Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna bez grosza

jak to z tymi fluidami-bez kremu czy na kremy?

Polecane posty

juz sama nie wiem, uzywam kilu - z sorai, mam tez z avonu. Zawsze przed fluidem nakladam krem - glowenie nawilzajacy-nawet w zimie, a na to fluid-z sorai na chlody, snieg i takie tam niedzwiedzie polarne;). po kilku godzinach wokol ust i na policzkach czuje naciagnieta skore. I wklepuje w to krem jakis. Tak jest w ziemie, bo w lecie zadko kiedy uzywam fluidu , potem swiece sie jak swinka z klasa-Babe. Irytuja mnie cienie pomaranczowe np. na szalikach jasnych. Odklepuje sobie z twarzy ten cemencik fluidowy. Albo moj maz - chwila moment i sciera z twarzy maske. ciezka dola z fliudem na twarzy pozdrawiam:)

Gość Ania z Zielonego Wzgorza
Nie używam nic. Tylko krem półtłusty na mróz i nawilżający w lecie. A to, że się swiece nie przeszkadza mi wcale

Gość na kremy
słyszałam też,że można( żeby fluid był jaśniejszy albo trochę mniej kryjący)mieszać pół na pół fluid z kremem i dopiero na twarz

Gość ja tak właśnie robię
mieszam fluid z kremem

Gość nie mam nicka
Z tego raczej wynika,że zle dobierasz fluid.W złym kolorze i nieodpowiedni do cery.Kupuj fluid nawilżający,do cery suchej jeśli masz taką bo można mieć takie problemy przy innych typach cery też.Pod makijaż dobrze jest używać kremu jednak aby był odpowiednio dobrany do cery i wsiąkł.Może też złego kremu używasz? Podkład powinien być w kolorze cery ,najlepiej sprawdzisz to przy dziennym świetle.Już lepiej jest kupić o ton jaśniejszy niż ciemniejszy bo dodaje lat.Nie może też być zbyt jasny bo będziesz miała maskę na twarzy. I kremu nie wklepuj jeśli już masz podkład.Za dużo i kolor się zmienia. Szalik się brudzi bo masz za dużo podkładu i jesteś spocona.Skóra nie oddycha swobodnie,zresztą to naturalny proces.Moze warto skorzystać wtedy z pudru lub chusteczką osuszyć cerę.Na noc używaj też kremu nawilżającego,może zrób sobie u kosmetyczki zabiegi nawilżające na twarz oraz miej odpowiednio nawilżone powietrze w domu.Ważne jest też jakiego żelu do mycia twarzy używaż,aby nie przesuszał cery.Jeśli masz suchą warto byłoby używać kremów do mycia twarzy. Poza tym podkłady soraya ,avonu moim zdaniem są kiepskie,jednak droższe podkłady są lepsze.W ciągu dnia niestety makijaż trzeba poprawiać.

dzięki wszystkim za rady:) Jutro ide kupic cos drozszego na twarz, tylko czy fluidy nawilzajace na zime nie szkodza na cere? zwlaszcza jak pod nimi jest krem nawilzajacy? pozdrawiam Sylwestrowo