Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LEA22

JOGA

Polecane posty

Miesiac temu kupilam płytke joga z Antonia KIdman i zaczelam cwiczyc w domu bardzo mi sie to spodobalo czuje sie wspaniale po kazdej sesji wyciszona i rozciagnieta... jednak jestem dopiero poczatkujaca i chcialabym porozmawiac z kims bardziej doswiadczonym czy jest moze ktos taki na forum?

Gość co za bzdura
!!!!!!!!! Jogą wyleczylam skolioze, heheheh niemozliwe to jest!!!! Do Lea22 ja praktykuje joge 5 lat, co chcesz wiedzieć??

ja wlasnie nie mam problemow z kregosłupem jestem zdrowa ogolnie zaczelam cwiczyc i mam przecucie ze to jest to po aerobikach wszelkiej postaci czuje ze to jest cos dla mnie...ze to nie sa zwykle ćwiczenia

Gość co za bzdura
słuchaj, jest to fizycznie niemożliwe, ale jak chcesz to zyj w tej zakłamanej świadomości!! heheh pozdro

5 lat...to bardzo długo trudno powiedziec co chce wiedziec wiesz na tej płytce ktora kupilam jest mowa o tym że to jest skondensowana postac ashtanga joga czy cos takiego chcialabym wiedziec jak mozna nadal sie rozwijac w tym kierunku czuje ze niedlugo te pozycje przestana mi wystarczac i chcialabym wiecej sie nauczyc czy powinnam poszukac jakiegos instruktora czy moze zapisac sie na zajecia hmmm lubie cwczyc w domu...

Gość a moze jakies
linki do stronek ktoś poda???

wpisałam w google joga i odworzyło sie kilka jednak nie znalazlam nic interesującego:(

Gość znam to tez
dlatego włsnie myslałam ze ktos poda, bo w wyszukiwarce często najciekawszych stron nie pokazuje.... Ja ćwicze od kilku lat niestety z długimi przerwami i dalej jestem amatorka. Na programie club jest joga ale niestety o porach kt.óre nie zawsze mi odpowidaja a czasem zapomne, niestety motywacji mi brak, ale joga jest swietna...

i jakie efekty malutka ? po dwoch latach ćwiczeń czy czujesz sie i wyglądasz lepiej niz przed tym jak zaczelas cwiczyc?

ćwiczę hatta jogę, jesli chodzi o efekty to są zdumiewające, problemy z kręgosłupum znikneły:) samopoczucie rewelacyjne, dotlenienie skóry, umiejętność relaksakcji:) nie widzę minusów:) proponuję Ci zajęcia zorganizowane, samemu czasami można sobie zrobić krzywdę, ale ćwiczyć możesz tylko pamiętaj nic na siłę, jesli zaczyna się ból kończy się joga

Gość Naomiii
Ksenofaryna jak długo i jakie pozycje ćwiczyłas aby pozbyc sie skoliozy ? Mam ten sam problem, tam gdzie chodzilam na joge krutki czas powiedzieli ze tak do 2 lat hmmm

Gość Teodorr
Joga to diabeł :o Cwiczcie, a bedziecie sie smarzyc w piekle :)

Tia, nie możliwe ;). Mozliwe mozliwe. Przeciez własnie ćwiczeniami się leczy skrzywienia kręgosłupa. Kiedyś widziałam ajkąś specjalistyczną kasetę własnie na kręgosłup, chłoleeeernie drogą ale to podobno najlepszy sposób na wyprostowanie kręgosłupa :). Ja tez ćwcizyłam joge przez kilak dni ale chciałabym pochodzić kilak razy na jakieś profesjonalne ćwiczenia żebym miala pewność że wszystk odobrze robie :)

Gość żaklina
Dziewczyny. Nie można jogi ćwiczyć samemu. Najpierw trzeba pod okiem nauczyciel, który podchodzi i poprawia. Jak zrozumiesz o co chodzi to należ ćwiczyć dalej w domu. Bo w jodze podnieść noge nie znaczy zadrzeć sle ustawić ją w ścisle określonej pozycji, w zalężności od wykonywanej assany. Ja ćwicze hatha-joge dwa lata.Trafiłam na zajęcia w wieku 50 lat i wierzcie było trudno. Ale z każdym ćwiczeniem jest łatwiej i cieszysz się ,że cos robisz. na początku jesteś tak skupiona, aby dobrze naśladować pozyję,,ale poźżniej jak załapiesz o co chodzi to sama przyjemność. Na początku czujesz ustepowanie bóli w kregosłupie,przestajesz sie garbi, wciagasz brzuch i bardzo się wyciszasz, Ale saczynajac cwiczenie nie myśl,że zrobisz od razu wszystko, bo szybko się zniechęcisz.

Gość 12349989887364
czy ćwicząc joge można poprawić wygląd ciała???