Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malyczarnya

co na wagry?

Polecane posty

Gość malyczarnya

czy platki clerasil'a sa skuteczne? a jak nie to co?

Gość każdemu co innego
To temat rzeka.Poszukaj przez wyszukiwarkę i zobaczysz,że co osoba to inny pomysł.Ja plastrów nie polecam,uważam,że to nie działa.Tylko wydasz niepotrzebnie pieniądze. To zależy,niektórym pomaga oczyszczenie skóry przez kosmetyczkę.U innych,tak jak u mnie problem jest skomplikowany. Obecnie chodzę na kwasy do dermatologa,różne kwasy.Wcześniej glikolowy teraz jakiś na p...Nie pamiętam.Spłycają naskórek,oczyszczają i zwężają pory,dodają cerze blasku,likwidują też przesuszony naskórek. Kwasy są rózne i róznie można jes stosować.U dermatologa,kosmetyczki-tylko tu radzę uważać aby była to osoba kompetentna.Zazwyczaj też kosmetyczko mają jeden rodzaj kwasów,nie chodzi mi o procenty.Kwasy 20.20,40,50,70 procentowe są. Są też kremy z kwasami,które mona stosować samemu ale powinny być zapisane przez dermatologa.Samej nie rób tego. Najlepiej używać kwasów zimą,wiosna,jesienią bo od słońca mogą się zrobić przebarwienia.Kiedy jest póżniejsza wiosna mozna robić delikatne kwasy np:migdałowe.Trzeba też używac kremu z filtrem.O wszystkim powinna poinformować cię osoba wykonująca aby nie zrobić ci krzywdy.Nie polecam jednak kwasów robionych póżną wiosną,czy wczesną jesienią jak jest dużo słońca,ciepło.A już w ogóle latem. Trzeba też używać odpowiednich kremów,które będą zbierały nadmiar sebum. Polecam wizytę u dermatologa.Wszystko zależy też od tego jaką masz cerę w ogóle,czy masz krosty,naczynka popękane itd.

Gość każdemu co innego
Miało być kwasy 20,30,40,50,70%.Nie każdy może mieć kwasy i nie każdy potrzebuje.Uważam,że dermatolog powinien podjąć taką decyzję.

Gość nfkjg
a może jakiś pelling ? maseczki ? o kwasach nie mam pojęcia co to jest ile kosztuje ???????/

Gość każdemu co innego
nfkjg ceny kwasów są bardzo różne,nie jest to jednak tania sprawa. Oczywiście pilingi,maseczki też dobrze robić.Niektórym pomagają.