Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobita

jak ugotowac zupe bez marchwi z indykiem dla 9 miesiecznego brzdaca

Polecane posty

Gość Kobita

kochane mamy znacie jakies przepisy na zupki dla malucha? kupowałam dotychczas gerbera i moja cora uwielbia go ale zółta buzie ma i lekarz zabronił podawac marchew nie wiem co robic peere z indykiem zwróciła pomocy!!!

zupka z zielonego gorszku: zielony groszek, mięsko (może być pierś z indyka), ziemniak, masło. Ugotuj, zmiksuj i gotowe. Tak samo możesz przygotować zupę z brokułów. Lub buraczkowa: buraczek, ziemniak, jabłko, mięsko i masło lub oliwa z oliwek. A czemu ta zupa ma być koniecznie bez marchewki?

Gość Kobita
Je jedna dziennie gerbera a dermatolog mowi ze jest za żółty wiec marchwii za duzo. Obawiam sie ze groszku nie zje ale spróbujemy buraczkową.

wydaje mi się, że to nie o marchew chodzi. Mój syn (12 miesięcy) jest tylko na gotowych zupkach. Do niedawna jadł dwa słoiczki dziennie i nie jest żółty. Muszę zaznaczyć, że on nie pije soków marchwiowych bo ni lubi.

Gość to fakt ale
Zwróć uwagę czy dziecko ma dłonie od wew. strony też żółte i stopy jeśli nie to bez przesady każde dziecko które je zupki i pije soczki z marchwi ma buzię lekko żółtą. Ale jeśli dłonie i stopy robią się żółte to faktycznie już za dużo karotenu jest w organizmie dziecka i trzeba odstawić. Ja synkowi który też miał żółtą buzię odstawiłam nie marchew z zupki tylko soki z marchwią. Możesz ugotować normalny rosołek czy też zupkę warzywną z mięskiem i do środka nie miksować marchewki zupki możesz zagęszczać kleikiem kukurydzianym lub ryżowym.

okazało sie ze mam do czynienia z alergia na marchew i jabłko :/ jakie zupy mozna jeszcze gotowac?

Gość krupnik24