Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swedzi i piecze

Bralam antybiotyki i teraz mam problem

Polecane posty

Gość swedzi i piecze

Przez 5 dni przyjmowalam dosc silny antybiotyk, zeby zapobiec wszelkim innym dolegliwosciom pozniejszym (w ulotce napisano ze moze wystapic swiad i zapalenie pochwy) przyjmowalam jednoczesnie lacidofil aby uzupelnic naturalna flore bakteryjna. Mialam nadzieje ze w zwiazku z tym nie bede miala z tym problemu ale ostatniego dnia przyjmowania tabletek zaczelam odczuwac pieczenie i swedzenie w okolicach pochwy ktore utrzymuje sie do dzis:( Do gina zapisza mnie dopiero za 2 tyg ale co ja mam robic do tego czasu. Antybiotyk dostalam od stomatologa i raczej on mi nie pomoze, pomyslalam o zwyklym lekarzy interniscie, jak myslicie? A moze znacie jakies domowe sposoby na takie przypadlosci. Czytalam troche na topiku o grzybicy pochwy ale nie wiem czy mnie to dotyczy. Dajcie znac!

Możesz sobie kupić Tantuum Rosa w aptece do irygacji. Są również do nabycia globulki bez recepty na takie stany zapalne. Powinno pomóc.

Gość bardzoooo
kup sobie lactovaginal w aptece oraz maść clotrimazolum(?) i pij naturalne jogurty.

kup propolisowe czopki dopochwowe bierze się je 5-8 dni i naprawdę pomagaja do wizyty u ginekologa świąd powinien ustąpić

Gość bardzoooo
możesz również podmywać się wodą z dodatkiem octu.

Gość swedzi i piecze
dziekuje wszystkim! A czy uwazacie ze ten tan ma zwiazek z przyjmowaniem antybiotyku, moze to tylko zbieg okolicznosci czytalam torche o lactovaginalu i chyba sie na niego zdecyduje, chociaz z drugiej strony boje sie przyjmowac czegokolwiek bez konsultacji z lekarzem. Caly czas mysle o tym zeby ednak pojsc do normalenego lekarza rodzinnego.

a ja proponuje udać się jak najszybciej do lekarza prywatnie(skoro dopiero masz wizyte za 2tyg.). wiem jak to jest i radzę Ci nie zwlekać, gdyz to pieczenie i swedzenie jest nie do zniesienia. lekarz przepisze globulki i masc i od razu Ci ulzy! zapewniam ! lactovaginal odbudowuje florę bakteryjną, ale nie zabije bakterii i grzybów. może pomóc maść clotrimazolum, ale wyleczy Cię , bo "zakażenie" jest w pochwie, a nie na zewnątrz. pozdrawiam

przepraszam za błąd. miałao być \"., ale nie wyleczy Cię...\" ps.clotrimazolum kosztuje 3 zł. i na bank Ci nie zaszkodzi . lactovaginal 10 kapsulek 25 zł i tez nie zaszkodzi bo to sa pałeczki kwasu mlekowego, które pomagaja utrzymać odpowiednie jego stężenie w pochwie.

Gość swedzi i piecze
tylko ze wizyta prywatnie kosztuje a u mnie z kasa kiepsko po swietach:0 Tak sobie teraz pomyslalam ze zadzwonie do mojej pani ginekolog jeszcze raz i powiem w czym problem, moze przyjmie mnie poza kolejnoscia. Tylko musze zaczekac az brat wyjdzie z domu:p

Gość no to masz problem
radze ci isc do lekarza rodzinnego im dluzej bedziesz zwlekac tym grzybica sie bedzie rozwijac i potem dlugo bedzie trwalo jej zwalczenie!! i dolegliwosci z tym zwiazane beda nie do zniesienia!!! po co ci opuchlizna na dodatek pieczenia i swedzienia; szybko do rodzinnego!! sa takie globulki jak gynalgin n.p super, ale na recepte!!! lekarz rodzinny zreszta bedzie wiedzial co ci przpisac. nie czekaj!!!!!! powodzenia!!

Gość swedzi i piecze
dziekuje za rady:)

Gość bardzoooo
po użyciu wymienionych przez nas "specyfików" nic Ci się nie stanie ,daję na to gwarancję:),ale zadzwonić możesz ,niech lekarz potwierdzi nasze rady:)

Ja też tak zawsze mam po antybiotykach i po tych środkach mi mija :)

Gość jjjjppplll
też tak miałam nie dawno... byłam zdziwiona....przestałam brac antybiotyk, dostałam okresu i mineło

Gość AITECH
Witam Mam pytanie czy Lacidofil w kapsułkach trzeba też trzymać w lodówce czy nie koniecznie ? :)ja mam go w szafeczce w ciemnym miejscu Prosiłbym o szybką odpowiedź w tym temacie ... Pozdrowienia

Gość AITECH
Mam nadzieję że nic złego nie robię gdy trzymam w szafeczce te kapsułki