Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk-

popekane naczynka

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk-

witam wszystkich!Mój problem polega na tym ze mam dopiero 14 lat i strasznie pekają mi naczynka co baedzo mi przeszkadza!!!!!!Wszyscy smieja sie ze mnie ze mam czerwone plamy na twarzy!!!!!!!Staram sie je zatuszowywac ale jestem w młodym wieku i nie chciałabym tak bardzo nakładac na siebie tapety!!!!!!!!Prosze wszystkich o pomoc doradzcie mi jak moge pozbyc sie z twarzy popekanych naczynek jak moge ja zatuszowac tak aby zbytnio nie były widoczne i czym mam chronic skóre przed pęknieciami!!!!!!!za wszystkie rady z góry serdecznie dziekuje i prosze o pomoc

Gość hghghghghg
hej, w sumie tez mam ten problem, na twarzy mam malo popekanych, niewidocznych, ale za to na nogach mam ich duzo, sa drobne, ale jednak widoczne, tez mnie zawsze wkurzaly i wkurzaja no i zapewne beda wkurzac;] stosowalam rozne kremy, itd. z... 0 skutkiem:/ moze w tym tez bylo troche mojej winy, bo nie bylam systematyczna ani za dlugo tego nie stosowalam, ale tak czy siak prawda jest taka, ze takie balsami, kremy... nie spowoduja, ze naczynka znikna:/ te krey tylko chronia i wzmacniaja naczynka, wiec wrato je stosowac aby w takich celach, ja w sumie nie stosuje zadnych kremow na to, jedynie lykam wit. C, rutinoscorbin i jesczze jakies tabletki na zyly, to tez ma wzmacniac naczynia, a jak radze sobie z popekanymi naczynkami?? coz... laser, zabieg kosztowny, ale za to efekty sa i naprawde jestem zadowolona, robie to stopniowo, bo to troche boli, ale da sie zniesc, to tylko taka chwilka kiedy swiatlo przenika do tej zylki, takze mozna to zniesc a efekty jakie sa super, zylki pomalu ulegaja wchlonieciu:) niestety innych sposobow na pozbycie sie ich nie znam i raczej bez specjalnych zabiegow sie ich nie pozbedziesz, jedynie je mozesz wzmacniac i chronic tymi wszystkimi preparatami... zycze wytrwalosci i powodzenia:)

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk-
dzieki bardzo hghghghghghghg mam jeszcze do ciebie takie jedno pytanie ile takie zabiegi kosztuja czy mocno są bolesne i wystarszy raz aby sie ich pozbyć czy kilka razy nalezy wykonywac te zabiegi na popekane naczynka??????????czekam z niecierpliwosćia na twoją odpowiedz

Gość rumiankowa
kkk-> swietnie Cie rozumiem!!! ja mam 15 lat..i tez mam dosc malowania,ale ostatnio moj stan cery sie znacznie polepszyl a to przez wg mnie swietny kremik diroseal :) ale jest drogi 60,jutro dziewczyna z kafeterii przesle mi krem auriderm xo (podobno tez swietnie uszczelnia naczynka) noi zobaczymy :):) mnie tez irytuja wypieki....................................

Gość hghghghghg
hej:) no to juz odpisuje:) ile kosztuja?? ciezko mi odpowiedziec, zalezy gdzie robisz, ja tam gdzie chodze place... tez mi ciekzo odpowiedziec hehe do tanich nie naleza:/ j a glownie tam robie przebrawienia po tradziku ktore mam na twarzy i naprawde jestem zadowolona przy okazji naczynka ktoe mam na twarzy ale sa one malo widoczne i nieliczne ale znikaja... i ten zabieg na twarzy nie jest taki bolesny, jakby cIE PRAD KOPNAL CZY COS TAKIEGO, zreszta zalezy od cery, kazdy reaguje inaczej... do kazdego jest dostosowywane inne swiatlo, ja sie na tym nie zna, dla jednych zeby glebiej przenikalo dla innych plycej, wszystko zalezy od naczynek jakie sa... a naczynka glownie robilam sobie na nogach, zrobilam ich malo a zaplacilam ok 100 zl, serio ciekzo mi powiedziec, ale warto sobie rozlozyc to na raty i w ten sposob zrobic, pisalam o bolu... hm na nogach odczuwalam wiekszy bol, na twarzy wlasnie nie, tylko kopniecie pradem, musze sie teraz psychicznie nastawic bo mam duze naczynko na wenwentrzeej stornie uda, takie sklep naczynek ciemniejszych i wiem, ze na wenw. stronie uda duzo bardziej boli ale dla takich efektow mozna wycierpiec:] wiem takze od pani doktor tam, ze (wbre moim przekonaniom) lepiej znikaja naczynka wieksze, ciemniejsze niz takie drobniutkie... ale takie drobne roz=wniez znikaja widze po sobie nawet po 1 zabiegu jak u mnie, takze jak widzisz wszystko zalezy od skory, wrazliwosci od rodzaju naczynek, ale jesli chodzi o mnie to polecam, nie wiem ile masz tych naczynek i tylko na twarzy tak? pewnie nie jest ich za duzo, jak mozesz to troche mi opisz je moze porownam do tych moich co mam na nogach i troche moze okresle ile bys zaplacila na moje oko... bo ja na nogach mam cos takiego jak inni maja na twrazy... ale na pewno troche wieksze ale ocenie rozleglosc, ehh namieszalam:P w kazdym razie postaraj sie je troche opisac jak duzo gdzie jak rozlegle czy bardzo widoczne itd;)

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk-
szczerze hghghghg to popękniete 1 naczynko mam na nosie i lewym policzku jakis 1 cm pod oka!!!!Strasznie jest to widoczne bo sa dosyc duże takto nigdzie więcej nie mam nie sorki jeszcze na brodzie ale tam jest małe peknięcie mozna powiedziec ze taka kropka mała!!!!!Chce zrobić sobie zabieg i pozbyc sie tych pasożytów jednak troche sie boje czy za drogo mnie to nie wyniesie i czy bedzie mocno bolało ale wszystko moge scierpieć byle by miec piekną twarz bez peknietych naczyń tak jak przed kilku lat!!!!! Wiec prosze daj mi jakie swskażówki i odpisz jak najpredzej

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk-
odezwij sie prosze hghghghg bardzo potrzebne są mi twoje rady prosze czekam z niecierpliwoscią

na takie naczynka dobra jest też oprócz dość drogiego laseru koagulacja - u mnie w mieści ten zabieg akurat miałam za darmo

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk-
anastazja25 mogłabysmi powiedziec cos o tym zabiegu wiecej na czym polega czy jest polesny itp.wszystko co o nim wiesz prosze cie przekaż mi!to bardzo wazne no i kiedy robiłas ten zabieg????????lato jesien wiosna czy zima czy jest skuteczny odpisz prosze czekam z niecierpliwoscia

hej może tu ktoś pomoże - mam wieczny problem z widocznymi śladami , plamami na policzkach coś w rodzaju rumieńców i czy są to popękane naczynka czy powinnam stosować kosmetyki do tego typu cery ???????????? plisss

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk-
prosze anastazja25 pomóz mi powiedz co to za inna kuracja czy jest bolesna na czym polega i czy pomaga

Gość hghghghghg
czesc:) wiesz co szczerze?? jak przeczytalam Twoj opis ze masz naczynko tam i naczynko tam to... az w szoku jestem, myslalam, ze masz tego duzo, ja mialam cala siec popekanych naczynek srednica hm z 5 cm pelno popekanych jak pajeczynka i za to 00 zl to za te Twoje 2 naczynka i kropeczke:) zaplacisz malutko, za 1 zabiegiem pewnie Ci znikna a gdyby nawet nie to beda prawie niewidoczne, ale zakladam, ze znikna, zawsze mozesz isc na konsultacje i to ustalic i o wszystko sie wypytac:) w sumie tez jestem ciekawa co to ta koagulacja, nazwa juz gdzies kiedys mi sie obila o uszy:) ale szczerze pozostane przy swoim laserze, bo jestem zadowolona, kazdy wybiera co mu odpowiada, takze zycze Ci abys wybrala najlepszy dla siebie zabieg:) gratka23, najlepiej idz do dermatologa i powie Ci co to jest a dalej ustali sie jak to leczyc, rumience sa czesto spowodowane wlasnie tymi naczynami, ale nie zaszkodzi wybrac sie do dermatologa:)

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk-
tylko chodzi o to hghghghg ze te moje naczynka są strasznie widoczne może jest ich mało ale sa duze i mocno zaczerwienione!!!!!!!Mam jeszcze takie jedno pytanie bo słyszałam juz od wielu osób ze po zabiegu laserowym na naczynka pozostaja strupki!!!!!Czy to prawda powiedz mi po ty wiesz naprawde bo miałas juz taki zabieg!!!!!!!!!!!!!Dziekuje ci za wszystkie rady i odpowiedz mi jak najszybciej na to pytanko czekam

Gość hghghghghg
hm ja juz pisalam wczesniej, ze lekarka mi powiedziala, ze lepiej zanikaja zyly, ktore sa bardziej widoczne i wieksze niz te malutkie, drobniutkie co ja mam, a moje i tak znikaja... strupki?? hm wszystko zalezy od cery, na mojej akurat nie mam strupkow, zaczerwienienia po zabiegu, znikaja w ciagu 1 dnia i w tym samym dniu co zabieg oraz 1 dzien po mam takie male opuchniecia, jakby to opisac hmm jakbym z bicza dostala:) ale to nie ma zadnej barwy i nie jest za duzo tylko od tej lini co jest czubek nosa wkierunku oczu, ta strefa tylko a zauwazy sie to gdy sie przypatrzysz na to albo pod swiatlo... takze to jest nic, a wiem, ze niektorzy maja jakies siniaki czy strupki, ale to wszystko zalezy od cery, trudno powiedziec, kazda skora inaczej reaguje, ale najlepsze jest to, ze zaraz po zabiegu mozesz zrobic sobie makijaz, wiec nie ma problemu:) a Ty masz tlyko w 2 miejscach te zylki takze to nie malutko:) ja w sumie opisywalam moja twarz, a na twarzy mam glownie przebarwienia, aczynek malo, a te na nogach naczynka hmm tak samo reaguja jak na twarzy, mysle, ze Tobie starczy 1 zabiego, maksymalnie 2, ale wszystko najlepiej bys sie dowiedziala na miejscu od fachowych lekarzy:)

Gość rumiankowa
a dziewczyny stosowala ktoras auriderm xo bo jutro mi przyjdzie paczka z tym kremem podobno swietny,zmiejsza/likwiduje zaczerwienienia uszczelnia naczynka :)::):):)

Gość lineczka
To krem z Bielendy linia kasztanowa. Jest cudny! Ma zielony kolor, dzieki czemu naprawde, ale to naprawde tuszuje zaczerwienienia i popekane naczynka! (zadnemu wczesniej sie to nie udało m.in. Iwostin tez zielony, ale sobie nie poradzil) Krem takze pieknie nawilza i matuje. A cena.... śmieszna..... ok. 8 zł!!

Gość kafelka
A jeśli ktoś ma naczynka, które widać tylko czasami (w postaci takich malutkich, krótkich kreseczek)? Da się zlikwidować coś takiego?

Gość a.aga
rutinoscorbin jedzcie!!

Gość do rumiankowa
i jak tam auriderm xo ??? nie chce byc wsibska ale na jakiej zasadzie załatwiłas sobie ten krem? ja go stosuje - ok 2 miesiace - czesto o nim pisałam na topicach dotyczaceych problemu naczynek - chciałabym wiedziec jakie odniosłas wrazenie po jego stosowaniu - powiem szczerze, ze ... no róznicne zauwazyłam, poza tym zaczerwienienie sie zmniejszyło, czesciej tez mam tzw wypieki,ale i tak nie pomogł na to na czym najbardziej mi zalezało - zeby pozbyc sie tych nasilonych zaczerwienien i wypieków w momencie kiedy np jest mi goraco,wypiej piwo itp (na pewno wiecie o czym mowie)...zastanawiam sie nad kupnem kremu http://generaltopics.pl/sklep/index.php?module=shop&cmd=product&id=21 gdzies ktos sie wypowiadał,ze ten krem własnie szybko łagodzi takie wypieki...w sumie pomyslałam dlaczego nie spróbowac....tanszy niz aurider (co prawda mniej ale moze warto) a props moze ktos juz próbowal ten krem?

Gość rumiankowa
Wiec kremik odkupilam od dziewczyny,ktora uzyala go kilka razy po operacji plastycznej,za polowe ceny.Stosowalam 2 razy dziennie przez ok 2 tyg i jakos mi nie odpowiadal ...odstawilam a teraz lezy na polce bezuzyteczny..Przestalam tez stosowala diroseal(od tygodnia) mimo ze od pazdziernika systematycznie go uzywalam i widzialam efekty,moja cera nie byla tak wrazliwa. Ale przestalam go stosowac nie dlatego ze mnie uczulil czy cos w tym stylu,ostatnio przypomnialo mi sie o kremie nivea soft(kiedys go staosowalam i byl swietny) i teraz buzke smsruje na nos i na dzien pod podklad i jest switnie,zwlaszcza gdy jestem na dworzu,nawet po smarowaniu diroaselem mailam zaczerwnienionatwraz a teraz jest ok. Jak wstawalam rano tez mialam podrazniona buzie,teraz jest super,mysle ze moze sobie podraznilam skore tymi wszytkimi kremami,bielende tez wyprobowalam(mleczko,maseczka krem na dzien i noc) i musze przyzwac ze na tak danie kosmetyki do cery naczynkowej da dobre:) Iwostin tez przerabialam - zero efektow,zielony kolor nie zakryl zaczeriwnienien,co ja jeszcze stsosowalam..(?)..hmmm acha kremik firmy face AA i nie zly :) mam go jeszcze czasem stosuje.Krem z Flosleku tez byl dobry :) ogolnie go lubilam,jeszcze mam maseczke z tej firmy,ale tez nie jest zbyt rewelacyjna.Moge polecic peeling enzymatyczny dr.ireny eris do cery naczynkowej ok 18 zl. Slyszlam ze do naszych cer dobre sa maseczi z glinki czerwonej,kros robil sobie? bo zielona jest bardziej na tradzik,ale tez zamierzam kupic.Czasem (teraz staram sie regolnarnie co tydz) robic maseczke: siemie lniane zalewam wrzatkiem,(latem swierza mieta,pokrzywa,rumianek) teraz z torebkek.ale dla mnie jest ok.Siemioe i mieta - wzmocnienie scian naczynkowych,rumianek - na podraznienia,i pokrzywa -oczyszczajaca. Jsli macie jakies pytanie to piszcie,ja napewno odpowiem.szczerze to ostatnio zauwazylam poprawe cery,nie mam wypiekow (zazwyczaj mialam wieczorem,czasem bez powodu) moze to moj kochany nivea soft,Dla mnie jest rewelacyjny dobrze ochrania,nawilza,skora jest miekka :):) polecam pozdrwiam :)

Gość do rumiankowa
czerwona glinka?? powiem szczerze ze własnie nie dalej jak pare dni temu myslałam o jej zakupie,nawet juz zorientowałam sie jak i co ... tylko narazie kasy bral;/ .. w ogole moze ktos stosował?? jakie efekty?? chetnie sie dowiem...

Gość słyszałam że
bioderma sensibo ar jest niezła... ale za krem płaci się 50 zł :(

Wiem, że wiele Pań decyduje się na zabiegi laserowe, by usunąć zmiany naczyniowe na skórze. Jednym z najnowocześniejszej generacji urządzeń jest Alma Harmony XL PRO (wykorzystuje go m.in. warszawska klinika dr Krajewskiego: http://estivance.pl/zabiegi/alma-harmony-xl-pro/ ). Zabieg z wykorzystaniem urządzenia praktycznie bezbolesny, bezinwazyjny i bezpieczny przy wszystkich fototypach skóry. Procedura zabiegowa, w zależności od obszaru poddanego liftingowi, może trwać od 15 do 30 minut.

Cześć, dziewczyny! :) Możecie napisać coś więcej o tym zabiegu Harmony XL? Nie pierwszy raz się z tym zabiegiem spotykam, dziewczyny go chwalą na forach, nie wiem, czy się na niego nie zdecydować. :)

Gość gość
Zabieg harmony xl miałam robiony 8 mies temu i nie wrocily mi naczynka. A robilam W salonie kosmetycznym w Gdańsku na Aniołkach (Clinica Cosmetologica). Nie ma co sie przejmowacf opinia innych!! Jak ktos sie z nas smieje to o nim swiadczy. Może uda ci się zaoszczedzic (np. jest taki laser quadrostar pro yellow sie nazywa i on juz 60 zl kosztuje za jeden wiec nie jest to takie drogie strasznie) albo isc na darmowe konsultacje do kosmetologa ktory ci wyjasni co i jak powinnas zrobic. Wg mnie spoko opcja.