Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myję włosy codziennie

przetłuszczanie się włosów

Polecane posty

Dziewczyny macie jakiś sposób na przetłuszczające się włosy? Czy np pofarbowanie albo trwała wysuszyłyby mi włosy tak, żeby się nie przetłuszczały? Pomóżcie proszę!

Gość ja zawsze myje
wlosy co dwa dni, juz na trzeci dzien to masakra. Ale po rozjasnieniu np po pasemkach - wlosow nie musze myc przez tydzien i nadal nie sa tluste... Wtedy myje je co 4 dni i w tym czwartym nadal sa okey. Z czasem po dwoch miesiacach sa juz takie jak wczesniej. Ale jesli naprawde masz z tym problem to polecam pasemka jasne zrobic. Trwala wiem ze wysusza,ale ie wiem czy cos daje - nigdy nie maialam:)

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) Chociaż pasemek raczej nie chciałabym robić, jak już to całe włosy i to na ciemny kolor. A może ktoś jeszcze zna jakiś sposób?

Gość ja po prostu myję codziennie
i już:) jestem przeczulona na tym punkcie...

Mi farbowanie nie pomogło ani na jasno, ani na ciemno. Dalej muszę myć głowę co drugi dzień. Ostatnio pani w drogerii poleciła mi szampon z cynkiem - podobno bardzo dobry. Nie wiem, jakiej firmy, bo jakiś beznazwowy był. Jeszcze go nie kupiłam, ale mam taki zamiar - zobaczymy czy pomoże. Kosztuje u mnie 10,50 zł, więc nie tak tragicznie.

Gość Ups.
Jak pomoże to podaj nazwę dokładnie... Też myję codziennie i żaden szampon czy farbowanie mi nie pomaga :\

Gość nie rób nic drastycznego
nafta kosmetyczna jest polecana do wszystkich rodzajów włosów ale przede wszystkim do przetłuszczajacych, tylko nie kupuj z dodatkiem olejku rycynowego bo się do twoich nie nadaje. najlepsza z witaminami a jeszce lepiej z wysiagiem z pokrzywy jesli uda ci sie znaleźć, ja zadko je widze. Do kupienia w aptece za 4 zł. Używasz odrobinke i wcierasz we włosy na ok 15 minut przed myciem, na buteleczce bedzie pisav. Mozesz tez kupić pokrzywe w sklepie zielarskim i zagotować z wodą (jesli nie kupiłas ekspresowej, a lepiej nie kupować) i gotujesz pod przykryciem, nastepnie studzisz i płuczesz włosy po myciu. Pokrzywa jest najlepsza do włosów przetłuszcajacych

Gość Anturia
Hm..no tak, a co zrobic kiedy nie dosc ze ma sie farbowane to jeszcze przetluszczajace sie..jaki szampon wybrac? Albo ochrona koloru, albo koniec z przetluszczaniem..:(

Gość polecam tez nafte
włosy się ładnie błyszca i mniej przetłuszcaja ale niestety na efekty trzeba poczekac

Gość maggie_
Pomóc mogą ziołowe płukanki, np. z szałwii, rozmarynu czy tymianku. Można też spłukiwać włosy wodą z cytryną. Oprócz tego suszenie chłodnym nawiewem (gorące powietrze pobudza gruczoły łojowe) i unikanie częstego dotykania włosów dłońmi. Polecam artykuł http://mellea.pl/articles/pielegnacja-wlosow-przetluszczajacych-sie

mogę potwierdzić wypowiedź poprzedniczki, nafta kosmetyczna powinna coś zdziałać. zarówno na przetłuszczające się, jak i zniszczone, czy wypadające włosy. ja miałam urt-oil z naftą oczyszczoną marki Anna, nie jest to drogi kosmetyk, a naprawdę skuteczny, powinnaś dostać w aptece.

Gość ddadaaggg
Kup sobie herbatę pokrzywowa i płucz w niej włosy a zmniejszy sie ich przetłuszczanie, polecam