Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona waszym zdaniem

Co myslicie o stwierdzeniu, ze jesli nie pobieracie sie przed

Polecane posty

uplywem 5 lat trawania zwiazku to potem juz tylko moze isc "rowno w dol"

Gość oczywiscie bez sensu
co to za wyznaczniki- jedni sa gotowi pobrac sie po pol roku znajomosci inni po 8 i to wcale nie oznacza ze ci drudzy kochaja sie mniej ja jestem w zwiazku ponad 5 lat- prawie 6 i dopiero od kilku miesiecy mysle ze fajnie byloby sie zareczyc i czekaaam :) na ten dzien a slub? moze za rok :)

Mam bowiem problem. Od jakiegos czasu mam wrazenie, ze cos sie zaczyna dziac nie tak ze mna i moim facetem. On mowi, ze wszystko ok, tylko sie praca martwi [awansowal. Mnie sie jednak wydaje, ze jest jakis taki chlodniejszy i nie zajmuje sie mna tak jak dawniej. Wszystko by zatem wskazywalo, ze dzieje sie cos zlego a on tymczasem sie pyta czy kiedys sie pobierzemy. I jak to rozumiec..???

moze rzeczywiscie ma problemy w pracy, a ile to trwa? jak wyglada wasze zycie w weekendy, jak jestescie sami ?

Gość patryk 28
cos w tym jest zaciekawiona ja jestem wlasnie po takiej traumie bylo ok i nagle zaczelo sie sypac a do kolezanki powyzej niech sie jeszcze nie cieszy bo ten newralgiczny okres przed nia. mysle ze ludzie poprostu zaczynaja sie nudzic , kazdy dzien podobny do poprzedniego zero obowiazkow zwiazanych z zalozeniem rodziny itp. i nuda niszczy zwiazek. ale te 5 lat to rzeczywiscie jest liczba magiczna takich przypadkow znam kilka

Gość cóz wydaje mi sie że
prawie dla każdego związku te 5 lat to chyba magiczn agranica, nei ważne czy jest papierek czy go nie ma.

Gość nie sądze
ja słyszałam, że to po 7 latach wg chemii człowiek" przestaje kochać" a zaczyna żyć z kimś z przyzwyczajenia tzn wg badań na podstawie jakiś tam częstotliwości fal mózgowych tak stwierdzono. Co ciekawe za tą teorią mogłoby przemawiać to, że ludzie w początkowyum okresie zakochania mają wyłączony ośrodek mózgu odpowiadający za logiczne myślenie coś w tym więc jest. Ale według mnie miłość zaczyna się po tych 7 latach bo kończy się zauroczenie które można "zbadać" a miłość jest uczuciem nie zrozumiałym. Jak mój mężczyzna mo kiedyś napisał "Kochać kogoś to odkryć cud niezauważalny dla innych"!!!!!!!!! (z moim jestem 3 lata a ślub na razie wstępnie planujemy na czerwiec 2007 ale oświadczyn nie było )

Trwa jakos chyba tak od tygodnia, moze dluzej. Niby wszystko jest ok kiedy pytam, ALE: nie przytula sie sam z siebie, nie jest czuly, caly czas zamyslony...Nie wiem, najlepiej byloby sie wyniesc na jakis tydzien i dac mu pomyslec, ale nie mam gdzie :(

Gość halifax
Niby roznicy nie ma, ale coś w tym jest, bo zazwyczaj w pierwszych latach malzeństwa pojawiają się dzieci i rozpoczyna się nowy rozdzial w zyciu pary, czego nie ma w wolnym związku dwóch dinksów.

ja mysle ze juz taki okres mialam, tak gdzie po 3 latach.. sama nie wiedzialam czego chce.. ale to minelo wiem juz ze po tych 5 latach nie jest tak jak na poczatku- motylkow juz w brzuszku nie ma, i takiego niesamowitego uczucia- gdy po raz pierwszy dotka cie, trzymacie sie za rece- ale jest duzo innych wspanialych uczuc :) mysle ze raczej nie mam powodow do zmartwien (wiem wiem roznie moze byc i tak naprawde to nigdy nie mozna byc czegos pewnym na 100%) mieszkamy razem od ponad pol roku, jestem pewna ze On chce byc ze mna, duzo rozmawiamy na temat planow na przyszlosc zreszta to sie czuje :)

Spytam zatem facetow: czy tak na prawde jest, ze facet jak ma jakies zmartwienie to sie woli zamknac "sam ze soba" i myslec i nie lubi jak kobieta sie go wypytuje czy wszystko ok..??? Czy to znaczy, ze mam mu dac troche spokoju..???

Gość halifax
Może przeczytaj "Mezczyźni sa z Marsa..." :)

cos okolo tygodnia to wg mnie bardzo malo.. i trudno cos wnioskowac.. ale moze to chwilowe- bo po co mialby mowic o zareczyanch? jezeli o nich w ogole nie mysli ? mi sie gdzies obilo ze ten chemiczny okres zakochania trwa znacznie krocej :) pewnie tak, ze po jakims czasie jest slub, wspolne zamieszkanie, dzieci.. czyli caly czas sie cos zmienia, i to moze dodatkowo nakrecac zwiazek... u mnie takim kolejnym krokiem jest wlasnie wspolne zamieszkanie, mam przeczucie ze nastepny krok tez juz niedlugo...

Gość hmmmmmmmmmmmm
ja wlasnie mieszkałam z gościem 4 lata i nic nie wskazywało na nic. przykre to było - bo byłam konkubiną, chodziłam troche struta, ale miesiąc temu oswiadczył mi się i jest ok. zresztą jak mieszkacie ze soba i on nic nie robi to chyba jest żle. bo ile może cię sprawdzać?

czasami facetom troche sie z tym schodzi :) :) nie wiem, ale wydaje mi sie ze to nie zawsze problem sprawdzania drugiej osoby, faceci maja troche inne podejscie do tego najwazniejsze jest aby okazywali nam ze nas kochaja, i to niekoniecznie musi byc pierscionek na palcu :)

up

Gość sliwka22
ja ciąągle reaguje na mojego misia taksamo jak na początku mniaaam:) ma chłopak szczęscie :) jestesmy razem ponad 5 lat :)

Gość nie sądze
A co myślicie o tym, że ja mieszkam z moim 3 lata i tyle samo ze soba jesteśmy :))

Gość trafilas na tego co trzeba
:) a co do wypowiedzi sliwki - reagujesz tak samo? to nie mozliwe- nie mow ze tak samo regaujesz na dotyk reki, czy tak samo oczekujesz spotkania? to nie mozliwe, wierze ze kochacie sie tak samo a nawet jeszcze bardziej ale po 5 latach nie moze byc tak samo :)

podobno taki dlugi staz w związku nie zabardzo sprzyja jezeli nie jest on zalegalizowany, ale wg mnie wszystko zalezy od czlowieka i jego charakteru, znam wiele par ktore są ze sobą po 7,8 lat a jakos fajnie im się uklada...moze byc super po mmiesiącu a moze i po 10 latach, kwestia odpowiedniego wyboru partnera ;)

Gość ******************************
bylam w 5 letnim zwiazku wg mnie 5 lat jest taka wlasnie granica po ktorej jest lepiej lub gorzej w naszym wypadku bylo rozstanie ale mysle ze wazniejsze jest spotkanie odpowiedniej osoby teraz jestem szczesliwa mezatka, 3 lata razem, jestesmy pare miesiecy po slubie i jest to czlowiek z ktorym chce byc zawsze