Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uświadomię was

do wszystkich, które biorą tabletki anty

Polecane posty

Gość lol2
no oczywiscie zawsze moga wystapic skutki uboczne nie ma o czym mowic!!!!ale tak samo moze zaszkodzic telefon.kom czy solarium;/to jest zycie!!!wiesz moj lekarz nigdy nie daje mi lekow bez uprz3ednigo zbadania mnmie !!!takze doskonale dbam o swoje zdrowie moze nawet bardziej niz przed braniem tabletek!!!a ja nie czytam tylko reklam tabletek ,czytam takze opinie lekarzy i wiem wszystko o skutkach ubocznycgh tabletek ktore jem codziennie :)to mam pytanie w takim razie ,moze troche niedyskretne (wiec z gory przepraszam)to jakie metody antykoncepcyjne ty stosujesz??bo ja np. nie moge uzywac prezerwtyw bo mam okropne uczulenie i jak kiedys,na poczatku uzywalam to nabawilam sie strasznych rzeczy :(az dreszcze przechodza na sama mysl a po tabletkach czyje sie znacznie lepiej ,seks jest bardzo przyejmny ,a lekarz mnie naprawde skrupulatnie za kazdym razem bada!!!trzeba tylko o siebie dbac bo tak naprawde wszystko moze jakos zaszkodzic ,nic nie jest regula pozdrawiam

Gość Do wszystkich które...
Lol2 - rozumiem, że wszystko w dzisiejszym świecie jest szkodliwe, ale nie wszystko wykazuje zbadane działanie rakotwórcze! Ja też się przeraziłam tą tabelą - znałam skutki uboczne, ale że to cudo jest rakotwórcze? Pewnie, że seks bez prezerwatyw jest przyjemny, zdaje sobie z tego sprawę, ale... No ja stanęłam jak wryta gdy zobaczyłam ten wypis... A lekarze są przekupowani przez przedstawicieli handlowych, więc nie ma się co dziwić że także wydają pochlebne opinie. Ten link był pod rozwagę. Zrobicie to co będziecie uważać za słuszne.

Gość Do do wszystkich ktore
lecz sie kobieto! powiedz mi jeszcze, ze nie jadasz w MC Donaldzie NIGDY, nie jesz zadnych pasci, tlustego mleka, boczku, salcesonu i innych JAKZE SZKODLIWYCH I RAKOTWORCZYCH RZECZY!!! Dziewczyno!!! wszystko moze spowodowac raka, nawet sama o tym nie wiesz!!!!!!!!!! puk puk! jest tam kto? chyba nie, inteligencja stolka...

No to pij codziennie po kieliszeczku benzenu - smacznego. I nie porównuj wiosennego wiatru do huraganu. P.S. Nie jadam w Mc Donalds odkąd dokonywałam analizy olejów na których smażone są tamtejsze fryteczki. Choć żaden z syfów które wykryłam w tym oleju nie zasługuje nawet na wzmiankę w tej tabeli, w której umieszczono paskudztwa których butelki bym nawet bez latexów nie dotknęła. P.S. 2. Jak już napisałam - róbta co chceta, wasze zdrowie, wasze życie.

Gość lol2
ojjj tego to juz nie moge przezyc ja kocham Mgdonald i strasznie lubie jesc fryteczki mniamm pycha........ to ty musisz mieszkac na jakiejs farmie zdala od miasta gdzie masz swoje kurki a nie te z fermy ,swoje warzywka a facetow tam chyba nie ma bo jakty bys miala sie zabezpieczac skoro to takie nie zdrowe !!!myslisz ze wszyscy lekarze na swiecie sa przekupni i wszyscy lataja do tanzanii??ja sadze ,ze nie !!!powiem wiecej jestem pewna!!!a jesz cos wogole??bo chyba wszystko jest niezdrowe ??biale pieczywo jest nie zdrowe a czarne natomiast. ....hmmm....ostatnio czytalam ze dodaje sie tam krwi zwierzat zeby byl ciemniejszy i paznokci i wlosow bo maja jakies skladniki w sobie ktore utrzymuja dluzej swiezosc:)no to smacznego ,moze wogole nie jedz pieczywa !!!nie pij alkocholu ,nie jedz jajek z fermy ,nie uzywaj telefonow,nie jedz miesa ,nie pij sokow bo tam sa rakotworcze konserwanty a jak juz bys czasem chciasla sobie wycisc sok z jakiefgos owocu to nie kupuj czasem w skelpie bo te sa nawozone sztucznie co jest bardzio szkodliwe dla ludzi ?? nie doszukuj sie wszystkiego co zle ,bo stwierdzisz ,ze dobrego jest mało a tabletka anttykoncepcyja to jeden z najlepszych wynazalkow ludzkosci:)

Zobaczymy co kto stwierdzi za kilka lat. Żegnam panie, krucjaty prowadzić nie mam zamiaru.

Gość biolog
a ja zaczelam brac tabletki, zeby przesunac okres (mam bardzo ciezki, a jechalam na urolp w gory). Zastosowalam sie dokladnie do instrukcji lekarza, zbadalam sie przed i tak dalej. To byla najgorsza decyzja w moim zyciu. Caly cykl mialam plamienie. Stracilam wiecej krwi niz w czasie okresu. zaczelam brac drugie opakowanie, a i tak w okreslonym terminie dostalam normalne krwawienie, wiec nie udalo sie przesunac miesiaczki, a w dodatku caly miesiac tracilam krew. Mialam zjebany caly urlop, a nie tylko 3 najciezsze dni krwawienia. Co gorsza, po odstawieniu zaczely sie krwawienia co 10-12 dni!!! zrobilam wszystkie badania, wszystkie hormony w normie, plytki krwi i cukier tez, a ja krwawie co 10 dni przez 5 dni!!! Mam cholerna anemie, w swieta wyladowalam w szpitalu, bo cisnienie mi spadlo do 89/50, puls 40 i straszna arytmia, zabralo mnie pogotowie pod kroplowke... Szczerze ostrzegam, zastanowcie sie!!! Moze w 99%przypadkow nie ma powiklan, ale jesli sie trafi ten 1% akyrat wam, to moze byc tragedia. PS zeby nie bylo - nie mam zadnych oporow moralnych przed stosowaniem antykoncepcji hormonalnej, nie jestem fanatyczna katoliczka, po prostu pisze o swoich problemach.

Gość Do do wszystkich ktore
Moja droga, zlego diabli nie biora:P ty tak strzezesz sie przed "wszlkiimi zwiazkami rakotworczymi" a sama nie wiesz czy nie masz go przekazanego np. genetycznie (no chyba ze juz wszystko wiesz....hmm...WSZECHSTRONNA ANALIZO), zebys sie czasem nie zdziwila jak ciebie cos dopadnie (czego nie zycze), ale ty tez sie zastanow co gadasz. Ja nie bede sie strzegla przed wszystkim ( nie mowie ze lubie wszystko i robie wszystko), bo niczego sie nie da uniknac, zycie jest po to zeby zyc a nie chodzic w rekawiczkach i bialej masce na twarzy!! Nie kaze nikomu uzywac sobie ile wlezie, bo nie o to do jasnej cholery chodzi, ale troche przeginasz. Poza tym: skoro mowisz ROBTA CO CHCETA, WASZE ZDROWIE, to po kija piszesz jakie to zle, co ty to dobrego nie robisz i jak to nie potepiasz tego wszystkiego??!! Albo w te albo we wte!! Zdecyduj sie!!

Gość Jovitka
ja biore tabletki juz 6 czy 7 lat z mala przerwa i poki co narazie nie chcemy z mezem dziecka. Prezerwatywy nam nie odpowiadaja, nie mowiac juz o globulkach dopochwowych. Poki nie zdecydujemy sie na dziecko, a to ma byc nasza wspolna decyzja to bede brac tabletki i zadne tabelki zwiazkow rakotworczych nie beda mnie straszyc. Musialabym chyba zyc jak Dalaj Lama i wpierniczac tylko korzonki zeby nie jesc nic trujacego

Gość hmmmmmmmmmmm
no coz widze ,ze tu burzliwe dyskusje sa prowadzone :)nie ukrywam dla mnie troche smieszne !!!wszystko ma swoje zle i dobre strony ale bez prezesady przeciez od tabletek sie nie umiera bo chyba nie byloby kobiet na swiecie

Gość radio
mam nadzieje ze ktos tu zaglada. mam pytanie zjadlam polowe opakowania tabletek anty i mam plamienie.czy to normalne????odpowiedzcie mi prosze...