Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mi łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

micro.............a zmiana nastroju?????????

Polecane posty

Gość mi łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

zmiany nastrojów przypuszczam,ze po tabletkach anty!czy wy tez cos takiego dostrzegliscie-chodzi o nastroje od smeichu po sam płacz i odwrotnie!wydaje mi sie ze microgynon mi nie pasuje.planuje zmienic na inne i wierze ze bedzie lepiej!jak mozna dobrac indywidualnie dla kazdego tabletki?drogie sa takie badania?

Gość Indecent
Hey , zanim zrobisz jakie kolwiek badania proponuje daj tabletkom szanse , niech Twoj organizm sie oswoi, nie wszystko tak łatwo sie zakaceptuje jesli jest to ingerencja w nasze naturalne wewnetrzne srodowisko, Organizm musi sie przystosowac to sztucznego "tybu zycia"(odnoscnie tego okresu ,regulacji itd) Przez miesiac postaraj sie przezyc to jakos, powinno sie unormowac all po pierwszym opakowaniu. Ja biarac Cilest pierwsze opakowanie to przez caly miesiac plamilam, non stop, okres po prostu ok 30dni. i spadlo mi libido, a teraz....zadnych plamien, ladnie czysto i libido sie unormowalo. Bedzie dobrze, przyzwyczaisz sie. powodzenia

Gość MialamTakPoLogescie
rzucilam to gówno.

Gość tez po logescie
mialam doła giganta, lekarz zmienil mi na trójfazowe i jest oki:)))

Gość Indecent
a właściwie czemu zaczynasz od microgynonu ...one sa starszej generacji sa juz dluzo na rynku. sproboj cos "delikatniejszego' dla orgainzmu, np cilest. jak Dobrze trafisz to kupisz je juz za 25zl.

Gość mi łaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wczesniej brałam dianę, teraz microgynon biore juz jakis ponad rok-jedyne co negatywne zauwarzyłam to ten chwiejny nastroj, zachowanie agresywne z mojej strony-rozdraznienie na maxsa.dla mnie to duzo!zachowuje sie zasem jakbym byla niespelna rozumu mam dosyc takiego stanu!!!!!!!!!!!!!bralam je ze wzgledow cenowych-mozecie mi wiecej napisac o jedno-dwu i trojfazowych tabletkach ktore sa najlagodniejsze!dzieki

Gość Indecent
To jest mniej wiecej tak ... jednofazowe: tabletki o stałym składzie hormonów sterydowych w całym cyklu dwufazowe: I faza - sam ethynyloestradiol lub z niewielkim dodatkiem progestagenu II faza - ethynyloestradiol wraz z progestagenem; metoda ta obecnie jest sporadycznie stosowana, czasem paradoksalnie może spowodować zwiększone prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, trójfazowe: o zmiennym składzie hormonalnym, przypominającym wahania fizjologiczne hormonów w trakcie prawidłowego cyklu miesięcznego

bardzo ci dziekuje kolezanko-widzę, że jestes obeznana w tym temacie-Indecent!! od nastepnego miesaiaca zaczne brac cilest wierze że bedzie lepiej-czasem mam dosyc takego zachowania.mecze siebie i innych.wesołych świat!!

Gość Indecent
do II GENERACJI naleza JEDNOFAZOWE: Rigevidon, microgynon 21, Minisiston, Restovar, Stediril 30, Gravistat 125, Gravistat 250, Loveston DWUFAZOWE: Anteovin TROJFAZOWE: Tri Novum, Trinordiol, Triquilar, Tri Regol, Trisiston do III GENERACJI nalezaJEDNOFAZOWE: Mercilon, Marvel, Femoden, on, Logest, Minulet, Cilest TRÓJFAZOWE: Milvane do IV GENERACJI nelazy JEDNOFAZOWY: Valette

Gość Indecent
JA OSOBISCIE biore Cilest ... jest fajny, wiadomo kazda babka indywidualnie akceptuje hormony ale mi przysluzyly, tylko w pierwszym miesiacu caly czas mialam plamienia. doslowne 30dni. ale przeszlo i teraz jest loozik. Ostatnio zaszalalam z boyem i do konca sie kochalismy gdyz chcialam sprawdzic czy dzialaja, wiem ze skutek moze byc tragiczny ale jak mam inaczej nabrac zaufania do tych tabsow. Mija wlasnie 3 dzien przerwy 7dniowej i wciaz nie mam okresu, ostatnio dostalam 2 dnia i zaczynam sie bac.

Indecent-nie powinnaś mieć obawy!skoro bierzesz tabletki regularnie, o tej samej h nie ma czym się przejmować.Ja ze swoim facetem kochamy sie naogół do samego konca-to u nas jest normą!bez prezerwatywy, idziemy na żywioł.wierze w skutecznosc antykoncepcji i jak dotad mnie nie zawidła. chce zmiec z powdou zmany nastrojow zreszto sa nowszej generacji wiec nie chce sie truc niepotrzebnie jakims.............

Gość Indecent
mi moja ginka dala wolną reke co do wyboru tabsow stwierdzila jest wiele na rynku nowoczesnych, wymienila mi kilka tych z 3 generacji i nawet dobrze wybralam wiec Cilest sluzy. a jak chcesz zmienic to jasne ze zmien na III generacje. Yasmine jest teraz bardzo popularny. ale Cilest do starych nie nalezy wiec sie zdecydowalam. I wierze ze bedzie jak Mowisz. bo to dopiero drugie opakowanie, pierwsza powazna antykoncepcja tabletkowa. Oby przyszedl ten okres. :) Ciagle go wyczekuje .....

Gość hahhahahaha
Indecent (marlusia@tlen.pl) Witam Drogie Panie. Mam do was pytanie, jesli mozecie odpowiedzcie mi w miare mozliwosci wiarygodnie. Zaden lekarz wiadomo teraz mi nie poradzi gdyz wlasnie kazdy dopieka żarełko na stół wigilijny. Chodzi mi o to ze prawdopodobnie od wczoraj mam grype zolądkowa, gdyz jesli coś cięższego zjem to zwijam sie z bólu i wymiotuje. jesli juz wypróżnie sie to all wraca do normy. a moze rownie dobrze to tez zatrucie. Jednakze chodzi mi o to ze mam biegunke i wymioty ktore występuja wlasnie w mojej 7 dniowej przerwie. i sie zastanawiam czy gdy akurat nie biore tabletki to czy cos sie staje jesli wymiotuje lub mam tą biegunke, przeciez nie zwymiotuje tablekti bo jej nie biore przez te kilka dni. ale dzialanie zapewne jest obnizone? nie jestem pewna. powiedzcie prosze jak to jest wlasnie gdy ma sie wymioty i biegunke w czasie tej 7dniowej przerwy. Od kiedy powinnam liczyc te dni by przez kilka dni zabezpieczac sie dodatkowo? od Nowej tabletki z nowego opakowania? czy moze juz teraz? czy po prostu jak mi to zatrucie przejdzie? .czekam na wasze porady, dzieki z góry laski.

bedzie dobrze.głowa do góry-spadam coś przeąsic moze potem będę

Gość Indecent
wlasnie to jest wqrzające, ktos sie pod moj nick podszywa i rozsiewa jakąś niewiedze, irytujace to jak nic. Jednak ci co mnie znaja z forum rozpoznaja mnie.

Gość Indecent
zauwazylam to do razu ale nie reagowalam, czekalam na jakis wybryk od innej osoby ktora sie doczepi gdyz mnie nie koajrzy, no i stalo sie, dlatego mowie jak jest i kropka, nie wracam juz do tego .

metoda prob i bledow zostaje, na poczatku tak jest z tymi tabletkami, ale jezeli po drugim cyklu nic sie nie poprawia to zmieniaj idecent zarezerwuj sobie nicka, bedziesz miala spokoj. takie sa te smarkule co to maja po 12 lat i sie ekspertami mianuja :) :)

Gość kasiaaaaaa19
fatalne wachania nastroju mialam i teraz zaluje :(((((((

Gość malami18
podobnie jak kolezanka napisala sa tragiczne! nigdy wiecej ich nie wezme mialam same doly i humor do dupy :( wszystko mnie draznilo, teraz biore harmonet i jest ok, jestem zadowolona ze zmiany tego microgynenu 21 polecam wszyskim harmonet ale to pewnie zalezy od danego organizmu wiec najlepiej konsultujcie to z lekarzem!!