Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WOZEK QUINNY....

WOZEK QUINNY-co sadzicie,warto go kupic..

Polecane posty

Gość agik
dziewczyny a co sadzicie o wozku ADBOR RING? macie jakies rady?wiecie cos na ten temat?bede wdzieczna za wszelkie informacje o tym wozku...

Gość lola 78
witam wszystkich. ja planuje ciaze, jestesmy z mezem w trakcie, ale juz wiem ze kupie wozek quinny buzz. jest leciutki, bardzo wygodny, maly jak sie zlozy, nie ma problemow z kraweznikami itd... poza tym na wyglad jest bardzo ladny. nie wiem kto wpadl na pomysl ze wyglada jak taczka!!! mieszkam w hiszpanii i tutaj to jeden z najbardziej sprzedawanych wozkow. i nie chodzi o wyglad ani szpan, tylko to naprawde dobry wozek pod wszystkimi wzgledami. wiec kto sobie chce kupic wlasnie quinny buzz to serdecznie polecam. dobry wybor. i nie patrzcie co ludzie mowia, to wasze dzieciatko bedzie w nim spacerowalo i wam sie musio podobac. pozdrawiam wszystkich

Gość wiadomo biedaki
nalatują na Quinny...............

Gość ADA TO NIEWYPADA
WITAM WSZYSTKICH CZY NIEWIECIE KTO CHCIAŁBY SPRZEDAC WÓZEK QUINNI TRÓJKOŁOWY CHETNIE ODKUPIE POZDRAWIAM.ADA TO NIEWYPADA.

Gość moutraki
Drogie Kobiałki, też stoję przed zakupem wózka, obejrzałam już baaaaardzo wiele, podobnie jak rozpatrywałam przeróżne opcje (zwykła gondola, a później wypasiona spacerówka). Wyszło mi prawie na jedną cenę (biorąc pod uwagę wszystkie dodatki typu fotelik, torby itp) = prawie 3.000 pln. Z jednej strony czytając wszystkie wypowiedzi z całego forum QUINNY wydaje się byc najlepszy, i ja też jestem za QUINNY. czy może któraś z WAs jest z Łodzi i wie gdzie jest najlepszy wybór? Powiedzcie proszę gdzie można tez znależć ładne acz niedrogie meble - łózeczko, komoda i szafa. I nie kłóćcie się o wóźki, każdy kupuje wg WŁASNEGO gustu i możliwości. pozdrówka

Lola-ja mam quinny speedi sx-bomba jest! Buzz po zlozeniu jest mniejszy niz speedi, ale ma tez mniejsze to przednie kolo, ktore zakopuje sie w sniegu i ciezko sie go wtedy prowadzi, dlatego zdecydowalam sie na speedi sx. No ale mamy tez roznice w klimacie:) Ja mieszkam w holandii(kraju witarakow i quinny:) ) i tu sie pluchy zdarzaja.

Gość gogu
Dziewczyny, nie należę do biednych ale celowo nie wydawałam na wózek dużo. Jeżeli kogoś stać, to uważam, że może warto zainwestować np. w Quinny. Ja miałam Oriona Polaka - jest trochę ciężki, co wpływa na to jak się prowadzi. Niemniej w wrersji głębokiej ma swietne- ciepłe !nosidło-gondolę - dużą, co nie jest bez znaczenia, skoro dziecko powinno się mieścić przez pierwsze 7 miesięcy. Jest ładnie wykonany, ma fajną torbę, olbrzymi kosz na zakupy. Mój miał dwa hamulce - z tyłu i przodu. Wielkie pompowane koła pozwalały zeszłej zimy przejechać przez każdą zaspę. Jestem drobna i niska i radziłąm sobie z tym 17 kg wózkiem. W wersji spacerowej już słabiej się sprawdza chociaż dla dziecka jest b. wygodny, ma świetną regulację oparcia i budę składającą się bezszelestnie. Z perspektywy wiem, że najlepiej jest kupić zwykły głęboki wózek a potem spacerowy, bo te kombajny zawsze jakąś wadę. Chcę jeszcze dodać, że pierwszy raz spotykam się z tak brzydką dyskusją na tak prosty temat jak wózek. Obrażanie mniej zamożnych osób, osób mających inny niż ktoś gust?!!! Jakimi matkami będziecie skoro na takie chamskie zagrania sobie pozwalacie? Jak wychowacie dzieci? Na snobów, chamów nie szanujących ludzi o odmiennych poglądach? Jestem zdegustowana

Gość kasia8768
witam kobietki!! WÓZEK QUINNY widzieliśmy po raz pierwszy z mężem, w Kołobrzegu nad morzem i od razu jego wygląd przykuł nasza uwagę. faktycznie kosztuje ok 3.000,- ale w cenie jest gondola , fotelik + adaptery, folia przeciwdeszczowa, spacerówka, kosz, no i ten wygląd i te kolory... przeraża mnie tylko to kółko z przodu ale przed zakupem będzie trzeba przetestować stabilność wózka. http://www.allegro.pl/item168784833_quinny_buzz_kolekcja_2007_gondola_fotelik_spiwor.html http://www.allegro.pl/item165600425__juz_jest_quinny_buzz_zestaw_2007_gratisy.html pozdrawiam pa

Gość Malisza
Witam, ok 8 miesiecy temu czytalam wpisy na tym forum - bylam przed kupnem wózka. Wybieralam wozek 3 miesiace. Nie potrafilam sie zdecydowac. Na poczatku podobal mi sie Haux Trax Merlin- ale jak zobaczylam go w na zywo to okazal sie strasznie cięzki. Od poczatku szukalam trojkolowca. Jak pierwszy taz zobaczylm Quinny to sie zachwycilam ,ale troche mnie cena przerazila. Potem byl wózek Mutsy ale tez ta cena. Chicco od razu odpadl bo jest tak plastikowy ze szkoda pieniędzy. Ogladalm wózki Jedrocha, Deltimy, Graco. Nic mi ie nie podobalo. Ostatecznie kupilam Quinny Speedy z gondola, fotelikiem Maxi Cosi Cabrio i wszystkimi dodatkami. Jestem zachwycona - balam sie ze gondola bedzize za mala ( Corka z września) ale nie jest - jezdzi w niej do tej pory - ma 5 miesiecy - i jeszcze pojezdzi. Wozek jest zwrony i fajnie sie sklada. Kosz na zakupy mogl by byc wiekszy, ale nie mozna miec wszystkiego. Bardzo latwo zdejmuje sie gondole i zaklada fotelik. Kola duze. Wydalam 2100 - byla prmocja. Nie moga jeszcze nic powiedziec o spacerowca, ale kolezanka ma i mowi ze jest ok. AAAAAAAAa jesczze jedno - w gondolce nie ma podnoszonego oparcia - a by sie przydalo ciekawskiemu dzieciaczkowi ktory jeszcze nie siedzi zbyt dobrze. Pozdrawiam,

hej dziewczyny taka mala reklama ale calkiem w temacie jest nowy konkurs fotograficzny w ktorym mozna wygrac wozek sportowy firmy X-Lander. zeby sie zglosic wystarczy wejsc na strone konkursowa http://konkurs.kindi.pl . polecam bo warto. przekazcie dalej, jesli mozecie.

Gość zunia
Moje Drogie! Planuje dziecko i z ciekawosci ogladam rozne stronki z opiniami na temat produktow dla dzieci. Czytajac Wasze opinie na tema wozka Quinny,jestem zdruzgotana.Na forum wygadujecie sobie,ktora ma lepszy wozeczek,lub ktory jest lepszy. Nie wozek jest najwazniejszy,tylko jego zawartosc! Kazda z nas i tak kupi ten na ktory ja stac i ten ktory "powaznie" wpadnie jej w oko.Moje kolezanki,a takze znajome maja tanie wozki,ale nigdy nie nazwalam ich tandetnymi,bo sa ich wyborami.Dla odmiany brat ma Quinny i moge powiedziec,ze jest ok i nie kupil go dla szpanu,a dla wygody malej!Wiec po co ta afera?! Oczekiwalam powaznych ocen, tego wozka,a tu prawie jak na targu!!!!

Gość ka_ju_nia
osobiście jestem zachwycona tym wózkiem. Jest ładny, nowoczesny, lekki i funkcjonalny. wszedzie się mieści. Lepiej kupić jeden porządny, niż zmieniać co chwilke. A cena? racjonalna. Kupując osobno kiepskiej jakości wóżek głeboki, spacerówke, fotelik- cena niemal taka sama. Polecam!

Gość maryniaaa
Quinny jak taczka? no cóż lepiej pchać lekką, ładną, małą taczkę niż ciężką, ogromną kolumbryne (deltima,tako). Wybieram taczkę! zdecydowanie.

ja mam wózek teutonia i uważam ze to ideal mercedes jest po prostu swietny. Cena może i wysoka ale wartooo wg mnie lepszy od quinny.

Gość inesa2
Ja wybrałam QUINNY model BUZZ i jestem ZADOWOLONA!!!Jaka znowu taczka???Wprawdzie różne są gusta, ale o tym juz nie będę tutaj dyskutować (...) Te wózki maja bardzo bobra sterowność, sa lekkie i funkcjonalne.Z łatwością można zmiescic je w niewielkim aucie .Sa wygodne dla maluszka i dla rodzica.Jestem ZA .

Gość mikusia1981
witam!! mam zamiar kupic wozek myslalam wlasnie o quinny buzz tylko nie wiem czym sie rozni wersja 2006 od 2007 ? czy ktos moze doradzic?? i czy warto ten wozeczek???dzieki pozdrowionka

Co do Quinny Buzzy nie mogę Ci nic poradzić z tego co sie orientuję to różnią sie spacerówką 2006 ma większą obszerniejszą na ok wygodniejszą dla malucha 2007 spacerówka jest bardzo mała szybko smyk z niej wyrośnie . Ja posiadam Quinny Speedi SX jest rewelacyjny mam teren nie do pozazdroszczenia tzw. drogi przyszłości sprawdza się znakomicie jest wygodny dla dziecka gondola super w spacerówce jedynie brakowało mi jak mały był maleńki przekładanej rączki abym mogła odwracać małego buzią do siebie, teraz kiedy jest większy to moja twarz go w ogóle nie interesuje woli patrzeć przed siebie i jest OK to uważam za jedyny mankament tego wózka a tak to wózek rewelacja i po piaskach i lesie i asfaltach po prostu bomba i zwrotny BOMBA

a jeszcze jedno aplikatory idealnie pasują do fotelików sam. dziecięcych ale firmy MAXI Cosi -polecam ten fotelik , ja żałuje kupiłam deltima i mały mi ryczała całą drogę różnią sie wygoda wyprofilowaniem i fotelik Maxi pasuje do wózka , więcej tego błędu nie popełnię nie ma co oszczędzać 200 pl bo dziecko wygodę ma nieporównywalną .

Gość mamastifflera
Mam Quinny speedi. jestem barrrdzo zadowolona! dziwia mnie komentarze dziewczyn, ktore najezdzaja na Quinny, a nie mialy mozliwosci przetestowania go:/ sory, ale naprawde uwazam, ze kieruje wami zazdrosc... Co innego skomentowac cos po dokladnym przetestowaniu, a co innego kpic sobie bo "yglada jak taczka". Lepsza zgrabna taczka, niz wielka trumna:/

Gość magduśka laluśka
też tak uważam jak zunia!!! ludzie to forum powstało nie po to aby zazdrośnice odradzały wózki quinny tym co ich na to stać,pytamy o komfort jazdy i jego walory i negatywy a wygląd zewnętrzny jak dla kogo zależy-podoba sie lub nie !co prawda to prawda -dziecko w nim i jego wygoda jest najważniejsza a do tego wygoda dla mamy.Ja tam kupie buzza napewno bo cena mówi za siebie,że jest git tak jak któraś pisała przykład z samochodami.Poza tym kobiecie łatwo zabrac sie samej z takim wózkiem autem bo nie musi sie meczyc ze składaniem i rozkładaniem(za dotknieciem)

Gość amelka779
ja mam Quinny Buzza jak dla mnie rewelacja- lekki, zwrotny i wygodny w składaniu.

Gość Mamcia82
Ja akurat mialam mozliwosc a raczej koniecznosc testowania kilku wozkow nim trafilam na nawet niezly. Pierwszy jaki kupilam to Implast, beznadziejne ciezkie g...o, pozniej kupilam baby dreams spacerowke ktorej kola zupelnie sie wytarly i nie obracaja sie przednie, ciagle trzeba smarowac,deltim tez u mnie byl, ale jest po prostu ochydny. Na koniec przy drugiej corce wyladowal u mnie graco quattro deluxe i byloby niezle gdyby druga corka nie urodzila sie 4400, nosidlo ktorego uzywa sie jako glebokiego wozka bylo po 2 miesiacach za male a to dopiero byl styczen, poza tym zauwazylam ze wiele mam zgubilo blokady kol przednich na spacerze, mnie tez to dotyczy, poza tym wozeczek jest wygodny ale tylko w miescie na rownych chodnikach. Takze mozna sie niezle naciac. Obecnie marzymy z mezem o synku i na pewno kupimy Quinny speedy sx, mam juz upatrzonego i na pewno kupie, jak tylko zajde w ciaze oczywiscie. Pozdrawiam i zycze trafnych wyborow. Mysle ze jest za malo opinii o wozkach i dlatego trafiaja sie takie przypadki jak ja.

Gość jessyy
bebe confort 3 w 1 rewelka!!!!

ja i moja cora jezdzimy quinny speedi, cora ma 7 miesiecy i nadal jezdzi w gondoli, ale na zime gondoli nie polecam jest dosc tandetnie wykonana, nieocieplany, cienki pokrowiec, jest ciezka. Spacerowka jest bardzo duza-spokojnie na 3 lata starczy, dziecko ma duuzo miejsca jest wygodna. Bardzo dobra amortyzacja jest duzym plusem tego wozka, no i zwrotnosc tez, niestety nie nalezy do lekkich 14 kg. Kolezanka ma buzza wiec tez testowalam-tu minusem jest tomale koleczko z przodu dobre na rownych powierzchniach i znacznie gorsza amortyzacja, rowniez wada jest to siedzisko kubelkowe, dziecko caly czas zgiete, tyle ze w pionie lub poziomie, ale za to siedzisko mozna zamontowac przodem lub tylem do kierunku jazdy-to wygoda glownie dla mam, no i jest lzejszy o jakies 3 kg.podsumowujac buzz to wozek do miasta o rownych chodnikach, speedi jest bardziej praktyczny

znajomi go maja i na poczatku wszystko bylo ok ale terz nie sa zadowoleni -- ciagle cos sie psuje

Gość szelma0
Mam ogromną prośbę , kupiłam wózek Quinny Speedi na allegro , jest super , ale nie mam do niego polskiej instrukcji obsługi. Jeśli ktoś ją posiada bardzo proszę o przesłanie jej na mojego emaila. Nie mogę ropzgryźć jak się go składa.

Gość iwa33
Witam wszystkie mamy zastanawiajace sie nad kupnem wózka quinny.Ja posiadam wersję speedi sx miałam to szczęście dostać tan wózeczek.Mówimy z mężem na niego kolubrynka,tylko dlatego że uważamy go za dość ciężki do wnoszenia (mieszkamy na pierwszym piętrze).Ale ja nie zamieniłabym ga na żaden inny.Przetestowałam wszystkie trzy wersję:gondola przestronna i łatwa w montarzu, adaptery zreszta też.Gondolka dosyć głęboka więc swietnie chroniła moje bobo a folia ochrania cała gondolę.Fotelik to maxi-cosi jeden z najbezpieczniejszych na rynku mozna też dokupić folię deo niego ,ja z niej kożystałam tylko wtedy gdy mocno wiało bo w deszcz niestety dziecko mokło bo jest na srodku foli dziura do trzymania fotelika (bez sensu jak dla mnie).Ale fotelik na tej ramie wygląda czadowo.Teraz jest zima i korzystam ze spacerówki,jestem w pełni zadowolona, bardzo przestronna śpiwór plus kocyk w srodku gdy jest naprawdę chłodno a mała ma jeszcze luz ,koła switnie sie sprawdzają na sniegu tylko trzeba pilnować by były napompowane,A gdyby sie zdarzy że za mocno sie je napompuje i dętka peknie spokojnie można oponę i dętkę kupić w sklepie rowerowym ,wiem bo sprawdziłam.Mósiałam jeszcze dokupić barjerkę to koszt ok 45 zł ale widziałam że wersje nowsze juz ją posiadają w komplecie.Gondola słuzy do conajmniej 8 m-ca fotelik zresztą też,a trzeba dodać że fotelik ma wkładkę dla noworodka ale ja i tak kładłam jeszcze płaską podusię pod pupę na wszelki wielki, więc jak poród wychodzi na wczesną wiosnę polecam tylko fotelik bez gondolki.Można też dokupić orginalny śpiwór ale nie trzeba ponieważ te nie orginalne tez pasują.Jescze jedno wysuwana rączka miodzio lodzio.Ja jestem dość wysoka więć nie bolą mnie plecy.Polecam do samochodów combi albi z duzym bagaznikiem,W innych tzreba ściągać koła nie stanowi to wiekszego problemu ale jest dosyć uciązliwe.pozdrawiam.czekam na dodatkowe pytania cętnie odpowiem.