Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luilla

MIALAM DNI PRZERWY BO ZAPOMNIALAM TABLETKI, CZY JEST RYZYKO CIAZY????

Polecane posty

Gość luilla

Zapomnialam dwoch tabletek w tyc dniach: NOrmalnie robie przerwe we wtorek, ale cos mi sie pomieszalo i juz w poniedzialek nie wzielam tabletki. Ale nie zauwazylam tego i nie zaczelam brac wczesniej, czyli w poniedzialek ( zeby przerwa miala 7 dni) Nie wzielam ani w poniedzialek, a ni we wtorek po 8 dniach bo zapomnialam:((( I wzielam w srode rano, minelo 14 godzin od normalnej godziny brania tabletki, chociaz i tak powinnam ja wziąśc dwa dni temu czyli w poniedzialek:( W ten sposob zrobilo sie 9 dni przerwy:( Wzielam ta tabletke w srode rano i potem w srode wieczorem o zwyklej porze. W czwartek tez wzielam normalnie a wieczorem kochalismy sie z chlopakiem. Potem juz dalej bralam regularnie. Czy jest ryzyko ciązy??? Blagam pomózcie:(((

Owszem, jest ryzyko ciąży i to nawet dość spore! W takich sytuacjach należy zabezpieczać się przez całe opakowanie i jeszcze w przerwie, dopiero od następnego opakowania będziesz w pełni zabezpieczona. Jeżeli bierzesz tabletki już długo, to owulacja nie powinna od razu wrócić i mogłaś nie zajść w ciążę. Powodzenia!

Gość luilla
A dlugo tzn ile??? JA biore pol roku....

Gość luilla
Pomóżcie, juz mnie tak nosi, nie wiem jak wytrzymam do okresu...

Gość Julies
jesli minal choc tydzien od stosunku zrob test i bedziesz wszystko wiedziala.istnieje ryzyko ale skoro bierzesz juz pol roku to na pewno troszke mniejsze.

Julies ma rację, po pół roku organizm już się trochę do tabletek przyzwyczaił i faktycznie ryzyko jest trochę mniejsze. Ale nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na brak hormonów. Bo wiesz, u niektórych kobiet bardzo szybko może wrócić płodność, a u niektórych dopiero po kilku cyklach bez tabletek.

Ale na test moim zdaniem nawet tydzień po stosunku jest za wcześnie, bo wynik może wyjść jeszcze niewiarygodny.

Gość aska 86
to namieszalas , nie chce cie straszyc ale ryzyko jest i to bardzo duze , ze moglas zajsc !!test zrob w tym dniu lub z 2 dni wczesniej przed okresem

Gość Julies
ja tylko nie rozumiem dlaczego sie dodatkowo nie zabepieczyliscie skoro wiedzialas ze zle wzielas te tabletki. Jak sie bierze tabletki to trzeba myslec...tymbardziej jak sie seks zaczyna a nie dopiero po fakcie plakac nad rozlanym mlekiem. w ciagu pol godziny pojawilo sie chyba z 5 watkow o zapomnianych tabletkach.....KOSZMAR!