Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k4si4

Sztuczne łzy

Polecane posty

Witam wszystkich:) Moje pytanie dotyczy sztucznych łez (np. artelac). Ostatnio dużo pracuje przy komputerze i oczy wiecznie mnie pieką i przy tym są lekko przekrwione. Okładałam je rumiankiem, ale nie bardzo to pomogło i zastanawiam się nad kupnem takiego specyfiku, nie wiem tylko czy to coś daje, jeżeli tak to jakich efektów mogę się spodziewać?

Gość tez mnie to interseuje
czekam na jakas odp i niestety:(

Gość agart0
hej! Mialam ten sam problem co Ty.Oczy mnie piekły,szczególnie rano,miałam wrazenie że pod powiekami mam piasek.Stosowałam krople visine,ale nie za bardzo mi pomagały.W końcu nie miałam wyjscia,poszłam do okulisty.Okazało sie że mam zaspół suchego oka (przyczyn może być wiele).Lekarka przepisała mi krople Systane,żel na noc do oczu Vidisic , Cortineff,masć do zaczerwienionych powiek i Alergoftal (od czasu do czasu).Stosuje już to około 2 tygodnie i mi to pomaga.Z sespołem suchego oka to jest tak,że kazdy musi sobie dobrać indywidualnie krople,które ukoją i nawilżą oczy. Mi te pomogły,dodam że jestem alergikiem.Życzę Ci powodzenia,radzę isc do okulisty i Wesołych Świąt

Dzięki Ci wielkie za odpowiedź:) już myślałam, że nikt się nie odezwie. Ja właśnie zespół suchego oka u siebie podejrzewam, dlatego pomyślałam o sztucznych łzach. Problem w tym, że u mnie strasznie długo się czeka na wizytę u okuliusty \"na państwo\" (a na prywatną wizytę niestety nie mogę sobie na razie pozwolić). Z drugiej strony niedługo czeka mnie sesja i pewnie parę zarwanych nocy, dlatego chciałabym, żeby oczy były na chodzie. Może ktoś jeszcze coś napisze?

Gość Sella
Na szczególną uwagę zasługuje preparat Hylo-Comod, ze względu na zastosowany w nim system podawania leku. Nie zawiera on środków konserwujących, mimo iż cała zawartość znajduje się w jednym opakowaniu. System podawczy składa się z dwóch pojemników: wewnętrznego elastycznego i zewnętrznego sztywnego. Pojemniki są ze sobą połączone, a od zewnątrz obudowane dwuczęściową twardą osłoną, służącą do uruchomienia znajdującej się wewnątrz pompy. Pompa funkcjonuje bez udziału powietrza z zewnątrz, co eliminuje niebezpieczeństwo zainfekowania roztworu. Elementy opakowania – zawór kulkowy i sprężynka kontaktująca się z roztworem są posrebrzane. Jony srebra wykazują silne właściwości bakteriobójcze. Podanie kropli odbywa się poprzez ucisk na denko opakowania. Jednocześnie dozownik uwalnia ściśle określoną ilość kropli. Hialuronian sodu wchodzi w skład naturalnego płynu łzowego, przyspiesza gojenie. Wyróżnia się specyficzną spiralną strukturą, która nawet przy niskich stężeniach tworzy siateczkę o silnych właściwościach wiązania wody. Składnik ten zawierają krople Biolan, Vismed (oba preparaty w wygodnych minimsach), a także Hyabak i Hylo-Comod.

Gość niebieskookaa22
ja mam Naturale tears czy coś podobnego... są także w wersji bez konserwantów są ok, po VIsine miała uczulenie :o też Vidisic żel, jest ok niestety trzeba indywidualnie dobrac krople... 🖐️