Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamka prawdziwa

RATUNKU, pomożcie, bo już nie mogę!!!

Polecane posty

sprobuj myc twarz tylko przegotowana woda z pomoca mleczka, nie pianki!, nie stosuj peelingu narazie, jesli mozesz wybierz sie do kosmetyczki na masaz z vapozonem na bazie tlustego kremu i ampulki np nawilzajaco odzywczej, przed wyjsciem na zimno smaruj twarz tlustym kremem smaruj dluga az sie wchlonie glasakaj sie tak jaby po twarzy, nie uzywaj pudru w kamieniu, ewentualnie jak musisz uzyj nawilzajacego podkladu np lumene hydra drops i wprowadzaj go za pomoca zwilzaonej gabeczki lateksowej, z daxa wyszly teraz kremy kakaowy z wit e jest dosyc dobry do suchej cery bo sama uzywam, zwroci uwage na inne czynniki ktore powoduja przesuczenie skry, kaloryfery w domu np poloz na kaloryfer nawilzacz lub zmoczony recznik, unikaj solarium i mocno chlorowanej wody, jesli potrzeby ci jest korektor wybieraj plynne np maybelline ma tkaowy w swojej ofercie, zabezpieczaj twarz przed mrozem odpowiednimi kremami, czy na calym ciele masz przesuszona skore czy tylko na twarzy? jesli na calym ciele straj kompac sie w cieplej wodzie, nie goracej, zmaaist plynow do kompieli wlej do wanny mleko siwtnie nawilza, po kompaniu stan w wannie i bez wycierania skry na kokre cialo wmasuj oliwke do diozeci np bambino az do tlustosci i owin sie recznikiem i taka na pol mokra z oliwki poloz sie do lozka lub pod koc skora po kompaniu nie wytarta lepiej chlonie , dizennie rano smaruj sie nawilzajacy balsamem wieczorem tak samo, czy skora cie rowniez swedzi czy tylko sie luszczy?

Gość galsomina
spróbuj zwykłą maść ochronna z witamina A, ma zapach cytrynowy i kosztuje grosze ok2 zl,jest naprawde super!ja mam sucha skóre i dla mnie jest rewelacyjna,zreszta cala moja rodzina jej uzywa,polecilam ja moim kolezanka i sa zadowolone ,naprawde polecam,cere mam po niej swietna ,kremuje nia twarz i rece.Aha mozna ja kupic w aptece lub w sklepach zielarskich.

Gość kosmetyk
Używając kremów,żelów do cery tłustej można przesuszyć sobie cere i ją dodatkowo uwrażliwić.Przy cerze tak przesuszonej jak piszesz nie powinno się robić pilingów,one złuszczają naskórek ale też mogą go niszczyć.Teraz powinnaś przede wszystkim nawilżać cerę przez odpowiednie kremy,tymczasem przestać stosować podkład,który też może wysuszać cerę ,kupić sobie żel do mycia skóry wrażliwej.Zbyt dużo kosmetyków niedobrze wpływa na cerę,a wszystkie środki z acne też przesuszają skórę.Nawilżanie i jeszcze raz nawilżanie aby naskórek mógł się odbudować.Możnate mieć skórę tłustą i jednocześnie wrażliwą,może używasz zbyt ostrych kosmetyków. Mam też nadzieję,ze nie chodzisz na solarium...Można udać się do kosmetyczki na zabiegi nawilżające skórę. Jeśli to już tak duży problem udaj się do dermatologa.

Gość kingolka
siema;) ja też kiedyś tak miałam.To było okropne ;(a zrobiło mi się tak ponieważ "mądra" pai doktor dała mi jakiś lek który doprowadził mne do tego stanu;/ peeling nie pomagał, skóre mam tłustą a jednak sypadło sięz niej i mogłam sobie ją ściągać;/ ale dałam rade:D :) wiesz co zrób, kup sobie krem nawilżający z serii Nivea Visage Young, co prawda jest do trądziku, ale po ok.4-5dniach smarowania tym kremikiem przejdzie Ci ten problem z sypiącą się skórą jak to nazwałas ;)i pod żadnym pozorem nie smaruj sie fluidem, pudrem etc !! to pogarsza twoj stan

Gość ja miałam
ten sam problem, kosmetyczka poleciła mi wodę wapienną z olejem lnianym (w aptece się dopytasz) Smarowałam twarz na noc i pomogło. Pamiętam, że problem nasilał się zimą.

Gość piotrek24
Tak jak juz ktos napisal uzyj kremu Phusiogel a do mycia zelu Physiogel - mimo, ze jestem facetem zreszta faceci tez maja problemy z cera - mialem podobne porblemy do ciebie...niz nie pomagalo...tyle, ze bylem kilka razy u dermatologa..od kilku dni uzywam zelu i kremu phisogel i jest poprawa.....nie robia mi sie zaskorniki pieczace plamki w miejscach tluistych - jest lepiej niz byl ps. naprawde lepiej isc do dermatologa - on poradzi najlepiej - pociesze cie ze ja chodizlem okolo 2 lat z przerwami oczywiscie bo wiele razy zwatpielm ze cos mi pomoze a tez odchodzila mi skora doloswnie platami....nie wygladalo to ladnie - sumujac najlepiej uzywac tego co przepisze lekarz - a jak sie nie uda moza go opier.. :D pozdrawiam i zycze powrotu twojej skory do zdrowka

Gość A+E
witaminy ! należy odżywiac się od wewnątrz :) takie objawy mogą występować przy niedoborze niektórych witamin kapsułki do kupienia w aptece: tran, olej z wiesiołka itp.

Gość baśśśśśka
Dokładnie witamina A i E,a ja jeszcze do tego dołozyłabym duze stezenie vitC i mamy juz doskonałe rozwiazanie jesli chodzi o odpowiednie nawilzenie skóry.A takie składniki jeszcze w połaczeniu z kwasem hialuronowym ma zabieg revitacare.Rewelacyjnie sie sprawdza własnie przy suchej i odwodnionej skórze,pozbawionej blasku.

Gość tak sądze..!
sądze ze najpierw spróbuj smarowac twarz tylko trybiotykiem mozana go kupic w kazdej aptece a jak to nie pomoze to powinnaś odstawić wszystkie kremy po kolei i zobaczyć czy to coś daje i poprostu daj tej skórze odpoczac... kiedys ludzie radzili sobie bez kosmetyków i dawali rade... TY TEŻ SPRÓBUJ!!!!!!!!! mowie ci moze dac efekt... a jak to nic nie da to do dermatologa to moze być jakaś choroba albo zalądek choroby i moze sie roznieść na całe ciało!!

Gość tak sądze..!
sądze ze najpierw spróbuj smarowac twarz tylko trybiotykiem mozana go kupic w kazdej aptece a jak to nie pomoze to powinnaś odstawić wszystkie kremy po kolei i zobaczyć czy to coś daje i poprostu daj tej skórze odpoczac... kiedys ludzie radzili sobie bez kosmetyków i dawali rade... TY TEŻ SPRÓBUJ!!!!!!!!! mowie ci moze dac efekt... a jak to nic nie da to do dermatologa to moze być jakaś choroba albo zalądek choroby i moze sie roznieść na całe ciało!!

Gość dotiuszaaa
ZAŁAMKA ja mam podobny problem. Radzę ci zrezygnować z peelingu bo dodatkowo podrażniasz swoją skórę. Ja stosuję enzymatyczny i on łagodnie złuszcza odstające skórki. u mnie o niebo lepiej.