Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość memusia

badania prenatalne

Polecane posty

Gość memusia

Czy ktoś wie co się dzieje, gdy badania prenatalne wykażą poważną wadę genetyczną dziecka, jak np. zespół DOWNA ?! Czy kobieta ma prawo poddać się aborcji ?!

Gość doinformowana 33
Tak. Kiedy stwierdzono ciężkie wady rozwojowe płodu, kobieta może legalnie poddać się temu zabiegowi, nie ponosząc mu temu konsekwencji. Ale niestety w praktyce nie wygląda to tak różowo, ponieważ co z tego, że kobieta ma papierek skoro sama na własną rękę musi szukać lekarza, który to zrobi i jeszcze dodatkowo płacić 2000 tys. Sądy specjalnie przeciągają takie sprawy, by kobieta nie poddała się temu zabiegowi. Moja kuzynka była w podobnej sytuacji, dziecko po porodzie byłoby rośliną, wszyscy się zgadzali i popierali jej decyzję, ale sprawa ciągnęła się w nieskończoność i dziewczyna wkurzyła się i znalazła lekarza któremu zapłaciła i usunęła ciążę. Masz podobny problem, czy pytasz z ciekawości??

Gość memusia
Pytam z ciekawości. Jestem w ciąży, czytam o tych badaniach. Zastanawiam się czy nie wykonać takich badań, żeby się upewnić czy wszystko będzie ok, choć tej pewności nigdy nie ma. No ale jeśli badania coś wykryją a ja nie będę mogła usunąć ciąży ?! I to teraz , w państwie rządzonym przez rydyka i kaczory... Prawdę mówiąc zaczynam sie bać :(

Gość kasiama
a po co masz się nakręcać dziewczyno niepotrzebnie. Ciesz się ciążą i doszukuj się problemów. Nie zdajesz sobie sprawy jak na dziecku odbja się niepokój około miesiąca kiedy czekasz na wyniki. zastanów się po co i czy warto? pozdrawiam

Gość keroppi
Uważam że warto, najlepiej się wypowiadać jak się nie ma styczności z osoba chorą. Ja mam brata z zespołem Downa i wiem jak cięzko jest zarówno mu jak i mojej rodzinie. ponadto nasze społeczeństwo bez okropn,ejest wytykany palcem, czasem nie chce nawet wychodzic bo ludzie się smieją itd. Ja jak będę w ciązy napewno wykonam takie badania - by iec pewnośc iż dzidzia jest zdrowa.

Gość hola hola
mój gin mi mówił, że ZD nie jest argumentem do usunięcia ciąży