Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ophelia

Po ilu opakowaniach należy zrobić przerwe??????

Polecane posty

Gość ophelia

Wiem, ze taki temat z pewnością był już tu poruszany, ale przeglądnęłam trochę tematów i już dalej nie mam siły szukać. Po ilu opakowaniach pigułek należy zrobić przerwę??? Wiem, ze takie przerwy należy robić, aby wszystko bylo ok, żeby później nie było problemów, gdy już przestanie się je stosować. Biorę już 9 miesięcy i moja lekarka, nie zaproponowala mi przerwy , a ja chyba chcę ją zrobić. A więc czy już i na jaki czas odstawić tabletki?

jesli czujesz ze powinnas to mozesz odstawic w kazdej chwili, na jak dlugo chcesz. moja siostra brala 3 lata i zrobila sobie 6 miesieczna przerwe, ja biore juz 2 lata i wszystko jest w porzadku wiec nie planuje odstawienia.pozdrawiam!

Gość anka Jego
Jesli chcesz zrobic przerwe, to sens to ma tylko wtedy, gdy robisz ją na przynajmniej 3 miesiące.pozdrawiam:)

Możesz spokojnie brać dalej tabletki bez przerwy jeśli dobrze się czujesz. Sensowna przerwa to faktycznie min. 3 miesiące, żeby organizm wrócił do siebie.

Gość dobermanirottweiler
to tylko w Polsce panuje takie przekonanie, że przerwy są konieczne, na tzw. Zachodzie ;-) nie zalecaja i tez dziewczyny zachodza w ciążę

Gość aska 86
ja juz biore tabletki prawie 2 lata , i wlasnie w Polsce jest takie glupie wskazanie zeby robic jakies przerwy!!!ja nic nie bede przerywac!!!zreszta chodze na badania :) dopuki jest wszystko ok to bede brala tabletki!!!!

Gość martynusia
A ja robie przerwy co 8 miesiecy. Jest to przerwa na 3 miesiace i znowu 8 miesiecy. Czuje sie z tym lepiej, wiem przynajmniej, ze wszystko z moim organizmem jest ok, ze potrafi wracac bez problemu do normy:) Dla własnego samopoczucia polecam takie przerwy:)

Gość ja też chętnie
się dowiem. pomóżcie!!

Gość uppupupuoo

Ja przez 2 lata bez przerwy brałam Mercilon. Kiedy go odstawiłam, nie miałam okresu przez kolejny rok, później raz się pojawił i kolejne pół roku nic. Lekarz stwierdził u mnie \"hormonalne wariatkowo\". Teraz wszytko jest OK, ale nie będę już stosować pigułek. Na pewno nie każda kobieta zareaguje tak jak ja, ale uważajcie, zwłaszcza jeśli wkrótce po odstawieniu chciałybyście zajść w ciążę.

Gość ophelia
Dzięki dziwczyny za wypowiedzi:) Ja jednak postanowiłam, że zrobię sobie przerwę, jeszcze tylko 7 tableteczek i odpoczynek. Od dłuższego czasu o tym myślę, czytam i chcę po prostu mieć pewność, że wszystko jest ok. A kto wie, powoli szykuję się do bycia mamą, więc muszę mieć tę pewność:) Pozdrawiam!

Gość meduzka
Ja tez szykuje sie do takiej przerwy, jednak stale ja odkladam, bo boje sie zwyczajnie, ze zajde wtedy w ciaze. Tak mi jest dobrze z tymi pigułkami, ale chyba warto myslec o swoim zdrowiu i przyszlym dzieciatku;)