zakopca i pozostanie z ich dziećmi do Nowego Roku. Za pobyt dzieci męża z pierwszego małżeństwa w Zakopcu płacimy my :-D

Gość pierwsza żona
ex święta ze mną i dziećmi,druga siedzi sama

Gość Jak co roku
na Wigilijnym stole położymy talerz dla Pierwszej, przy kolacji Wigilijnej będziemy omawiac wysokośc aliementów, gromadząc się przy choince zaśpiewamy kolędę o Pierwszej gwiazdce a przy otwieraniu prezentówbędziemy myśleć, czy aby ona nie ma lepszych ....

Gość Jak co roku
będzie to dla nas szczęśliwy dzień i w ogóle o Pierwszej nie będziemy myśleć nic a nic, bo tylko na mąż kocha i w ogóle o niej nie myślimy ani trochę

Cieszę się bardzo na te nasze wspólne Święta - teraz już w małżeństwie.

Gość jak to jak
bez pierwszej i jej dzieciaków ,bo jej już nie ma czyli będziemy my i nasze szkraby , a ex niech se żre te swoje makówki i inne paprańce śląckie , a ni ja ani mój mąż nie lubimy świąt śląskich nie jesteśmy z tamtąd a jego była tak i jej te makówki już dupą wychodzą bo po każdych świętach tyje jej się jakieś 3 kilo.

Gość ty wyżej
a odkiedy jesteś drugą???????

Tylko ja i mój mąż i nasza kruszynka i zadzwonimy do mojej rodziny i jego rodziców .jego dzieciak z matką polką czy jak jej tam , ale nie u nas , my będziemy spędzać te święta kameralnie.

u mnie poraz pierwszy spędzmy święta w sumie razem, to znaczy w Wigilię mój M. idzie do swoich rodziców, gdzie będzie jego była żona z dziećmi, a potem pod wieczór przychodzi do moim rodziców, gdzie będę ja. Natomiast razem diziemy w 1 dzień świat do jego rodziców na obiad. Trochę stres, ale co tam, nadmieniam, że w ogóle poznam jego rodziców poraz pierwszy, bo my ślub bierzemy w przyszłym roku, więc nie znam ich jeszcze- stres jeszcze większy...ciekawe jak odbierzemy się nawzajem... chcę miec to za sobą już!

Ametyst, wiem co czujesz. Ja też miałam taki stres ale nastawiałam się pozytywnie i byłam dobrej myśli poznając jego mamę, to było jeszcze przed ślubem. A gdy się już poznałyśmy to okazało się że ona nie jest do mnie dobrze nastawiona. Niepotrzebnie wtedy byłam taka miła. Radzę Ci zachowaj czujność.

Gość to okropne
----> do jak to jak nie wiesz, co tracisz, bo makówki to coś pysznego, mmmm A gorole, won ze Śląska jak sie nie podoba. Nikt za wami nie będzie tu płakał

z mężem, wigilia u mnie, 1 dzień jazda przez całą Polskę do jego rodziców i wracamy po Nowym Roku rodzice męża szczęsliwi, ja też:) a sytuacji, kiedy drugie żony spedzają święta tylko częściowo z mężem nie rozumiem za bardzo :(

Gość Fi fi
Anouk, każdy ma inną sytuację, np. cieżko jest kiedy teściowie nie akceptują związku. Jak wówczas spędzać święta? Iść do nich i czuć się jak zło konieczne???

Gość zdziwiona77
a nie mozna spędzać je wtedy tylko we dwójkę.....a ich zaprosci do siebie 1 lub 2 dnia? same wyłączacie się z życia rodzinnego, na włase zyczenie, skoro nie chcecie iść trzeba zagryżć zęby i pójść i na dodatek bardzo kulturalnie się zachowywać nie dać żadnego powodu ale poprzez to chodzenie bedziecie akcentować TO MY JESTEŚMY RODZINĄ! :)

Lodowata uprzejmość. Ale bym do nich poszła z mężem. W końcu jesteśmy razem na codzieńi od święta. Albo zaprosiłabym do nas....... Ciekawy pomysł dała zdziwiona:P

Gość Fi fi
Owszem masz racje, ale z drugiej strony przecież to są święta i nie chcę się denerwować czymimś złym zachowaniem.

Gość Fi fi
w zeszłym roku ja zapraszałam na wigilę a była to pierwsza wigilia, wszystko ja przygotowałam - jego rodzina przyszła, zjała, wypiła i pożegnała się. Nikt mi nie powiedział nawet kurtuzyjnego dziękuje. Jeśli się idzie gdzieś w gości i widzi że gospodyni dużo pracy włożyla to wypada powiedzieć to jedno słowo, czyż nie?? Kłopot w tym, że ja jestem jedna a ich jest dużo: matka męża, 2 siostry męża i 2 córki mojego męża. I ja mam w takiej atmosferze spędzać kolejne swięta???

Gość zdzwiona
to zapros matkę i córki na co ci siostry?????

Gość Fi fi
To nic nie zmieni, bo one wszystkie są mocno zjeżone tylko dlatego że wzięliśmy ślub.

Gość zdziwona
to chodz z nim, badz uprzejma i trraktuj to jak gre:P pozdrawiam cię:)

Gość Fi fi
Szkoda mi męża bo on to bardzo przeżywa. On marzył, że będzie inaczej i jakoś się dogadamy. Jak też nie chciałam wrogości, ale też nie mogę sobie pozwolić na nieuprzejmości z ich strony. Och co tu gadać!