Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżcie

opuszczenie 2 tabletek. pomocy PILNE!

Polecane posty

Gość Pomóżcie

Witam. Wczoraj rozpoczęłam kolejne opakowanie Yasmin. wzielam jak zwykle tabletkę o 21. Byłam przez ten czas u rodziny faceta pod w-wą. Dziś,jak wracalismy zorientowalam sie,ze zapomnialam wziasc z tamtąd tabletek- zostawiłam . :/ Spotkam się z nimi dopiero w poniedziałek. Wtedy będę mogła zażyć te dwie tabletki. Jakie są konsekwencje tego? czy zażywać te 2 zalegle ( za sobotę i niedziele ) czy więcej? PROSZE BARDZO O ODPOWIEDŹ!!! pozdrawiam. zycze wesolych świąt.

Gość envy-me
Czytajac Twoj tooic zoorientowalam sie ze sama dzis, przez ta swiateczna atmosfere i zamieszanie zapomnialam o 23 wziasc tabletki. Wzielam teraz o 2....3 godziny po....bo na ulotce jest napsiane ze ma sie te 12 godzin, w granicy ktorych trzeba przyjac tabletke. Mam nadzieje z enie wpynie mi to w wiekszym stopniu na skutecznosc. Jednak przy Twoim spoznieniu, branie 2 naraz chyba nie ma sensu. o ile bedziesz miala farta...to nie wpadniesz. Ale ja bym nie ryzykowala. Wg mnie, zabezpieczaj sie do konca miesiaca juz raczej w inny sposob. Jednak nie ejstem wszechwiedzaca..,milo jak odezwa sie inni co sadza i wiedza na ten temat. Pozdrawiam.

wiesz co... moze nie bierz już tych 2 zaleglych, tylko normalnie bierz dalej żeby nie rozstroic organizmu niepotrzebną przerwą w tabletkach. Ale koniecznie przez ten miesiac używaj dodatkowych zabebpieczeń. Musisz pocierpiec troszke.

dziewczyny czy te tabletki sa naprawde bezpiczne? czy facet moze konczyc w srodku bez obawy ze skonczy sie to ciaza?

spóźnienie 2-3 godzinne nie wypływa na antykoncepcje, natomiast pominięcie 2 tabletek oznacza dodatkową antykoncepcję do konca miesiąca...