Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała porzeczka

Fizyczne objawy PMS- napięcia przedmiesiączkowego

Polecane posty

Gość biała porzeczka

Jakie macie objawy fizyczne PMS? Bo ja mam już od drugiego dnia po owulacji bolesność piersi i pobolewanie w dole brzucha- skurcze macicy. Czym bliżej do miesiączki tym pobolewanie jest silniejsze- najczęściej rano i wieczorem mnie pobolewa- przez parę sekund lub kilka minut. Oczywiście kieruję pytanie do kobiet które nie stosuja hormonalnej antykoncepcj bo wtedy nie ma PMS.

Dokladnie to tak: mastodynia czyli napiecie i bol piersi oraz nadwrazliwosc brodawek piersi staja sie obrzmiale z powodu zatrzymywania wody,wzdecia,rozne obrzeki rowniez poprzez zatrzymywanie wody,bole i zawroty glowy,bezsennosc lub przeciwnie,wmozony apetyt szczegolnie na slodycze ale rowniez na inne przekaski wzrost wagi ciala o 2-4kg,latwiej sie meczy,nadpobudliwosc.apatia,i bol brzuszka i krzyza i przez to ociezalosc..nio tyle hmm nie jestes sama ja mam tak zawsze ok tydzien przed okresem a jak teraz mam okres za 3 dni to juz wogole ajj moje piersi...a i sama tego nie wymyslilam tylko pomogla mi ksiazka od mojego gin :) bo balam sie ze jestem w ciazy i dlatego mam takie objawy ale to naczescie objaw okresu....

I jak chcesz to zlagodzic to pij melise z dotakiem pomaranczy :) taka sie juz kupuje i mi to pomaga :)

Gość biała porzeczka
kasiaa18- dzięki- wypróbują melisę!