Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniammniammniam

Plusy i minusy stosowania TABLETEK ANTY Wpisujcie!!!!!

Polecane posty

Gość mniammniammniam

Gość mniammniammniam
Wpisujcie z wlasnej autopsji

Gość Indecent
1 powazny plus to ...wieksza skutecznosc w zapobieganiu ciazy i torbieli na jajniku 2 powazny plus to nie musisz dzieki niej przejmowac sie gumka, bzykasz sie gdy masz na to ochote, przy okazji nawet do konca;) 3. mniej bolesna menstruacja i regularna a co do minusow to ..... 1 powoduja niektore powazne schorzenia o ktorych pisza w ulotkach. no ale rownie dobrze mogliby napisac co sie dzieje przy nadmiernym brnaiu polopiryny lub ibupromu i podejrzewam niektore choroby by sie pokryly. 2. najgorsze jest to zapamietywanie czasu by brac regularnie, jesli to przestrzegasz mozesz byc spokojna o swoj kolejny okres i sex do konca bez schizow. 3. moglabym wymienic jeszcze pare plusow i minusow ale ....jetsem strasznie objedzona w ten wigilijny wieczor i ide pod kolderke, Dam wiec szanse innym sie wypowiedziec hihi pozdrawiam all i WESOLYCH SWIAT.

Gość plusy
-regularne i duzo mniej bolesne miesiaczki, tylko dla tego mogłabym je brac.....:)))) -poprawił mi sie stan cery, choc to nie był cel brania tabletek i nie słyszałam zeby akurat te pomagały na cere

Gość minusy
- po jednych wpadłam w totalnego doła (lekarz mi zmienił i juz jest oki)

plusy: - bezbolesne okresy, do tego regularne i mniej obfite -prawie 100% antykoncepcja przy prawidłowym przyjmowaniu -poprawa cery -powiększenie biustu minusy: nie zauważyłam :) pozdrawiam jeszcze swiątecznie ;]

Gość Creddka
plusy: -lepsza cera - regularne i bezbolesne miesiączki - pewność bezpieczeństwa :) minusy: - mocne wachania nastrojów

Gość rrreew
minusy: - wahania nastrojów : raz masz super energie i możesz przenosić góry a za chwile dosłownie masz takiego doła że ryczysz w niebogłosy - suchość w pochwie po długotrwałym stosowaniu tabletek (trzeba używać nawilzaczy podczas stosunku albo stosować baaaardzo długa gre wstepna) - mniejsza ochota na seks (zmniejszają libido). [ja po 4 latach stosowania tabletek nie miałam nawet przez 2 miesiece ochoty na seks] - możliwość przytycia (ale przy odpowiednio dobranych tabletkach nie zgrubniesz bardzo, albo nawet wcale) Dlatego odstawiłam tabletki pół roku temu i jestem teraz baardzo szczęśliwą kobietą. Fakt, mam nieregularne cykle, nawet bardzo, nie wiem nigdy kiedy jest dzień płodny no i pare pryszczy mam na buzi ale za to czuję się lepiej, jestem pełna energii, odżyłam, nie mam wahań nastrojów, czuję się mniej ociężała, schudłam, no i mam ogromną ochotę na seks ;) Ale każdy i tak rozważy i plusy i minusy wg własnego uznania. Ja do tabletek nie chcę wracać. Zdecydowanie mogą być gumki. A nawet gdyby zdarzyła się \"wpadka\" to i tak będzie ok. Jestem w stałym związku parę lat, planuję założenie rodziny, więc nie sprawia mi różnicy czy dziecko będzie teraz, za rok czy za pięc lat. Będę się cieszyć kiedykolwiek ono będzie :)

Gość sanvean
jak minę się z czasem odpowiednim, abiore juz wiele lat, bardzo bolą mnie jajniki i piersi.. więc podjęłam decyzję, na jakiś czas odstawiam.

Gość misisti
Ostawiłam i nie chcę znać tego świństwa o skutkach ubocznych do dziś nie mogę zapomnieć jak by ich nie zachwalać to skutki uboczne bedą wcześniej czy później!! Ale każdy przekona się o tym sam. Nie chcę straszyć ale niewarto potem mieć do siebie pretensji tak jak ja teraz mam do siebie. To dobry wynalazek ale bierzcie je z rozwagą, wsłuchujcie się w organizm i nie lekceważcie żadnych niepokojących objawów!

Gość upupupupu
kto doda coś więcej?

Gość upupupupupp

Bralam Harmonet przez okolo pol roku. Skonczylam brac kilka miesiecy temu glownie dlatego bo lekarka mojej mamy kazala mi przetsac gdyz u mnei w rodzinie kobiety maja sklonnosc do raka macicy. Po rzuceniu oczywiscie bylo smutno, bo juz trzeba bylo gumki itp. Ale dopiero pozniej zauwazylam poprawe humoru. Mialam wiecej energii do zycia. A co to zmian w moim organizmie to przede wstzrkim przytylam o 6 kg, a jadlam tyle samo i prowadze w miare aktywny tryb zycia. I cos na co nigdy nie zwracalam uwagi, pojawil sie cellulit i lekkie rozstepy na nogach. No i jakos tak skora stracila na jedrnosci. Tak wiec tabletek juz nei biore z 4 miesiace, waga po ciezkich staraniach wrocila do normy a ana nogi kremy kremy i kremy ale juz jest o wiele lepiej. jedyny plus- komfort podczas stosunku, przyjemnosc i brak koniecznosci pamietania o gumce