Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co myslec.........

moze ktoras tez miala ten sam problem z tabletkami.......?

Polecane posty

biore mercilon od dluzszego czasu. zaczelam nowe opakowanie, w 4 dniu (sobota) wspolzylam i pekla prezerwatywa (ale partner nie mial wtedy jeszcze wytrysku) :/ tabletki bralam na czas do tej pory no i w poniedzialek (2 dni po wspolzyciu) godzine po wzieciu kolejnej tabletki zlapala mnie biegunka. zapytalam farmaceutki o rade czy brac kolejna tabletke tak jak w przypadku gdy sie zapomni albo wymiotuje, powiedziala ze tak szybko napewno tresc zoladkowa nie zostala wydalona z organizmu. nie uspokoilo mnie to i po okolo 11 godzinach gdy juz wrocilam do zycia wzielam na wszelki wypadek tabletke. w ulotce pisze ze do 12 godz opoznienia niby skutecznosc jest zachowana . nastepnego dnia poszlam do lekarza, dowiedzialam sie tyle ze powinnam sie teraz zabezpieczac dodatkowo do konca brania opakowania+ wziac z nowego opakowania brakujaca tabletke, zeby przyjmowac przez 21 dni... ale problem jest taki ze jak biegunke mialam w pon to w srode zauwazylam ze byl we mnie kawalatek prezerwatywy. nie wiem co mam o tym myslec i prosilabym o rade. caly czas przyjmuje tabletki po tej biegunce o zwyklej porze ale spedza mi to sen z oczu........prosze o odpowiedz.............

Gość miałaś w sobie
kawałek prezerwatywy od soboty do środy????

niestety :((((( to bylo koszmarne !!

ale to byl malutki kawalek . a co z ta biegunka? czy moge czuc sie spokojna ze tabletka sie wchlonela??

Gość miałaś w sobie
tabletka się wchłania mniej więcej w ciągu 4 godzin,więc to zależy od czasu od połknięcia do wystąpienia biegunki

wzielam tabletke , po 15 min wypilam cos i zjadlam a po godzinie mnie wzielo :( lekarka nic nie mowila tylko ze mam sie zabezpieczac do konca opakowania dodatkowo. po 11 godzinach ( od zwyklej pory brania tabl. wzielam dodatkowa) . farmaceutka mowila z kolei ze w ciagu godziny nie moglabym zwrocic z biegunka tabletki ale sama nie wiem co myslec....

Gość miałaś w sobie
trochę dziwi mnie to że lekarka kazała ci się zabezpieczać do końca opakowania a nie przez następne 7 dni....sama biorę pigółki już ponad 3 lata i moim skromnym zdaniem nie musisz się obawiać że jesteś w ciąży,a dodatkowe zabezpieczenie na wszelki wypadek stosuj przez 7 dni,tak jest w każdej "instrukcji obsługi".Nawet gdybyś jednak nawet częściowo wydaliła tą pierwszą tabletkę to przecież dodałaś kolejną porcję po 11 godzinach.Uszy do góry,będzie dobrze ;)

Gość martynka1231
tez wlasnie pamietalam z ulotki ze zabezpieczac sie metoda dodatkowa powinno przez 7 dni po 'wypadku' ( cokolwiek by to nie bylo...zapomnienie, wymioty etc.) ale powiedziala mi zeby chuchac na zimne, zeby ' nie bylo katastrofy, lepiej do konca opakowania' . nie wiem czy nie pojsc jutro do lekarza znowu ( pewnie mnie opiorkuje ze juz bylam z tym problemem :( i ze zajmuje kolejke :(( ). nie wiem co mam myslec o tym naprawde...odkad biore tabletki (4lata ponad pierwszy raz mi sie taka syt zdarzyla z biegunka a tymbardziej z tym ze wzielam 2 tabl jednego dnia :( nie wiem czy moge byc spokojna, czy moge sie kochac bez stresu, czy w Sylwestra moge pic alkohol itd no bo jesli jestem w ciazy...

Gość IZ
wg mnie nie jesteś w ciąży,jeśli bierzesz tabletki tak długo to wiesz że wtedy nie masz dni płodnych bo one zatrzymują owulację,pominięcie tabletki może spowodować wystąpienie owulacji i dlatego należy przez kolejne 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenie.Nic się nie martw,nie jesteś w ciąży! :D Baw się dobrze na Sylwestra PS.to ciągle ja-miałaś w sobie 🌻

Gość martynka1231
miejmy nadzieje ze wszystko dobrze ...7go stycznia sie okaze dopiero bo mam dostac 'okres'. pozdawiam , dzieki za odp

Gość IZ
Trzymam kciuki,że wszystko będzie dobrze!:) Baw się dobrze i nie stresuj

Gość do iz
ale pewna nieścisłośc w ty co piszesz zo z tego \ze w tamtym momencie nie miała owulacji-jeżali miała ją np 3 dni potem to plemniki mogły zaczekac nie?żyją 5dni czasem 7

Gość małami...23
hmm ja mam tylko takie małe pytanko , czemu po mimo brania pigułek anty twój chłopak uzywa prezerwatyw?