Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annmmio

ciasto na pierogi -mam z nim problem

Polecane posty

Gość annmmio

raz twarde,raz za miekkie,mozecie poradzic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pinecha z okolic
Ja też niedawno miałam z tym problem. Ale teraz już wiem: 1) podstawa to bardzo ciepła woda, prawie wrzątek - troche parzy ale cóż..... 2) dodać trochę masła - ale ma byc miękkie to masełko 3) dodać samo żółtko - ciasto będzie ładnie żółte 4) gdy dodasz całe jajko to piergi zamienią się w wielkoludy!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tesciowa
nic dodac, nic ujac. Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też sie chcę nauczyć
podajcie cały przepis na ciasto i jakiś farsz razem z praktycznymi radami, żeby pierogi udały sie nawet takiej kucharce, która ma dwie lewe rece :) Proszę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość raba
ja robie tak: 1kg mąki, 1 jajko,3 łyżki oleju , garnuszek ciepłej ale nie gorącej wody -wszystko dobrze wyrobic zajmuje to troche czasu ale dobrze sie robią pierogi farsz: ser,ziemniaki,cebula podsmażona --tak wyczodzą dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość monika33
Ciasto na pierogi 1 kg mąki, 2 zółtka, 2 łyżki oleju i ciepłe mleko, zarobić ciasto tak żeby było wolne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też sie chcę nauczyć
Dziękuję 🌻 jeszcze dodatkowe pytanie, ile tego mniej wiecej mleka albo wody ma być? i ile tych pierogów z kg mąki wyjdzie? pewnie dużo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość monika33
mleka dajesz tyle, alby ciasto było wolne, ile zabierze mąka,z kg maki nie jest tak duzo pierogów,ale to zależy dla ile osób robisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też sie chcę nauczyć
moja rodzina składa się na codzien z trzecch osób a od czasu do czasu z pięciu. Chyba na pieć osób wystarczy tych pierogów z kg mąki? Jak możesz to podaj mi proszę jeszcze przepis na farsz na słodko i mięsny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie wraz nie wiem
jak to tyle wody/mleka ile zabierze nie mam problemu z pieczeniem ciast i ogolnie z gotowaniem ale pierogi :( takie od razu z wody sa jeszcze ok ale odsmazane np nastepnego dnia- robia sie sucharki jesli ktoras moglaby to niech napisze konkretnie(+/-) ile wody na ile maki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość raba
wody 1/5 do 2 szklanek wtedy wychodzą mi dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to
wody 1/5do dwöch szklanek czego ? przepraszam -bo chcialabym zrobic kiedys te pierogi .Prosze o dopisek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość betika
ja robie pierogi wg. przepisu mamy i babci.jest strasznie proste i nie ma mozliwosci zeby nie wyszlo. bierzesz make (ile chcesz) i do niej dodajesz bardzo cieplej wody (tyle zeby sie ciasto skleilo). jak za rzadkie to dodaj maki jak za scisle to wody. tak tylko woda i maka. ciasto jest super i delikatne. jajka powoduja ze ciasto jest twarde. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to
Ok!To Twojej babci dla mnie najprostrze w teorii ,Zobacze jak wyjda gotowe .Jesli smaczne ,to przepis nie zgubi sie nigdy Maka+woda .Pozdrawiam w Nowym Roku -:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ciasto robię bez jajka, mąka, olej i woda mineralna ... bez problemu można je zamrozic, nie sklejają sie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to
Ja tez wierze ,ze sie uda .Nie udaly sie jak dotad /te rözowe sympatyczne srrduszka / Jaaak tooo sieeee rooobi ? ? ? Do Pedagog .Pmyslnosci ,zdröwka w 2006 Roku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość radzicie powiedziec
wlasnie dzisiaj robilam ten przepis z zoltkiem bez bialka i calkowita klapa ciasto szybko schło :( rwalo sie przy lepieniu :O no chyba ze ktos grube ciasto na pierogi robi to wtedy bedzie ok :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×