Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monaaaa

Ja, on i jego była. Jakie jest wasze zdanie?

Polecane posty

Witam Chciałabym poznać waszą opinię na sytuację która mnie strasznie męczy. Jestem ze swoim chlopakiem juz 3,5 roku, dobrze jest nam razem w tym związku. Moj chłopak na Święta co roku otzrymywał kartkę zzyczeniami od swojej byłej dziewczyny z którą wiele go łączyło i byli razem ok 3 lat.W tym roku też napisała życzenia (nie wiem po co). On mi oczywiście powiedział o tej kartce ... znam nawet treść tych życzeń i on ma ogromny dylemat czy odpisać jej, żeby wiecej nie pisała (tak on twierdzi), ale zastanwia się czy odpisac jej grzecznie czy tak aby poszło jej w pięty. Dla mnie sam fakt że on zastanawia się nad odpisaniem jej jest juz powodem do zastanowienia czy oby na pewno ten list zawierałby taka treść. Wysłanie karkti z jej strony jest wg mnie uświadomieniem mu że jest nim zainteresowana...i boję się że jeśli on jej odpisze to może się zejdą znów, że mnie zostawi..mam takie dziwne przeczucia i bardzo mi z tym źle. Wiem że był szczery bo powiedział mi o tych zyczeniach ale z drugiej strony bardzo mnei to niepokoi..on mocno sie zastanawia nad odpisaniem. Wg mnie nie powiniene sie zatsanawiac bo przecież to juz przeszłośc..a sam fakt że się zastanawia ja odbieram to jako zainteresowanie ja bez względu na treść listu.Oczywiscie mowiłam mu że zrobi jak uważa ale nie chce aby pisał list...powiedziałam mu ze taka kartke pownien od razu zlikwidować a nie rozmyślać co zrobić. On zaś twierdzi że mimo że juz z nia nie jest to zawsze pozostaje sentyment do osoby z przeszłości z faktu że się z nia było. Ja naprawdę nie wiem co o tym myśleć, dlatego chciałabym poznać wasze zdanie. Pozdrawiam

Gość on ma rację
skoro z nią był, zawsze będzie w jego pamięci. a odpisać powinien także dlatego.

ale ona zakończyła związek w bardzo nieelegancki sposób i miał do niej uraz bardzo duży uraz i nadal tak twierdzi wiec po co chce odpsiać? powinna mu być obojętna.

Gość to musi byc prowokacja
No lol dziewczyno to tylko kartka.. najwidoczneij jego byla jest kulturalna osobka i do tego tradcjonalistka :D nie wysyla smsa a kartke :) Strasznei zaborcza jestes.. wyluzuj troszke..a tak w ogole to po co mowic jej by juz nei pisala.. jezeli to dla Was taki problem to poprostu niech nic nei odpisuje.. w koncu dziewczyna tez przestanie.. Strasznie go ograniczasz uwazaj zeby kiedys nie zapragnal odrobinki wolnosci..

Gość mi mój były na smsa z
życzeniami świątecznymi, które wysłałam mu po prostu z wyrzutów sumienia po tym jak go zostawiłam (byłam już wtedy z moim obecnym chłopakiem) nie odpisał...i szczerze powiedziawszy nie dziwię mu się. Właściwie myślę, że to było z mojej strony głupie a on miał prawo mnie olać. Ale gdyby wtedy odpisał mi jakoś uprzejmie i obojętnie też nic by się nie stało...tylko że faktycznie byłoby to jakąś furtką do ewentualnego późniejszego kontaktu.

Gość powinien odpisać
w końcu to jego była, kiedyś dużo dla niego znaczyła. ja nie chciałabym żeby mój były tak próbował wykasować mnie z mojego życia aby nawet mu życzeń na święta nie wysłąć, piszemy do siebie regularnie i dzwonimy, w końcu to jest ważna osoba w naszym życiu, nawet jako element przeszłości.

Tylko jest jedno ale pewne rany najpier muszą się zagoić bo w innym przypadku można je w ten sposób tylko rozdrapać.

Zgadzam sie z Przedmówca..z tym że podobno najwzyższym testem jest ponowne \"Spotkanie\"tej osoby oczywsicie jesli chce sie kontynuowac znajmośc ale Tylko znajomośc... Ja bym odpisał...w końcu znajomości zostaja na całe życei a skoro był z nia 3 lata to na pewno zostałomu cos w pamieci...

Ja też byłem z kimś 3 lata i to drugiej osobie bardziej zależało na tym aby nie zrywać znajomości. A teraz gdy proponuje spotkanie to twierdzi że boi się mojej reakcji na to jak się zobaczymy. I od prawie 3miesięcy odmawia i ma pretensje oto że mam doniej wyżuty że niechce się zemną spotkć po tym jak sam chciała utrzymać znajomość. Dodam ze rozstaliśmy się na początku sierpnia. Eh te kobiety czasami trudno je zrozumieć:)

Gość podpowiedzcie cos
ja tez tak mialam, po rozstaniu, mimo ze on zerwal to przysylal mi kartki na swieta, urodziny, utrzymywalismy kontakt, ale w te swieta zapomnial o mnie, nic nie przyslal:( wywalil mnie z kontaktow na gg i jest mi cholernie przykro

Gość aneczqa
nie wszyscy jak sie rozstają tracą kontakt, byli ze soba długo i zostały im tylko wspomnienia, fakt że Ci powiedział o wszystkim znaczy że Ci ufa i jest wobec Ciebie szczery:0 ps. chyba że nosi jej zdjęcie w portfelu nadal to niedobrze;)

Gość janinka.
my byliśmy ze sobą 7 lat. mój ex zawsze pamięta o wszystkich świętach, ba, nawet o moich urodzinach i imieninach. przyjaźnimy się nadal i spotykamy od czasu do czasu, jesteśmy serdecznymi przyjaciółmi. znakomicie się rozumiemy i pomagamy sobie wzajemnie. nie widzę niczego złego w wysłaniu do byłej dziewczyny życzeń. wręcz przeciwnie, sądzę, że jest to mile widziane. świadczy o tym, że szanował ją, i mimo upływu lat będzie szanował, bo była jego cząstką przez ileś tam lat kiedy byli razem. moj ex ma dotąd nasze wspólne zdjęcia. :D do autorki: dziewczyno zabije cię zazdrość :)

do aneczqa Z tego co wiem to nie nosi jej zdjcia w portfelu:) chyba że o czymś nie wiem. On uzunął wszystkie wspomnienia bo to ona go skrzywdziła, potraktowała go w bardzo nieładny sposób.

Gość aneczqa
jak nie nosi jej zdjęcia to nie masz sie czym martwić;) ja u swojego znalazlam i sie bardzo wkurzyłam;/;/ pozdrawiam:)

do janinka Oni całkowicie zerwali kontakt...przez cały rok ona milczy az nagle w swieta przypomina sobie o nim. Jestem zazdrosna..w koncu kto by nie był ? Ja naprawde cały czas sie zastanawiam nad tym co tak naprawde moj chlopak czuje do tej dziewczny mimo ze zapewnia iż nie jest nia zainteresowany. Skoro nie jest nia zainteresowany to po co w takim razie rozmysla nad odpisaniem?

Gość aneczqa
zazdrość jest normalna, tylko żeby nie zniszczyła zwiąku... czuje do niej sentyment i nic więcej, skoro Ci powiedział o tym:) nie martw się;)

Gość aneczqa
lezelismy sobie prze=d tv wyjelam mu z kieszeni portfel ( zawsze ma taki wypchany) i z ciekawości przejrzałam zawartość, nawrzeszczałam na niego a mi mówił że zapomniał o nim (ps. jestem z nim od 4 miesięcy a on wcześniej 3 lata był sam)

Ktoś może z was napisze...że w miłości powinno być zaufanie, że skoro mi powiedział o tym to dowód na to że jest szczery i nie ma nic do ukrycia i chce mieć czyste sumienie...zgadza sie..ale tak naprawde nigdy nie można ufać w 100% dlatego też boję się ich kontaktu nawet listwonego...a noż sie tak zdarzy że ten list od neigo przyczyni sie do tego że może znów się zejdą? jestem kobietą a kobiety zawsze analizują to co może się wydarzyć. Jestem przekonana że jakby jej odpisał ( tak jak on chce) żeby wiecej nie pisała do neigo życzeń ona by mimo wszystko odpisała ponownie a dalej mogłoby być różnie. Uważam że jak się z kimś urywa kontakt a obecnie jest się w związku z inną osobą to nie powinno się zastanawiac czy odpisać czy nie. Ta osoba nie powinna istnieć w jego myślach. Koniec zniknęła i skoro sie nie chce z nia utrzymywać kontaktu to milczenie jest najlepszym dowodem na to że ta osoba nic nie znaczy dla niego. Sorki że tak haotycznie:)

Gość aneczqa
ja tez utrzymuje kontakt z moim bylym, gadamy na gg, czasem sms- moj tomek sie wscieka, ale z moim ex jak sie rozstalam to obiecalismy sobieze bedziemy utrzymac kontakt, kolezenski, bo troche razem bylismy i sentyment zostal ale nic wiecej;) zaufaj mu;) pozdrawiam

napiszcie kartkę Noworoczną, miłe życzenia i podpiszcie się OBOJE !!! On i TY. jeśli nie jest głupia to przestanie pisać...

do aneczqa Ja Ci proponuję abys teraz dała mu swoje zdjęcie i niech nosi w portfelu nadal ale Ciebie:) Może faktycznie zapomniał a z racji tego że długo był sam i że wy jesteście krotko razem to nie ma co sie dziwic...wiec pora to zmienić. Teraz ma Ciebie i wg mnie powinnien teraz nosić Twoje zdjęcie:)

Do Alta Wiesz że to jest dobry pomysł. Muszę mu to zaproponować...i na pewno zdradze co on na to powiedział:)

Gość aneczqa
tamto podobno podarł.. nie mam malej fotki by mu dać do portfela:( ale na gwaizdke dalam mu duza antyramke z moimi zdjeciami:)

Gość Karin75
Altaa Super pomysl!!! Dooobre!!! Bije brawo!! :)) klap klap klap!!! Monaaa Zaproponuj to swojemu chlopakowi i zobaczysz co Ci powie :) Dziwne jakies ma zawahania ten Twoj gosc, albo chce z nia utrzymywac jakis kontakt albo nie, niech sie zdecyduje! Chyba nie jest dzieckiem, co to nie wie, czy chce lizaka czy balonik ;)

myśle, że to dobry pomysł \"zeby poszło jej w pięty\" a wy wyjdziecie z tego z twarzą, bez dosadnego pisania \"daj nam spokój\". Taka kartka z pewnością ją zniechęci ... i daj znać!! :)

Gość Karin75
aneczqa Wytnij sie z jakiegos wiekszego zdjecia i juz :)

Gość aneczqa
do==> karin75 dzięki za pomysł:) znajde jakąś fajna fotke:) pozdroofeczqa

hmmmm... albo coś takiego \"oby w Nowym Roku Twoje uczucia były tak silne i trwałe jak nasze\" ;)

Gość Karin75
heheh, Alta, ale masz pomysly!!! Ciekawe co mony chlopak na to??