Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusija

Pozwolic mu isc?

Polecane posty

Gość jeśli się...
dla mnie to jest różnica...zasadnicza....

Gość leopold
a nawet lepiej czsem wygadac sie obcemu niz swojemu ..

Gość jeśli się...
wstyd by mi było opowiadać obcym o swoich sprawach.... no ale to ja taka jestem...

Gość dosia-poznan
wstyd obcym? to wolisz wplatywac znajmoych w swoje problemy? przeciez na tym polega forum by bez zadnego skrepowania moc sie wygadac i wysłuchac co inni o tym sadzą? a znajmomi nie sa obiektywni...

Gość leopold
hehe dobre.. wstyd przed obcymi przed ludzmi - przeciez nikt cie nie zna nie widzi mozna sobie do woli pisac..

Gość jeśli się...
może i dla ciebie to śmieszna, ale ja tak mam. Byłoby mi wstyd.

Gość albin
Dokładnie Dosia o to w tym forum chodzi BEZ SKREPOWANIA!

Gość jeśli się...
najwidoczniej jestem "inna" :D

Gość lutczyn
a nie wstyd Ci komentować ?

Gość jeśli się...
nie, bo to nie mnie dotyczy ;)

Gość taki jeden..
A nie wstyd Ci stawac w obronie osoby ktora pojechala po chlopaku lusiji ?

Gość jeśli się...
nie, to forum publiczne, jak ktoś zauważył i każdy ma prawo do swobodnego i nieskrepowanego wypowiadania się (jeśli ma taką chęć). Poza tym, pewnie za chwilę sobie na mnie użyjecie ;)

Gość taki jeden..
No wiec własnie kazdy moze nieskrępownie wyrazac swoje opinie ale jaks kultura musi byc zachowana

Gość klej bez nakrętki
Krzysztof był przerażony. Odkrył, że odczuwa pociąg do mężczyzn. Wszyscy, nawet ksiądz, mówili mu, że musi się nauczyć z tym żyć, bo już taki jest. A on nie chciał taki być. Co wiemy o ludziach ze skłonnościami homoseksualnymi? Z błyskawicznej „sondy” przeprowadzonej wśród znajomych wynika, że ludzie, którzy świadomie spotkali homoseksualistę, tworzą maleńką grupę. Jeśli już – to wiadomo coś raczej na zasadzie plotek. A to gdzieś dwóch mężczyzn mieszka w jednym mieszkaniu. A to o jakichś dwóch kobietach sąsiedzi mówią, że są lesbijkami. Homoseksualiści kojarzą się z też z „Marszami Równości”, z pokazywanymi przez telewizję „Love Paradami”. Kojarzą się z nachalnym eksponowaniem w mediach swej orientacji, z agresywnym domaganiem się uznania homoseksualizmu za normalność, z pojawiającymi się informacjami o legalizacji przez poszczególne państwa związków partnerskich i próbach zrównywania ich z małżeństwami, o zgodzie na adoptowanie dzieci przez pary homoseksualne. Na myśl przychodzi też agresja skierowana przeciwko tego typu działaniom przez niektóre środowiska. Jeśli pojawia się w środkach przekazu problem homoseksualizmu, to zwykle w kontekście tolerancji, walki o prawa. Ruchy gejowskie i ich działania porównywane są do walki z rasizmem. Tak to wygląda w telewizji. A jak jest w rzeczywistości? Smutny wesołek REKLAMA Czytaj dalej – Nigdy nie spotkałem szczęśliwego człowieka o skłonnościach homoseksualnych – mówi około trzydziestoletni Krzysztof. Sam był aktywnym homoseksualistą. Dziś ma żonę i dziecko i w jego głosie słychać, że jest szczęśliwy. O. Mieczysław Kożuch SJ, psycholog, należący do trzonu lubelskiej „Odwagi”, jedynego w Polsce związanego z Kościołem ośrodka zajmującego się homoseksualistami, też nie spotkał szczęśliwego człowieka o skłonnościach homoseksualnych. – Ich trzeba pytać, czym dla nich jest skłonność – cierpieniem czy wyróżnieniem – podpowiada i wyjaśnia: – Oni się sami nazywają gejami. „Gay” to znaczy ktoś wesoły, radosny. Ale to nieprawda. Oni nie są radośni. Słownik zawiera jeszcze inne znaczenie słowa „gay” – rozwiązły. Dwudziestokilkuletni Kamil mówi, że zgłosił się na terapię, aby zagoić ranę, zlikwidować chaos w sobie. Chciał „wyjść z tego problemu”. – Pan Bóg mnie takim nie stworzył – podkreśla Krzysztof. – Bóg stworzył mnie mężczyzną. Chciałem być taki, jakiego stworzył mnie Bóg. Kościół zmienia zdanie? Definicja homoseksualizmu jest prosta: „pociąg płciowy do osobnika tej samej płci”. Jednak sam problem jest bardzo skomplikowany. Kościół zawsze głosił, że akty homoseksualne, czyli czynny homoseksualizm, to grzech. A co ze skłonnościami? Zastanawiające są zmiany, jakie w kwestii skłonności homoseksualnych nastąpiły w ciągu zaledwie kilku lat w Katechizmie Kościoła Katolickiego. W pierwszym wydaniu z roku 1992 można było przeczytać: „Znaczna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głęboko osadzone skłonności homoseksualne. Osoby takie nie wybierają swej kondycji homoseksualnej, dla większości z nich stanowi ona trudne doświadczenie”. Po poprawkach naniesionych w roku 1998 ten fragment Katechizmu brzmi: „Pewna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głęboko osadzone skłonności homoseksualne. Skłonność taka, obiektywnie nieuporządkowana, dla większości z nich stanowi trudne doświadczenie” (KKK 2358 – podkreślenie od redakcji GN). O toczącej się w Kościele dyskusji na temat moralnej oceny skłonności homoseksualnych świadczy podpisany 1 października 1986 roku przez kard. Józefa Ratzingera „List do biskupów Kościoła katolickiego o duszpasterstwie osób homoseksualnych”. W dokumencie czytamy: „zostały zaproponowane interpretacje nadmiernie przychylne predyspozycji homoseksualnej, tak dalece, że niektórzy posunęli się aż do uznania jej za obojętną lub nawet dobrą. Należy tu bowiem sprecyzować, że szczególna skłonność osoby homoseksualnej, choć sama w sobie nie jest grzechem, to jednak stwarza mniej lub bardziej silną skłonność do postępowania, które z punktu widzenia moralnego jest złe”. W tym samym liście dwa razy zawarto stwierdzenie, że sama skłonność homoseksualna „musi być uważana za obiektywnie nieuporządkowaną”.

Gość jeśli się...
no ba... kultura aż powala, szczególnie jak się czyta o cytuję: "sraniu", "kupach" itp, teksty podszywaczy itd

Gość taki jeden..
Do-> jesli sie..Nie chodzi o tego typu slowa a np o slowo szmaciarz . No i co ty na to szmato? Ciekawe jak zareagowlas na to okreslenie... napewno poczulas delikatne ukłucie a co dopiero osoba wrazliwa

Gość jeśli się...
szczerze? Możesz mnie wyzywać do woli. Zabolałby mnie to gdyby tak nazwał mnie ktoś kogo znam, ktoś bliski. Nie wiesz o tym, że njabrdziej może skrzywdzić ktoś kto nas dobrze zna, bo wie gdzie uderzyć?

Gość taki jeden..
Oczywiscie ze wiem ale moja droga Lusija pewnie jest taka osoba ze nie pozwoli obrazac chlopka nawet obcej osobie bo kocha go , ja tez jestem taki i dlatego upieram sie przy tym i rozumiem ja doskonale..

Gość taki jeden..
A teraz to jasne mowisz o tym lekko i jestes nastawiona obojetnie do tego jak cie nazwe bo mowimy o tym i wiesz ze tylko sobie rozmawiamy i nie mam podstaw zeby cie nazwac szmata czy inna

Gość jeśli się...
no i widzisz jak ludzie są różni? Mnie nie coś takiego nie rusza, bo z zasady nie interesują mnie opinie obcych ludzi na mój temat.

Gość taki jeden..
ale Lusija zostala znienacka zaatakowana , aqua zaczela jej wmawiac na sile ze tak jest , ze to szmaciarz , a przeciez z wypowiedzi Lusiji widac ze to jakies nieporozumienie miedzy nimi a nie jakas patologiczna sprawa

Gość taki jeden..
Hm gdyby Cie nie interesowaly nie wchodzilabys tutaj ..czyz nie tak ?

Gość jeśli się...
możesz mieć podstawy - bo bronię a jakiś sposób osoby, która ostro coś tam napisała. Możesz napisać np. że jestem taką samą głupią szmatą jak ona ;) Możesz pisać. Nie przejmę się. Wiesz dlaczego? Bo się nie znamy i nie zależy mi na twojej dobrej opini na mój temat. I broń boże nie był to jakiś atak na Ciebie ;)

Gość odczepny
Z reguły jest tak, ze wolimy wygadac sie obcym ludziom niz wlasnym znajomym

Gość jeśli się...
taki jeden - zaraz, zaraz - nie wchodzę tu bo mnie interesują opinie na mój temat. Widzisz gdzieś tu taką? Wchodzę sobie tu...kurka...sama nie wiem czemu, chyba temu, żeby się nie uczyć do egzaminu, a poza tym lubię sobie czasem podyskutować tak na luzie

Gość jeśli się...
odczepny - więc ja jestem jakaś..."nieregularna" ;)

Gość taki jeden..
Ale ja nie osmielilbym sie nazwac ciebie szmata poprostu nie przeszloby mi to przez gardlo bo nadal nie mam podstaw .

Gość jeśli się...
hehe... dać ci podstawy?;)

Gość jeśli się...
miło się gadało, ale idę spać. Pozdrawiam i dobranoc ;)

Gość taki jeden..
Dobranoc;)